Limon Yoğurt Karışımı

Genel BilgilerLimon Yoğurt Karışımı

Limon Yoğurt Karışımı

Limon Yoğurt karışımı konusu diyabetliler tarafından çok sorulan bir soru ve fazlasıyla insanların ilgisini çektiği için bende bu konu ile ilgili bilgi vermek isterim.

Öncelikle biraz limon ve yoğurttan bahsedelim;

Birinci besin LİMON: Şeker içerir. Meyve değişimidir. Karbonhidrat içerir. Yenildiğinde vücutta şekere dönüştüğü için şekerimiz yükselir.

İkinci besin YOĞURT: Süt grubu değişimidir. Limon gibi karbonhidrat içerir. Yenildiğinde vücutta şekere dönüştüğü için şekerimiz yükselir.

Süt grubundan yoğurt ve süt meyve yerken yanında tüketilmesi önerilen bir besin grubudur. Yani meyve şekerinden dolayı ortaya çıkacak şekerin, kan şekerimizin daha yavaş yükselmesine fayda sağlar. Ya da gece ara öğünle birlikte tüketilecek süt grubu içerisindeki faydalı yağlar ve besinler sebebiyle gece boyunca kan şekerimizin düşmemesine fayda sağlar.

100 g. Yoğurtta Yaklaşık

  • 3,5 g. Protein,
  • 3,3 g. Yağ,
  • 4,7 g. Karbonhidrat,
  • 121 mg. Kalsiyum,
  • 95 mg. Fosfor,
  • 155 mg. Potasyum,
  • 46 g. Sodyum,
  • 23 mg. Vitamin A ve 0.2-0.3 mg. Vitamin B kompleksleri bulunmaktadır.

Süt grubunda protein olarak bulunan kazein proteinleri, whey proteinlere göre vücutta çok daha uzun süre kalır ve yavaş emilir. Hücrelerin de temel yapı taşı olan proteinler, vücut dokularının onarımı, daha fazla enerji taşınımı ve kas inşasını arttırmada kullanılır

Limon Yoğurt Yazısı

Her fırsatta sizlere tip-1 diyabetin şimdilik bir çözümü olmadığını söylüyoruz. Evet tip-1 diyabetin şu an için bir çözümü ve kesinlikle tedavi edecek bir yöntemi maalesef yok.

31 Mayıs 2015 tarihinde ortalama 169 bin kez okunan bir yazıyı, Yoğurt  Limon Karışımı yazısını, okumaya başladığınızı bilmenizi isterim. 31 Ekim 2016’da da 223.181  kez okunan bir yazı oldu. 

Bu konu nasıl bu kadar gündeme geldi ve insanlar nasıl bu kadar inandılar bilmiyoruz ama Diyabetimben.com‘da yayınladığımız tüm bilimsel yazılardan daha fazla okunan bir yazı bu. Tip-1 diyabet (şeker hastalığı) /diyabetlilere faydası olmayan, beyninizde gereksiz bir işgal alanı oluşturacak, gereksiz bir yazı olsa da sizleri uyarmak ve dikkat çekmek için yazılan bir yazı bu. Lütfen bu yazı ve yorumları çok da dikkate almayın.

Ve kişisel fikrimi de söylüyorum; ‘bence ne ilaç firmaları ne de tip-1 diyabetin son bulmasını istemeyen lobiler çözüm bulunsaydı engel olamazlardı.’ Dünyanın hemen hemen birçok yerinde bilim insanları önemli çalışmalar yapıyorlar. Belki bir hap belki bir şurup gibi bir şey üretecekler. Bu üretilen şey ne olursa ilaç firmalarının yine kuyruk oluşturacağı bir ‘ilaç’ olacak.

BtFYZNKIYAAuzZW.jpg-large

Ama halen sosyal medyada dönen ve benimle de sürekli paylaşılıp fikrim sorulan, anadan babadan kalma bir karışımın ‘şeker hastalığını’ (ki bizler tip-1 diyabetliyiz.) ortadan kaldırdığı söyleniyor. Daha farklı paylaşımlar da var elbette. Tip-1 diyabeti yok ettiğiniz iddia edenler, insanların umutları ve hayalleriyle oynayanlar. Daha neler neler. Ama bu konu, yani yoğurt ve limon karışımı konusu, daha magazinsel bir kıvamda elden ele maalesef hızlıca yayılıyor.

Yoğurt ve limon gibi iki farklı besinden medet ummak yerine bilimin ışığındaki haberle dikkat kesmenizi öneririz.

Peki neden bu karışıma inanıyoruz? Neden ‘Denesem mi? Ne dersiniz?’ diye soruyoruz. İnanın bilmiyorum. Ama lütfen inanmayın. Kanmayın. Kafanızı bunlara yormayın. Tip-1 diyabetle daha nasıl kaliteli yaşayabileceğinize çaba harcayın deriz.

Okuma Önerileri

Diyabetimben.com Bilime Daha Yakın Olmasaydı!

Sütçüüüüüüüü, Yoğurtçuuuuuuuu

(Görsel kaynak: http://nrlstyle.blogspot.com.tr/)

235 YORUMLAR

  1. Çok emin konuşmuşsunuz kendiniz denediniz mi bunu 6 ay yoksa sadece yoğurt ve şekerin içeriğine bakıp kafanıza göre yorum mu yapıyorsunuz ?

    Sizin yazınızda küçük düşürücü ve körü körüne kendi fikrinizi kabul ettirme çabası gibi duruyor.

    • Burak Bey Merhaba,

      Diyabetimben.com bir blogtur ve bloğun kurucusu olarak ben ya da bir başkası başkalarının sağlığını riske atmadan en doğru bilgileri paylaşma özgürlüğüne sahiptir.

      Yıllardır tip-1 diyabetli olarak bugüne kadar birçok yöntemi denemiş ve maalesef sonuç alamamış biriyim. Dolayısıyla sanki tip-1 diyabeti geçirecekmiş gibi lanse edilen bu tarz karışımları, bitkiler ya da içeceklere inanmak aslında en temel körü körüne inançtır. Boşa zaman kaybıdır. Keşke tip-1 diyabetin çözümü limon ve yoğurt ile olsa.

      sevgiler,

      • “Dolayısıyla sanki tip-1 diyabeti geçirecekmiş gibi lanse edilen bu tarz karışımları, bitkiler ya da içeceklere inanmak aslında en temel körü körüne inançtır. ”

        Siz düşüncenizi paylaşıyorsunuz ancak üslubunuzun doğru olduğunu düşünmüyorum , bilinen bütün yöntemleri denemiş olsanız ve size fayda etmemiş olabilir.
        Bu size kesin bir dille konuşma hakkı vermez.

        Ömür boyu diyabetli olarak kalınacağı zaten garantiyse bu yöntemleri 6 ay denemek kimseye bir şey kaybettirmez.İnsanların fikirlerini doğrudan etkileyecek bir üslupla yazmış olduğunuz bu yazıyı doğru bulmuyorum.

        İyi Günler.

        • Burak Bey Merhaba,

          Üslubumla ilgili yaptığınız yorumunuz ve geri bildiriminiz için teşekkürler. Siz lütfen inançlarınız noktasında ilerlemeye ve denemelerinize devam edin.

          Yine tekrar ediyorum; şu anda bu tarz karışımlar tip-1 diyabetin kesinlikle çözümü değildir.

          sevgiler,

          • “Yine tekrar ediyorum; şu anda bu tarz karışımlar tip-1 diyabetin kesinlikle çözümü değildir.”

            Geri bildirimleri daha çok dikkate almanız dileğiyle ,

            İyi Günler.

            • Esra Hanım’a tamamen katılıyorum ve yorumunu destekliyorum. Daha önce bu tarz sitelere hiç yorum yapmadım ancak bu konu bugün bana da geldi, bu yüzden sadece araştırmak için girdim siteye. Ben 11 yıldır tip-1 diyabetliyim. Daha önce nar ekşisi ile ilgili bir duyum alarak denemeye başladım ve 3. ayın sonunda hastaneye kaldırılmak zorunda kaldım, Nar ekşisi kanımda bir madde oluşturmuş ve yaptığım insülinleri bağlayarak kan dolaşımının hızlandığı anda hepsini salmaya başlamıştır. Bu yüzden şekerim çok düşmüş (20’leri görmeye başladım) ve vücut dengem bozulmuştur. O gün bu gündür bilimsel bir ilaç çıkmadığı sürece kulaktan dolma bilgilere baş vurmuyorum ve bu tarz şeyleri tanıdığım şeker hastalarının kullanmaması için uyarıyorum. Herkes bir umutla bu tarz şeyleri denemek istiyor biliyorum ancak kendinize zarar vermekten başka bir şey yapmazsınız.

              • Yoğurt Zaten Şeker hastalarının vazgeçilmez bir ürünüdür..Tüm Doktorlar Hastalarına Yoğurt,u veriyor ayrıca Yoğurt ABD,li adamlarınca Diyabet için faydalı olduğu ve diyabeti gerilettiği kanıtlanmıştır..Siz Şeker hastaları için son derece faydalı Yoğurt,u ve Gelelim Limona ,Limon Çok yüksek oranda c Vitamini bulunduğundan Kanserden tutunda Karaciğerin,Bağırsakların temizlenmesine ,Gözlere,Tansiyon düşürülmesine,Böbreklere kadar çok faydalı bir Antioksidandır.yoğurtla beraber yendiğinde Limon zararıda telefi edileceğinden niye zararı olsun?..Bırakın bu işleri tıp şimdi kimyasal ilaçlardan vazgeçip Doğal ürünlere Doğaya yönelmeye başladı..Çünkü Şifa Doğadadır..insanları yanıltmayın? Dünyada Diyabetden trilyonlar kazananların ekmeğine yağ sürmeyin?..Çünkü her hastalığın tedavisi vardır Diyabetinde var ama Günümüz tıbbı maddiyat açısından buna izin vermiyor.İsrailli bilim adamlarının Diyabetin çaresini bulduğu söyleniyor ama insanları maddiyat acısından biraz daha yolmak için bu açıklanmıyor? Düşünün bir kere Dünyada Diyabet üzerine kurulan Hastanelerin,Tedavi Merkezlerin sayısını? resmen tam bir para öğütme merkezleri haline getirip Diyabetleri bu merkezlere esir ettiler.

                • Sayın CTürk,

                  Yorumunuzda bazı kısımları silmek durumunda kaldım. Blogtaki iletişimimize ekstra dikkat ediyoruz. Bundan sonraki yorumunuzda ekstra hassasiyet gösterirseniz mutlu olurum.

                  Yorumunuzdan da maalesef bir şey anlamadım. Yoğurt ve limon tip-1 diyabete çözümdür mü diyorsunuz?

                  Bu yazıya yorum yapanların çoğu tip-1 diyabeti yoğurt ve limonun çözmediğini biliyor. Ki teknik olarak da imkansız. Yoğurt elbette faydalı. Özellikle meyvelerle birlikte tüketilmesi istenir ki meyvenin şekerinden dolayı kan şekeri dengesiz yükselmesin ya da dengeli gitsin.

                  Elbette doğal olan her şey önemli. Ancak doğal olan her şey tip-1 diyabete çözüm olmuyor.

                  Yorumunuzda çizdiğiniz kötü senaryolara ise maalesef katılmıyorum.

                  Sevgiler

                  • Yoğurt + limon,un Çözüm olduğunu kimse söyleyemez …zaten ispatlanmış değil …ama zararıda olduğu ispatlanmış değildir..bu yüzden insanları yanıltmayın diyorum? bu yazınızı okuyan bir çok insan yanlış anlaşılmalarla Bilinç altına yerleşir saplantı haline gelir ve son derece faydalı besin yoğurt,u limonu yemez..

                    • Sayın Ctürk Merhaba;

                      Ben yoğurt ve limon hassasiyetinizi anlamadım bu konu ile ilgili bir yatırımınız mı var ? 🙂
                      Biz yoğurt ve limon diyabeti çözmüyor diyoruz…
                      Yemeyin demiyoruz:)
                      Bizi takip eden ve tanıyanlar insanların bilinçaltları ile ilgili bir çalışma yapmadığımızı bilirler 🙂
                      Bence siz fazla abartıyorsunuz… Siz yoğurt ve limonunuzu tüketin lütfen…
                      Birde şu yorumunuz çok sığ ve dedikodu;
                      ”Çünkü her hastalığın tedavisi vardır Diyabetinde var ama Günümüz tıbbı maddiyat açısından buna izin vermiyor.İsrailli bilim adamlarının Diyabetin çaresini bulduğu söyleniyor ama insanları maddiyat acısından biraz daha yolmak için bu açıklanmıyor? Düşünün bir kere Dünyada Diyabet üzerine kurulan Hastanelerin,Tedavi Merkezlerin sayısını? resmen tam bir para öğütme merkezleri haline getirip Diyabetleri bu merkezlere esir ettiler.”

                      İnsanlar diyabet ile ilgili çalışmalar yapıyor ve emek veriyor. Bırakın artık şu yahudi paranoyasını… Resmen insanları suçluyor ve haakret ediyorsunuz konuşma üslübunuza ve tavrınıza özen göstermezseniz hiç bir yorumunuzu bu site de yayınlatamazsınız… VArsa bilimsel veriniz sunarsınız… Boş konuşma ile diyabeti çözemiyoruz… Gecesini gündüzüne katan insanlar çözüm arıyor hiç olmazsa emeğe saygınız olsun!

                      İyi Günler…

                • Merhaba bende 6 Aydan beri tip1 diyabetim.
                  En başta Herkeze iyilik için 1.şey Tavsiye etmek istiyorum oda ne kadar Hasta olursanız Olun sakın Morelinizi bozmayın.
                  Kesinlikle kendinizi Koyu vermeyin.
                  Sabredin ve Bu Hastalığı bir gün Mutlaka Allah’ın yardımıyla TıP’pında Vesilesiyle yeteceğinizi Inanin.
                  Yaklaşık 3 ay önce balayı dönemi başladı ve çok sevinmiştim insülin vurmama gerek kalmamıştı.
                  Doktorlar bu durumun geçici OLDUĞUNU ve 1 aydan 1 seneye kadar sürece bileçeğini söylediler.
                  Dedikleri gibi de 3 ay sonra geceleri yüksek çıkmaya başladı kan puanlarım.
                  180-200 derken 300 dayandı.
                  Ama sadece Akşam yemeklerinde oluyor.
                  Uzun lafın kısası tekrar insülin kullanmaya başladım 1 haftadan beri.
                  Konuyu yoğurt ve limona bağlamak istiyorum.
                  Bende o yazıyo bir arkadaş tarafından face’de gördüm.
                  Saka maka demedim be gerçektende Faydasını gördüm.
                  Balayı Dönemi’nin Son hastalarında kan değerlerim 300ulaştığı için korktum ve Sağolsun Eşim benim İçin ev Yapımı Yoğurt yaptı.
                  1su bardağının altına yarım limonu biraz suyunu sonra bardak doluncaya kadar yoğurt ve üstüne kalan limonu sıkıp karıştırıp yedim.
                  En son denediğim’de 280di yemekten sonra anlattığım şeyi Yaptım yedikten 2 saat sonra tekrar ölçtüm 160’a düştü.

                  Yoğurt ev Yapımı olursa yani doğal olursa faydası var.

                  Belki biraz uzun yazdım ama belki birisine lazım olur diye.
                  Tekrardan yazmak dileğiyle…

                • Değerli kardeşim, ilaçlar hakkında ne biliyorsan yanlış biliyorsun bence kısa bir araştırmanı yap. İnsanları yanıltan sensin bu komplo teorileri ile nereye kadar yaşarsın yada yaşatırsın. Capslerden gördüğünüz yada takipçi kazanmak için yalan yanlış bilgileri doğru olarak kabul etmeyin. Diyabet tedavisi yada bir çok kronik hastalıkta tedavi deiil hastanın ömrü uzatılmaya çalışılır yada daha iyi şartlar altında yaşaması sağlanır pankreas nakli var mı? Varsa neden yapılmıyor. Pankreası iyileştirmeye yönelik bir ilaç mı kullandın var mı böyle bir ilaç? Yani kısaca cahil cahil yazmayın. Biride yazmış kullansa ne kaybeder kafası fazla basmayan bir insan bunu söyler. Kullandığı sürede şekeri regüle olmazsa napacaksın o sürede göze vursa napacaksın. Öle keseden sallayıp yok öyle yok böyle gibi cahil cahil yorum yapmayın.

          • Merhaba Esra Hanım, Tip-1 diyabetli annesi olarak paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yoğurt-limon karışımı ve daha nicesi…Sizi bu şekilde ağır eleştiriye maruz bırakan beyefendinin yazısını gördükten sonra ben de bir kaç satır yazmak istedim. Toplumumuz da diyabet hastalığını tek bir kategoride şeker hastalığı olarak nitelendirdikleri için malesef sonucunda bu tarz cahiliyetlikler kaçınılmaz oluyor. Beyefendi limon ve yoğurtun karbonhidrat değerlerinden habersiz, yendiği zaman şeker yükseltici etkisinden habersiz sırf eleştirmek için eleştirenlerden…

            • Pınar Hanım Merhaba,

              Cümleleriniz için çok teşekkür ederim. Maalesef bizler halen hiç olmadık şeylerden medet umuyoruz. Yoğurt elbette iyi. Kötü demiyoruz. Ama tip-1 diyabeti çözmüyor. Kan şekerini düzelttiğini söyleyenler de var. Olumlu etkilerini mutlaka görüyorlardır ama bunun sebebini bilmiyorlar. Bunun açıklamasını birkaç kez yaptığım için tekrar olmaması açısından yazmayacağım.

              Ama sizin de bahsettiğiniz gibi yoğurt ve limon karbonhidrat içerirken azalan insülin miktarlarının açıklamasını başka yerde aramak lazım 🙂 Ve maalesef kan şekeri regülasyonu iyi olmayan bireyler yoğurdun içerisindeki yağ ve kan şekerine ufak bir ayar çekmesini farklı yorumluyorlar 🙂

              sevgiler,

      • Belki şeker hastalığı için pek faydası olmayabilir ama bu karışımın ne gibi zararı olabilir. Limonun ve yoğurdun ne kadar faydalı olduğunu her kes biliyor.

        • Aksine hiç bir zararı yok..Bu karışımı yiyeninde bir zarar göreceği tıbben ispatlanmış değil?..Yoğurt ve Ayranı ister şeker hastası olun veya olmayın sofranızdan eksik etmeyin?.ABD,li bilim adamları 30 yıl şeker hastaları ve hasta olmayanlarda yoğurt,u denemiş ve Yoğurt,un Şeker hastaları için çok faydaları olduğu aksine hiç bir zararı olmadığı ,olmayanlardada Şekeri baskıladığı ispatlanmıştır.

          • Sayın CTürk,

            Sizinle aynı fikirdeyim. Tip-1 diyabetli hayatlarımıza “destek” olmakta yoğurt ama tekrar etmek gerekirse yoğurt ve limon karışımı tip-1 diyabeti yok etmiyor.

            Bu konuda hem fikir olduğumuzu düşünüyorum.

            Sevgiler

            • Bende aynı fikirdeyim ama Yok etmediğide kanıtlanmış değildir..ama İkiside çok faydalı besindir yenmesi çok faydalıdır..ki bazı insanlarda faydasıda olabilir Diyabeti kontrol altında tutabilir hatta geriletebilirler..

              • öncelikle Merhaba;

                ana konu olan; limonun da yoğurdun da ana yemekler olmamalarından dolayı zaten vücutta bazı süreçlere yardımcı olması için vücut tarafından kullanıldığını önce bilmek lazım sonra da bunu böyle bilerek hayata ve diyabete uygulamak…

                adana maraş antep hatay urfa ve bu iklime sahip yerlerde yani baba memleketimde limonu eti parçalasın diye yerler. yoksa en zor sindirilen bu besinin içerdiği yoruculuk enerjisi limon ve bol yeşillik olmadan giderilemez…hatta pratik hayatta kullanmıyorsanız hemen alışkanlık edinmenizi tavsiye ederim.

                yoğurt ise etle ve limonla asla tüketilmez. çünkü yoğurdun besleyici olarak ayrıca bir yeri vardır. neden derseniz ana maddesi olan süt zaten insan vücudunda sadece kendi içinde bulunan bakteriler sayesinde sindirilebilirken; üzerine normalde başka bir şey yemek vücudu fazlası ile yorar ve strese sokar.

                aslında iyi iki yardımcı olan bu dublörleri birbirine ortak yapıp başrolü oynatmaya kalkarsanız veya kalkarsak; vücudumuzun gıdasal anlamda ekstra ihtiyaçları ortaya çıkacaktır. vücut her ihtiyaç ortaya çıkardığında kendisini tedarik etme stresine sokar yani şekerini yükseltir.

                peki sağlıklı bireylerde bu ataklara kim karşı koyar tabi ki pankreas oysa ki tip-1 de olmayan tek şeydir pankreas… elbette ki insülin miktarlarının azalması veya toptan bu ihtiyacın ortadan kalkması çok elzem ve istenir bir şey ama. evde(vücütta) kimse yok(insülin) ve yardıma da ihtiyacımız varsa eve herkesi dürüstlüğü otorite olanlarca kanıtlanmadıkça sokmamak lazım yoksa evin içide boşalır içeri girenlerde evi harabeye çevirebilirler hele de iki kişi iseler…..
                ancak benim değinmek istediğim bir konu da yazılarında saldırgan usluplar ve tarzları olan arkadaşlarımın sinirsel olarak olayları doğru analiz edemeyecek kadar streslerini yönetemediklerini görmek. bu trazın kendilerinden değil de belki de şeker tahribatından kaynaklandığını ve devamlı bir iyileşme girdabı içinde kendilerini kandıran beyinlerinin tam da kendilerini çekmeye çalıştıkları yere gittiklerini söylemek lazım. söylediklerim kendilerini muhattap hissedecek arkadaşlarım tarafından yanlış anlaşılmamalı çünki bu rahatsızlığın en zor mücadelesi BEYİNDE ve şeker çok önemli bir hayat vericiyken hemde çok zalim bir kandırıcı.

                umarım fikirlerimle kimseyi üzmüş değilim ama bu bloğun bugüne gelmesinde enerji ve fedakarlıklarını şahsen gördüğüm Esra hanımın Bazı nitelendirilmeler den uzak tutulması gerektiğine şahsen inanıyorum. Eh biz de bir söz vardır EMEĞE SAYGI diyelim önce tanışalım daha sonra da birbirimizi daha iyi anlamaya çalışarak sorunları KOLAYLAŞTIRALIM… Selamlarımla…

            • herkeze selam . bende tüm hastalıkların tıka basa karnımızı doyurduğumuzdan olduğunu ve bağırsaklarımızın çalışmadığından kaynaklandığını öğrendim … hani diyorlarya iç organlarımızdaki müdür.. karnımızı yani foseptik çukurunu tıkamış organlarımızı çalışmaz hale getirmiş …. karnımızdaki atamadığımız fosillerin üstüne yenisini ekliyoruz yiyoruz tıka basa işte sonuç bu … ya şeker ya mide ya bağırsak yani bir şeyler hastalanıyor..

            • Tip fakultesi ogrencisi olarak bu konu baya dikkatimi cekti.tip 1 diabetin balayi donemindeydim ve bir anda sekerim 400leri gordu.insuline basladik.ekstradan gece insulinimi vurmadan once yogurt limon karisimini yapiyorum.oncelikle sunu belirtmek gerekir psikolojik olarak insan vucudu neye endexliyse aslinda binevi faydasi oluyor ornegin kanser hastalarinda bu sekilde yenilebiliyor hastalik.Belki bundan dolayi bu yogurt limona takilmistir insanlar.lakin insulin dozunu takip edip diyete dikkat ettikten sonra ara ogunlerde bu karisim tercih edilse hem ikisinide yurutmus olmazmiyiz.. Bir de dogal diye her sey faydali anlamida yanlis bence. Her sey dozunda faydali.hayatin sonu degil arkadaslar belki baska hastalara bakip sukretmek bencilliktir ama sukretmek de lazim.eger takip edilirse daha duzenli bir hayatiniz da olur.. Lafi uzattim da cok begendim bir site.. Hepinize gecmis olsun 🙂

        • Tıbbi olarak baktığımızda

          Tüm diyabet türlerinin hepsinde pankreasın insilün üretimindeki azalmadır.

          Yani vücudumuzdaki şeker miktarını düşüren normal seviyeye indiren madde

          Yapılan çalışmalarda pankreasın ömrümüz boyunca üreteceği insilün miktarı vardır.
          Bu çalışmalarda insilün üretmediğinde insilün üretimi bitmiş denilir.

          Dolayısıyla sorun pankreasımızın insilün üretmesidir.

          Yapılan son çalışmalarda pankreasın tekrardan insilün üretmesi üzerinedir. Fakat ciddi anlamda bir yol alınmış değildir.

          Şu an Türkiye’de de deneklerin katıldığı yeni ilaç faz3 denemeleri yapılmaktadır. Fakat ilacın hastalara sağladığı tek konu kullanım kolaylığıdır.

          İnsilün iğnesinden kurtulup nefes ile ilacı vücuda almak üzerine çalışmalar devam ediyor. Başarılı olursa kullanım kolaylığı olacak.

          En son bir bilgi araştırmacılar pankreasın tekrar insilün üretmesini sağlayan bir çalışma yapmaktalar. Kısmen de olsa başarıya ulaştılar.

          Fakat başarılı olsalar dahi ilaç araştırmaları ve piyasaya verilmesi en az 10 yıl sürebilir veya çalışma başarısızlıkla sonuçlanabilir.

          Fakat şu anki çalışmalar pankreasın tekrardan insilün üretmesi üzerinedir..

      • Esra abla öncelikle şunu söylemeliyim ki limon da her ne kadar şeker bulunsa da içerdiği asitler sebebiyle şekeri düşürüyor bunu kendim test ettim ve kanıtladım saat 10 suları elimin titrediğini gördüm bende hemen kan şekerime baktım fakat sonuç 203 çıktı hemen 2 adet limonun suyunu sıkıp içtim (yarım su bardağı civarı çıktı) aradan bi müddet geçince şekerime baktım ki 104’dü yani sadece eğitim sürecinde öğrendikleriyle size bilgi veren bir diyetisyene mi inanıyorsunuz yoksa bunu kanıtlayan bir diyabetliye mi

        • Merhaba İsmini vermek istemeyen diyabetli,

          Bilime inanıyorum ve sizin gibi limon ve yoğurt karışımından fayda gören tip-1 diyabetlilerin normalde diyabetlerini iyi yönettiğini düşünmüyorum.

          İşe yaradığını düşünüyorsanız kullanın. Bana kanıtlamanıza inanın gerek yok.

          Sevgiler

      • Merhaba, 15 yıldır tip 1 diyabetliyim. Yoğurt limon efsanesi çok karşıma çıkmaya başlayınca evdede ev yoğurdu eksik olmadığı için bir deneyeyim ne kaybederim dedim. Sanırım en az 5 6 ay arası denedim. Pankreasım yenilenmedi tabiki ama özellikle faranjit olduğum için spor yapamadığım kış sezonunda düşük dozlarla şekerimi düzenleyebildim. Limonlu yğurdu yeni yeni bıraktım. Spor yapmaya başlamama rağmen dozlarımda artış var. Sanırım limonlu yoğurt insülin direncini düşürüp verimliliğini arttırıyor. Limonlu yoğurdu özellikle tip 2 diyabetlilere öneriyorum. Hastalığı iyileşmeyebilir ama insülin direnci düştüğü için hap kullanmadan şeker seviyelerini düzenleyebilirler. Tabiki sıkı bir diyetle. Ben sporun faydasını çok gördüm ve şiddetle herkeze tavsiye ederim limonlu yoğurttan daha etkili bir insülin direnci düşürücü. Dozlarım 10 lardan 3 lere kadar düşüyor düzenli sporla. Düzenli spor yapmıyorsanız limonlu yoğurdu en az 3 ay deneyip gözlem ve deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Zira farkındalığı yüksek bir insansınız. Görüşmek dileğiyle. Ozan Sefer Kurşun

        • Ozan Bey Merhaba,

          Aslında bu konuda uzun uzadıya yazılar ve yorumlar yapılmasına rağmen yoğurt ve limona inanmaktan öteye gidemeyen bir topluluğuz. Bugüne kadar kimse ‘deli misiniz ve yoğurt+limona inanıyorsunuz.’ demedi maalesef 🙁

          Yoğurdun klinik beslenmedeki önemi biliyoruz. Özellikle meyve tüketimi yapıldığı süt grubundan destek alınması meyve şekerinden dolayı yükselme ihimali olan kan şekerini aniden değil, yavaş yükseltmesi bilinen bir gerçek. Ancak sizin gibi yoğurt ve limon tüketip efsane sonuç aldığını düşünenlerin daha analitik düşünüp daha net bir cevap bulmaları lazım. Cevabı vermek gerekirse; günde bazal ve kısa etkili olarak günde 40 ünite insülin yapan bir birey hayal edin. Bu insülin miktarı hep aynı kalmıyor. Bazen değişkenlik oluyor ama birey değişen durumlara istinaden insülin dozunu değiştirmiyor. Ya da klinik beslenme programını iyi uyguladığını düşünüyor ama uygulamıyor. Ya da hiperglisemi ve hipoglisemileri yaşamadığını düşünürken farkında olarak ya da olmayarak hiperglisemi ve hipoglisemiler yaşıyor. Sonra yoğurt ve limon gibi bir tüketim alışkanlığı giriyor hayatına. Kan şekeri bir anda düşmeye başlıyor. Meyve şekeri konusunda anlattığım gibi yoğurt bir destek sağlıyor. Sonra insülin dozlarım azaldı diye sizin gibi sonuçlar alan insanlar artıyor.

          Diğer nokta ise spor. Bu konuya güzel değinmişsiniz. Spor tip-1 diyabette insülini düşürür hatta hiç insülin yapılmamasına bile vesile olur. Bu konuda idolüm Basketbolcu ve tip-1 diyabetli Alper Saruhan. Maç zamanı ya da antrenman günlerinde bazal insülin hariç hiçbir insülini yapmıyor. Düşünebiliyor musunuz? Ve o günlerde enerji içeceği içtiğine dahi şahit oldum 🙂 Sporun kan şekerine katkısı muazzam. Ancak bizler gibi yoğun çalışan ve şehir ortamında oradan oraya koşturan insanlar aktif spor yapmada sorun yaşıyor.

          Yoğurt ve limona inanıp inanmamak sizin tercihiniz. Ancak bu işin açıklaması yukarıda anlattığım kadar basit iken sizin gibi yüzlerce yorum yapan arkadaşlara her an cevap vermek ve ‘bakın Esra Hanım, siz işe yaramaz diyorsunuz ama işe yarıyor.’ cümlelerini duymak enteresan oluyor. Bence işin matematiğini düşünüp ona emek harcamak en doğrusu 🙂

          sevgiler,

          • Yakın cevremde bu hastalıgı olup bu kürü kullanan birinin 3 senedır şekerinin tamamen bittigine şahidim kesınlıkle artık ilac kullanmıyor insanları neden yanlış yönlendiriyorsunuz
            Limon başlı başına şifa kaynagı ayrıca antıoksıdan oldugunu vucud temizledıgını biliyoruz kanıda şekerden temizlemiş olamazmı

            • Merhaba,

              Adınız nedir bilmiyorum ama tip-1 diyabetlilerin insülin üreten beta hücreleri çalışmıyor. Bilim dünyası tip-1 diyabeti sona erdirmek için bu kadar çaba harcarken çözüm yoğurt+limonda nasıl olur? Ya da yıllardır tip-1 diyabetli olan bizler boşa mı insülin yapıp günde bilmem kaç kez parmaklarımızı deliyoruz? Deli olmamız lazım.

              Bence siz bunu biraz düşünün.

              Yakın çevrenizdekileri tip-2 diyabelidir muhtemelen. Tip-1 ve tip-2 diyabet farkını biliyor musunuz bilmiyorum 🙂

              sevgiler,

              • Merhaba Esra hanım
                Bilim dünyası tip-1 diyabeti sona erdirmek için bu kadar çaba harcarken çözüm yoğurt+limonda nasıl olur?

                Bazen cevabı önümüzdedir ama ğöremeyiz bu kadar kişi birşey söylüyor neden tıp bu konuda bir araştırma yapıp konuyu açıklamıyor? Faydalı ise faydalı demiyor? Faydalı değil ise neden faydalı değil demiyor?

          • Gerçekten sizi anlamıyorum bu onyarginiz nedir limon ve yoğurda karşı kaç kişi yorum yazmış fayda gördüğüne dair özellikle tıp 2diyabette faydalı olduğunu biliyorum

            • Merhaba Ebru Hanım,

              Bu kadar yorumu okuduktan sonra da özellikle tip-1 diyabete (tip-2 diyabetle ilgili zaten konuşmuyoruz.) bir faydası olmayan bu enteresan karışımın halen bir işe yaradığını düşünüyorsanız bence doğru yolda değilsiniz.

              Ha yaradığını düşünüyorsanız da kullanın. Bizi ya da beni ilgilendiren bir konu değil.

              sevgiler

      • hidrojen patlar
        oksijen yakar
        lakin karışımı su ise söndürür.
        Esra hanımın dediği gibi iki maddenin içeriğine bakılsa ateş onlarla söndürülmez. selamlar

    • çok haklısınız..ben kullanıyorum hem gece yarısı açlığı gideriyor..ama böbreklerim hafif sızlıyor acaba bir sorunmu var diye girdim adamın yobazca yorumlarıyla karşılaştım…

    • İyi Günler,

      Benim de çevremde şeker hastaları var.Bunlardan bir tanesi annem.Doktorlar bacağının kesileceğini söyledi ama 3 senedir çok şükür kesilme olmadan hayatına devam ediyor.Yani doktorlara kalsaydı ayak çoktan gitmişti.Neyse ki bir tanesi ilgilendi de sonuç kötü olmadı.Diyeceğim şu ki ben de Burak Bey ve aynı düşünceleri paylaşan diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim.İsteyen istediğini deneyebilir.Sonuçta yoğrt ve şekerin de bir zararı olacağını sanmıyorum.Diyabete yararı olmayacalsa bile başka bir rahatsızlığa mutlaka yararı olacaktır.Bu konuda bu kadar kesin konuşmaya gerek yok.Saygılar…

      • Serap Hanım Merhaba,

        Diyabete yararı olmayacaksa bile başka bir hastalığa yararlı olabilir düşüncesi biraz yanlış. Şöyle düşünün; yoğurt ve limon karbonhidrat içeriyor. Biz şuna ya da buna yararlı olur derken yoğurt ve limon için gerekirse ek doz insülin yapmak zorunda kalıyoruz (Kişiden kişiye göre değişebilir.) Ek doz insülin demek standartta ya da standarda uygun olmayacak şekilde insülin alımı demek. Orta vadede kilo alma etkisi dahi olabilir (ek doz insülinle yenirse.) . Aslında konuya tek boyut yerine çok boyuttan bakmak lazım.

        Doktor olalım ya da olmayalım bizler ya da ailemizden birisinde diyabet varsa hastalığın tüm teknik detaylarını bilerek hareket etmeliyiz. Ama konu tip-1 diyabet olunca şu an için yeryüzünde bunun bir çözümü yok. Keşke işimiz yoğurt ve limona kalsaydı da bu kadar çaba harcamasaydık.

        sevgiler,

  2. Merhabalar,
    Ben bu karışımı değil ama yaklaşık 1 ay kadar önce sarımsak-limon karışımını kullanmaya başladım, 13 gündür daha önceleri 15 ünite lantus yaklaşık 15 ünite de apidra alırken yalnızda 11 ünite lantusla şekerim 120 civarında seyrediyor ve gayet iyi hissediyorum.
    Denemekten bişey kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum. Tabi bu benim fikrim. Eğer Esra ablanın da söylediği gibi yükselmeler meydana gelirse bırakılır tedavi çok zor bir şey değil. Ki bunu kullanmadığımızda da zaman zaman yükselmeler oluyor elbet. Büyük bi sorun arz ettiğini düşünmüyorum.
    Tamamen kurtulup kurtulmayacağımı ise zaman belirler.

    Sağlıklı günler dilerim..

    • Hilal Merhaba,

      Fikrimi sorarsan sadece bu kullandığın karışımla ilgisi yoktur. Yaz döneminde insülin ihtiyacı sıcak havadan dolayı azalır. Sıcak havadan yapılan insülin kolay emilmekte.

      Dediğine katılıyorum. Bu tarz şeylere inancı olan insanlar denesin. Ama boşa bir çabadan bahsediyoruz. Her zaman dediğim gibi tip-1 diyabetin çözümü bu kadar basitse neden her gün kase kase yoğurt+sarımsak ya da yoğurt+limon tüketmiyoruz ki?

      sevgiler,

      • esra hanım tip 1 diabet kalıtsaldır ılk basta bunu idrak etmenız gerek . Ayrıca bahsedılen yogurt limon karısımı karaciğer tedavı edici ozellıgı ,yogurtun yag eritici olmasını hice saymanız ozellıkle karın etrafındakı yagların yakılmasını goz ardı etmeniz, limonunda ne kadar sekere donussede antioksidan özelliğini unutmanız ayrıca yogurtunda cıddı bır antıoksidan ozellıgını hiçe saymanız bilgisizliğiniz sabit firkirliliğinizin gostergesidir. Şeker kontrolunu sürekli yapan insanlardan biri olarak yogurt ve limonun benı tip 2 den tip1 gecirme kazasından kurtardıgını ve ve şafak sendromu olan seker hastalıgımın sabah ac karınlada olsa 360 dan 90- 110 seviyesine indirdiğini belırtmek ısterım . Ayrıca tavrınız uslubunuz ve cahilliğiniz gercekten rahatsız edici .Bunu yayınlayamacagınızı bıldıgım ıcın sayfa goruntusunu kaydedıyorum bilgilerinize

        • Serkan Bey Merhaba,

          Evet ben cahil ve sizin gibi yorum yapan bireylerin yorumunu yayınlamayan ve tip-1 diyabeti sizin kadar iyi bilmeyen biriyim.

          Yaptığınız yorumun ekran görüntüsünü alma çabanızdan dolayı da ve açık açık ‘bak yayınlamazsan’ tavrınız da takdirlik.

          Bu vesile ile yorumunuz için teşekkür ederiz.

          Sevgiler

          • Merhabalar Esra hanım ben buraya yazmayalı 3 ay olmuş Yoğurt limon karışımı hakkındaki görüşünüzü takdir ediyorum? ve sizinde Ethem Serkan,ında görüşleride normal,ve yapıcı ,Çünkü Yoğurt limon kesinlikle Pankreas ve karaciğeri temizliyor ve onarıyor?..ama Ben bu 3 ay zarfındaki deneyimimi aktaracağım? Yoğurt-Limon karışımından önce size Dr.Ümit Aktaş,ın diyabet hakkındaki tezini aktaracağım?,iyileşemez denilen Diyabeti iyileştirdiğini ve tamamen iyileştiği deneyleriyle aktarıyor? yani Diyabet iyileşemez diye bir şey yok?..şöyle Söz konusu Dokorun incelmesini aktarıyorum?..Diyabetin oluşumu kesinlikle Tüm Buğday ürünleri(kepekli,Tam buğday Çavdar ekmeğide dahil) ve şekerden,nedenmi? 1943 yılında Buğday ekiminde değişiklik yapılıyor? yani Buğday,ın randumanı daha çok ürün için 1950-60 yıllarında Buğday,ın genetiği ile oynadılar (GDO,lu yaptılar) 10.000 yıldır sağlıklı olan buğday O yıldan sonra bozuldu ve Sadece diyabet değil Hastalıklar(Diyabet,Tansiyon,Kalp Damar.Hast..vs.) çoğalmaya başladı?,işte diyabetde bu yıllardan sonra(Özellikle 1980 yılından sonra kat kat artmaya başladı !980 yılından önce ABD,de diyabet % 6 iken 2003 yılında % 25 ,e fırlamış.görüldüğü gibi 4-5 katı artmış,Aynı şekilde bizim kullandığımız Şeker,de kimyasal katkılarla buğday ile beraber Şekeri tetiklemiş,yani Diyabet iki sebebi Şeker ve Tüm buğday ürünleri?.Bunlar şunlar:Beyaz Ekmek,Tam buğday Ekmeği,Kepekli Ekmek,Çavdar Ekmeği,ve kepekli un veya undan yapılan,Börekler,Boğaça,lar,Simitler,açmalar, yani tüm buğday ürünlerinden yapılanlar, işte Diyabetin sebebi bu? ha! Diyabet kalıtsalmı? Dr.Ümit Aktaş,a göre kalıtsal değil? Yani tedavi edilir tamamen yok edilir.(Dr.Ümit Aktaş ismini Googlede aratırsanız bu bilgilere ulaşırsınız?)..Nasılmı? Tüm Buğday ürünlerini ve şekeri sofranızdan kaldıracaksınız? buna şekeri yükseltmez denilen Kepekli Ekmek,Çavdar ekmeği dahil, yani simitden tutunda Makarna dahil hiç bir unlu mamulü yemeyeceksiniz?, rafine şekeride,toz,kesme vs..yemeyeceksiniz? ve ilaçlarınıza devam edeceksiniz,günde 1 saat yürüyüşde dahil en az 6 ay sonra Şeker hastalığı sizden tamamen gidecek?..zaten şeker normale döndükce inüsilin kullananlar inüsilini,hap kullananlar hapı azaltarak bırakacak. ha diyeceksiniz Ekmeği hamur işlerini toplumumuz kesmesi zor ama sağlık için denemeye dener?.

        • Ethem Serkan,

          ilk önce sizin bu resmen cehalet beyanı olan yazınızı yayınladığı için Esra Hanım’a teesüflerimi bildirmek isterim. Ben bunu kendisinin demokrat yapısına veriyorum ama ne olursa olsun Tip-1 diyabet ile alakası olmayan bu yazıyı yayına almamalıydı.

          Şimdi sıra sizde;

          Öncelikle terbiyenizi takının, burası kendi yaşam alanınız değil!
          Karşınızda bir hanım var ve bir hanım’a hitaben ağza alınmayacak kelimelerle dolu iğrenç bir üslup ile yorum yapıyorsunuz. Ayrıca bunu halk’a açık bir ortamda yapıyorsunuz! Yasal olarak suç işliyorsunuz ! Ben bunu cehaletinize veriyorum!

          Söylediklerinize zaten hiç değinmiyorum; tamamen bilimsellikten uzak ve tip-1 diyabet ile alakası olmayan gereksiz bir tecrübe aktarımı!

          Ayrıca; ”Bunu yayınlayamacagınızı bıldıgım ıcın sayfa goruntusunu kaydedıyorum bilgilerinize.” tarzında tehditvari cümleler kurmanız gerçekten komik!

          Son olarak

          Haddinizi bilin!!!

          İyi günler!

        • Şimdi herkes şok olacak.Ama şekerin tedavisi, hatta kesin tedavisi var.Özellikle tip1 in.Bu yoğurt-limon karışımını titizlikle uygulayın.Daha sonra KAVUN!+KARPUZ kürü uygulayacaksınız.(yazın-1 ay.Bu da bitince her gün sabahları aç karnına 1 kilo BAl yiyin ve bol şekerli çay için.Geçmiş olsun.

          • Bu konuyu böyle rahatlıkla yorumladığınıza göre hasta değilsiniz.Paylaştıklarınız çok mantıklı.Umarım ilk kullanan siz olursunuz.Ve bizlere güzel haberlerle gelirsiniz.

    • Hilal Merhaba,

      İnsülinin olumlu ve olumsuz tüm etkilerini bilen ve yapılmadığı takdirde nelerle karşılaşılabileceğini de bilen birisiyim. Biliyorsun. İnsülini daha az yapmak elbette güzel. Ama bunu yoğurt+sarımsağa bağlamak yanlış.

      sevgiler,

      • Hilal Hanım’ın yazısının kesildiği çok belli oluyor , yazma tarzına bakılarak.
        Yorumları keserek mi özgür paylaşım yapılmasını sağlıyorsunuz ?

        • Burak Bey Merhaba,

          Kimsenin yorumları diyabetimben.com’da kesintiye uğramaz. Hakaret ya da argo kelime kullanımında kim olursa olsun yorumu yayınlanmaz.

          sevgiler,

            • Hilal’cim Merhaba,

              Sana söylemiyorum. Sen sakin ol lütfen. Genel bir bilgi veriyorum Burak Bey’e. Senin yorumun dediğim gibi ‘İnsilün etkilerini bilmeyen biri gibi konuşmanız beni üzdü doğrusu’ olarak görünüyor. Daha fazla yazdıkların varsa lütfen tekrar yaz.

              sevgiler

    • Hilal’cim,

      Bir önceki yorumun: ‘İnsilün etkilerini bilmeyen biri gibi konuşmanız beni üzdü doğrusu’ şeklinde değil mi? Ben de sadece bu kısmı görüyorum. Daha fazla bir şeyler mi yazdın?

      sevgiler,

  3. Gülcan Pür Akmanoglu inancınızı yitirmeyin benim tanıdığım biri tib 1 diabetten kurtuldu çocukluk yaşlarında yakalanmış şimdi hiç bişey kullanmadan hayatını devam ettirdiğini söylüyor.sadece dua ve inançla ..

    Remzi Uzun nihayet doğru bir haber,arkadaşlar bu haberi paylaşalım

    Selma Kurt Evet bi cok kez duydum ama denemedim deneyecegim caresine gelince elbetki var ama israil engel oluyor kötülük ustlerinde bir kavimm lanet olsun ey israil ogullari

    Hakki Aslantas Limon benim bildiğim bo miktarda Karbonhidrat barındırır eee yoğurttada var bence bu 2 si şekerinizi yükseltir. ama elbette doğal yoğurt ve limon yenilmeli KH sayımı yapıp gerektiği kadar insülin vurulduktan sonra 🙂

    Gülcan Pür Akmanoglu inancınızı yitirmeyin benim tanıdığım biri tib 1 diabetten kurtuldu çocukluk yaşlarında yakalanmış şimdi hiç bişey kullanmadan hayatını devam ettirdiğini söylüyor.sadece dua ve inançla ..

    Eylem-Semih Ayverdi Gülcan Pür Akmanoglu hanım. Peki bu duruma doktorlar ne demişler acaba.

    Diyabetim Ben Keşke dua ve inançla olsa da secdeden başımızı kaldırmasak. Sevgiler, esra

    Necdet Can siz gene başınızı secdeden kaldırmayın zaten bu dünya hayatı gelip geçici önemli olan öbür taraf .bu dünya hayatı sıkıntılılı geçiyor bari ahiret hayatımız iyi olsun

    Gülcan Pür Akmanoglu eylem semih ayverdi..bunu bende merak ettim şimdi karşılaştığımda sorcam

    Necdet Can gerçekte faydası var kemik yapısını ve bağışklık sistemini güçlendiriyor

  4. Bu tür şeyler tüm çaresiz hastalıklarda söz konusu; kanser için elma kürü bilmem ne için ne gibi gibi.. Bana da bu mail gönderildi ve ben de Esra Hanım gibi bilimden şaşmam. Şunu diyebilirsiniz, tarçın, çörek otu şekeri dengeler ama bu tür karışımları çözüm olarak sunmak çok yanlış. Denemekten ne kaybedersin denmiş ya umutlarımı kaybederim, bu çözümdür diyerek karşındakine umut verirsin nitekim ben hastanede yatarken diğer hasta yakınlarından biri de bu tür bir şey önermiş ama kullanırken insulin bırakmam gerektiğini söylemişti. Boşa harcayacak umutlarınız varsa deneyin ama ben bu süreçte çok yoruldum ve bana kim bu tür öneri de bulunsa önce şeker hastası nasıl davrandığında şekeri yükselmiş, düşmüş olur onu öğren bana daha faydalı olursun diyorum.

  5. Yorumumu kopyalamış olmayı dilerdim.

    İnsülin etkisini bilmeyen biri gibi konuşmanız beni üzdü doğrusu, gün içinde yediklerime karşılık yapmam gereken insülini yapmadığımdan bahsediyorum, yapmadığım insülin nasıl hızlı emilecek? Yediğim onca karbonhidrata ve yüksek glisemik indeksli meyvelere rağmen şekerim gayet düzenli.

    Günde bu karışımı tüketerek kaybedeceğiniz şey en fazla 2-3 dakika olabilir, sonrasında ise şekersiz bir hayat olarak geri dönebilir. Dönmeye de bilir, karışımlar her organizmada aynı tepkiyi verecek diye bir kaide yok tamamen iyileştirmese dahi, henüz başlayalı 1 ay oldu bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim, insülin kullanımını azaltması bile insana iyi geliyor. Bu karışımları söyleyen insanların amacı insanların boşa vakit harcamamızı sağlamak ya da yok yere umut vermek olamaz. Belki bunu yapan bir diyabetli, belki de diyabetlilerin neler yaşadığının bilincinde olan duyarlı bir birey.
    Eğer elimizde böyle bir şans varsa, ve vücudumuzda olumsuz bir komplikasyona sebep olmuyorsa, sonuna kadar değerlendirmeliyiz.
    Ben şekerimin kış aylarında da böyle devam edeceğine inanıyorum, merak edenler için de bilgilendirme yaparım.

    Şekersiz günler..

    • Hilal’cim,

      Yorumun şimdi tam olarak geldi.Teşekkürler.

      Durumu biraz daha sana anlatmaya çalışayım. Hemen hemen insülin kullanan tüm tip-1 diyabetlilerin insülin ihtiyaçları yazın azalırken kışın artıyor. Bunun sebebini Amerika’dan gelen doktorumuz Eda Cengiz şöyle anlatmıştı. Normalde bir ana öğün için 5 ünite yaparken bu 5 ünitenin tamamı çalışmıyor. 5 ünite yapıyoruz ama 4 ünitesi ancak çalışıyor. Yaz döneminde ya da insülin yapılan bölgeyi istenildiği miktarda ısıtan, örneğin Insupad, ürünler kullanıldığında o çalışmayan 1 ünite insülin de çalışmaya başlıyor. Yani fazladan yapılan insülini devreden çıkarınca artık 5 değil 4 ünite insülin yeterli geliyor. Kışın ya da daha serin mevsimlerde ise durum tam tersine dönebiliyor ya da dönmeyebiliyor.

      Kendimden örnek vermem gerekirse; insülin pompası kullanan biri olarak kışın günden toplam ortalama 36 ünite insülin yaparken, yaza geçtiğimde 30 ünitelere kadar düşüyorum. Ve şunu da biliyorum; insülini az yaptığımda vücudumun daha rahat olduğunu ve oluşabilecek olumsuzluklardan daha az etkilendiğini.

      Bugüne kadar yani 12 yıldır kekik suyu kesin geçiriyor dediler içtim. Tadı zift gibiydi. Sarımsak ve zeytinyağı karışımı dediler yaptım. Bunu bir eczacı yakama yapıştığı için denedim 🙂 Ama maalesef ben halen 12 yıldır tip-1 diyabetliyim.

      Bir de özellikle internette gezinen birkaç isim var. O isimler de diyabeti yok ettiklerini söylüyor. Ama tip-1 diyabete gelince en azından insülini bıraktırmıyoruz ama azaltıyoruz demeye başladılar. Eskiden kesin çözüm buluyoruz diyorlardı ve insanların paralarını ve umutlarını yok ediyorlardı.

      Sana bir önceki yorumlarımda da söylediğim gibi inanıyorsan dene. Ve tecrübelerini bizimle paylaş. Seve seve yayınlarım. Ama inancını çok yüksek tutma. Üzülmeni istemem.

      sevgiler,

      • Düşünceleriniz için teşekkürler,

        Geçen sene balayı döneminde olmama ragmen yaz aylarında 18 ünite lantus ve günde yaklaşık 24 ünite de humalog kullanıyordum, şimdiyse sadece 11 ünite lantus bu durumu bu yaz hava sıcaklarının daha yüksek olmasına bağlayabiliriz sanırım 🙂

    • Hilal hanım hayırlı geceler yorumunuzdan bu yana takriben bir buçuk sene geçti.. Acaba sonuç nedir?.. Bilgi vermeniz ümidi ile saygılar..

  6. Uzun zamandir firsat buldukca izlemis oldugum sitenize ilk kez yaziyorum. once Esra hanima boyle guzel bir siteyle insanlara (diyabeti olan ve olmayan)gonulluluk temelinde hic bir cikar gozetmeden hizmet sunmasi son derece takdire sayandir.
    Ben Avusturalyadan yaziyorum diyabet konusuylada cok ilgiliyim zira kendim iki yasinda tip 1 diyabetliyim
    Esra hanimin bu konuda oldukca deneyim,bilgi sahibi oldugunu okuyup biliyorum ve kendisine katiliyorum. Hilal ve Burak kardeslerimin bu turden basinda duyduklari haberelere fazla itibar etmemelerini nacizane oneririm. diyabet gercekten insani yoren, sinirlendiren bir rahatsizlik cozum umudu ve arayisi icerisinde olmamiz cok dogal.
    Adini verdiginiz karisimin tip 1 diyabeti olanlara yarari olacagini sanmiyorum boyle spekulatif haberlerle yormayin bence enerjinizle gunluk bakiminiza yogunlasirsaniz daha dogru olur
    Bendeniz soylediginiz karisimida iki yil once denedim ayrica sarmisak-limon karisiminida 4 hafta mayaladim denedim sonuc alamadim zira tip 2 diyabetli oldugumu zannediyordum oysaki LADA veya tip 1,5 denilen diyabet tanisi kondu
    Su anda 53 yasindayim Isvec ve avustralyada yasiyorum 7 dil konusuyorum ama 5 dilde ust dercede hakimim demem suki degisik dillerde internette siteleri takip ediyorum norvecce, ingilizce,fransizca,isvecce ozellikle
    konspiratif seylere fazla inanmayin yok ilac firmalari istemiyor,yok engelleyen lobiler var diye. Dunyanin her yerinde arstirmalar devam ediyor cok hizli ve yogun sekilde arstirmalarin cok cuzi bir kesimi basina yansiyor
    Cok buyuk bir rekabet var elbette ipi gogusleyenler basarilarinin karsiligini alacaklardir

    Ayrica sansli bir ulkede yasiyorsunuz diye dusunuyorum Amerkan saglik sisteminden daha iyi sizin durumunuz birde bu hastaliktan muzdarip olup hic bir olanak sahibi olmayan ucuncu dunya ulkelerindeki milyonlari dusunebiliyormusunuz olume mahkum yasayanlari guzel piril piril pek yakin bir gelecekte surprizler olabilir enseyi karartmayin ayrica size moral olsun diye soylemiyorum tatli, guzel ve saglikli gunler dilerim.

    Esra ve sevgili esi esrefe sevgi ve selam

    • Tufan Bey Merhaba,

      Tartıştıpımız konuya verdiğiniz cevap için teşekkür ederim ama uzun zamandır bizi takip edip, bugün yorum yapmanız beni inanın çok mutlu etti 🙂

      Yurt dışından takipçilerimizin çok fazla olduğunu biliyorum ama yorum konusunda aktif olunmadığı için de sizlerle tanışma fırsatımız olamıyordu.

      Tekrar bu vesile ile diyabetimben’e hoş geldiniz ve bizden de size kucak dolusu sevgiler

      Esra

  7. Herkese Merhaba;

    Hilal hanımın yazısında herhangi bir kesinti olduğunu görmüyorum. Var ise, Esra da belirtti bize yazı eksik gelmiştir veya başka sistemsel bir problem oluşmuştur tekrar gönderirse seve seve yayınlarız 🙂

    Neriman Hanımın yorumuna da sonuna kadar katılıyorum. Sırf ego tatmini ve para kazanmak için bazı kişiler insanların umutlarını ve psikolojilerini berbat ediyorlar.

    Ama illaha da bunu deneyeceğim diyenler, tabii ki denesin. Biz söyleyeceğimizi söyleriz. İnsanlar buna itimat eder veya etmez,kendi tercihleridir. Kimseye kendimizi ıspatlamak gibi bir derdimiz ve çabamız olamaz. Beğenmeyen de lütfen bloğumuzu takip edip, akıllarını bulandırmasınlar 🙂

    Güzel günler 🙂

    • Böyle cevaplara ihtiyaç yok, gerçekten. Hepimiz bu gibi tartışmalardan birşeyler öğreniyoruz(en azından taraflar birşeyler öğreniyor — yani umarım öğreniyorlardır) ve bu gibi tavırlar “tartışmaya girmek istemiyorum dediğimi kabul etmeyenler yazmasın okumasın” gibi gözüküyor.

      Bir yanlış anlaşılma olmuş ve çözülmüş durumda. (kesildiği sanılan yorum)

      Gereksiz ve yanlış.

      (son paragrafı kastediyorum)

      • Sinan Bey Merhaba,

        Benim yorumum Hilal Hanım için değil;

        Söylediklerimi kötü niyetli, tartışma kültüründen uzak ve yaftalayıcı yaklaşımda bulunan kişiler için söyledim. Bilmiyorum bloğumuzu ve bizi ne kadar tanıyorsunuz ama her türlü tartışmaya açık olduğumuzu ve gerçekten de iyi niyetli olarak insanlara yaklaştığımızı sitemizi ve bizi tanıdıkça siz de göreceksiniz.

        Blog olarak katlanamadığımız en temel nokta; insanların umuduyla oynanması.

        Zira diyabetlinin hayatı yeteri kadar zor ve yorucu.

        Bir kere daha tekrarlıyorum; beğenmeyen lütfen bloğumuzu takip edip, hem takipçilerin hemde kendi akıllarını bulandırmasınlar.

        İyi günler.

  8. Bu gibi haberlerle alakalı ben de şunu anlamıyorum.

    Tip 1 tedavisi çok ciddi bir olay. Bu haberleri ilk kim neden yayıyor bilmiyorum ama herhalde en azından birilerinin tedavi olduğuna şahit olmuş olmalı(veya uyduruyor). Bu tedavi olmuş kişi gelse, hastane raporları vs. (açlık-toklu vs. gösteren) ile bizi sustursa mesela.

    Basit bir olaydan bahsetmiyoruz burda. Yatmadan önce yoğurt yiyerek tedavi olmak hele T1D gibi bir hastalık için sıradan bir şey değil kesinlikle. Bu şekilde tedavi olan arkadaşın ortalığı ayağa kaldırma ve belki binlerce insana yardımcı olabilme potansiyeli var. Onun yerine ne yapıyor “ya ben şu dandik gif’i FaceBook’da paylaşayım yeter” mi diyor, nedir?

    Benim başıma gelmiş olsa, ben şahsen olabildiğince fazla sayıda insanı delilleriyle ikna etmeye çalışırım. Dua etmeseler de olur 🙂

    Veya benim mantığımda nasıl bir yanlış var ki ben bu gibi haberleri, daha çok yeni (5 aylık) T1D olmama rağmen saçmalık buluyorum?

    • Sinan Bey Merhaba,

      En sonunda ben tekrar eskiden yaptığım gibi deneyeceğim. Ve sonuçları objektif olarak yayınlayacağım. Bir ara para vererek internet siteleri de olan ve diyabete çözüm olan merkezlere de gitme gibi bir fikrim vardı. Ama boşa emek harcayacağımı bildiğim için gitmedim.

      Özellikle bu yazının altındaki Facebook yorumları kısmındaki yorumlara bakarsanız insanların tip-1 diyabete ve çözümlerine bakış açısını daha net görebilirsiniz. Her çıkan doğru ya da yanlış bilgiyi sorgulamadan paylaşan ve ne kadar zarar oluşturacağını bilmeden aktaran bireyler etrafımızda maalesef oldukça fazla.

      Aylar önce http://www.diyabetimben.com/diyabet-tedavisinde-kullanilan-bitkisel-urunler-ve-gida-destekleri/ ve http://www.diyabetimben.com/inanmayin-umutlanmayin-paranizi-bosa-harcamayin/ linklerinde yine aynı konu üzerinden yazılar yazmıştım ama kimse ne bu kadar tartışmış ne de bu kadar fikir paylaşımında bulunmuştu. Yoğurt ve limon karışımı bu kadar mı önemli olmuş insanların hayatlarında? Din gibi bir olguya argo kelime sarfediyorum gibi bana saldırmaya başlıyorlar. İnanın çok komik geliyor.

      Diyabetimben.com olarak her çıkan bilimsel haberi bile yayınlarken ‘insanlar yine çok umutlanacak’ diye düşünürken bu tarz haberleri yayan insanlar neden bu kadar rahat oluyorlar inanın ben de bilmiyorum.

      Ben de bilime ve özellikle matematiğe inanırım. Ve bilimde herkes tarafından kullanıldığında aynı sonucu vermeyen ‘bir şey’ kanun olarak kabul edilemez. Ki keşke tip-1 diyabetin çözümü keşke limon ve yoğurda kalsa.

      sevgiler,

  9. Kızım 4 senelik diyabeli.İlk duyduğumuz günler umutsuz, çaresiz bir şekilde kim ne derse yaptık.Acaba geçermi diye. Aman şu bitkiyi kullanın 1 aya kadar geçer,aman şu suyu içsin aman şu yağı kullansın geçer dediler. Bense salak gibi kızıma yalvara yalvara zorla kullandırttım. Çaresizlik işte. Bir umutla,sevinçle gitmediğimiz profosörler,hacı hocalar kalmadı. Sonuç ne oldu? Koskoca bir sıfır. Maddi manevi çöküntülerimiz oldu,her seferinde kızımın yaşadığı sevinçler hüsranla bitti. Allaha şükürki kullandığımız bitkiler kızıma yan etki yapmadı. Biz bu boşuna harcadığımız paralarla 3 yada 4 tane sensörlü pompa alırdık:)))) inanmayın arkadaşlar böyle şeylere, yok çaresi. Bizim tek çaremiz insülin. Şu an kızımız yanımızda ,sağlığı yerinde o bize yeter. Kızıma her seferinde:Hakkını helal et annem zorla kullandırtım bu şeyleri sana diyorum,affedemiyorum kendimi 🙁

    • Pınar Hanım Merhaba,

      İnanın tip-1 diyabetli çocuğu olan aileler en büyük sıkıntıyı çekmekte. Parasal harcamaların yanında dediğiniz gibi manevi çöküş en fazlası oluyor.

      İnternette videolar dönüyor. Bakın bu çocuk tip-1 diyabetliydi ama artık değil, çünkü bunu yaptı ve bunu kullandı. Peki ne kadar gerçek? Diyorum ya. En sonunda ben zamanıma ve parama kıyıp deneyeceğim. Bakın hepsini denedim ama çözümü gördüğümüz gibi yok diyeceğim.

      Söylediğiniz gibi hasarsız bir süreci geride bırakmış olmanıza inanın çok sevindim.

      sevgiler,

    • “Tedavisi yok” diyebilmemiz için evrendeki olası tüm yöntemleri, yapılabilecek ilaçlar olsun, aklınıza gelebilecek ve gelemeyecek her türlü tedavi yöntemlerini vs. denememiz gerekir, ki böyle birşey imkansız. Bu yüzden umudumuzu kaybetme şansımız yok. (ancak kendimizi kandırırız)

      Fizikçiler daha öncelerden “kanun” diyecek kadar doğruluğuna inandıkları şeylerin yanlış/yetrince doğru olmadığını farketmişler. Bkz. klasik fizik vs. “modern” fizik.

      Ben diyorum ki aşırı kaçmadan orta yolu bulalım. Tedavisi olabilir, fakat şu anda muhtemelen bilmiyoruz. Örneklerle ikna etmeye çalışacağım.

      Örnek 1) http://www.bloomberg.com/news/2014-06-30/human-gut-cells-become-insulin-producers-in-new-approach.html çok güncel bir araştırma, bazı tip bağırsak hücreleri insülin üretir hale getirilebiliyormuş. Detaylar için okuyun. Yani sen iddia ediyorsun ki bu bir çözüm olamaz, öyle mi? O zaman burdaki araştırmacılara söyle boşuna uğraşmasınlar.

      Örnek 2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21629270 bu araştırma deve sütünün bir şekilde dışarıdan alınma insülin yerine geçebildiğini söylüyor ve araştırmada kullanılan 24 kişiden 3’ü insülini bir süre sonra tamamen bırakmış, diğerlerinde de insülin alımında çok ciddi azalma olmuş. (bu tedavi değil, sonuçta deve sütüne bağımlısın bu sefer, sadece biraz ufkumuz açılsın diye gösteriyorum)

      Örnek 3) (Bunu anlamak için biraz yaratılışçı bakış açısına sahip olmak gerekiyor) Hayvanlar hastalık durumlarında kendilerini tedavi edebiliyorlar. Kedilere bile baktığınızda farkedebilirsiniz. 2 kere başıma geldi, sokak kedisi öksürme/hapşırmaya benzer sesler çıkararak geziniyor ve otları kokluyor. Sanki birşey arıyor gibi, ve bazı otları yiyor. Bildiğimiz çimenleri kastediyorum. Ve bir süre sonra iyileşiyorlar ve garip davranışı bırakıyorlar(öksürme/hapşırma ve çimlerde aranma). Hayvanlar konusunda çok bilgili değilim, bu olayı iki kere gözlemledim. Daha bilgili arkadaşlar eminim daha detaylı örnekler verebilirler. Ben bir şekilde her türlü şifanın doğada bir yerlerde saklı olduğuna inanıyorum, fakat nasıl pek çok hayvan anadan doğma pek çok şeyin farkında olmasına rağmen(2 günlük kedi ihtiyacını gidermek için toprağı kazıp, ihtiyacını gördükten sonra üstünü örtüyor) insan yıllarça bebeklik/çocukluk geçirip bazı şeyleri öğrenmek ve keşfetmek zorunda ise, şifa için de aynısı geçerli. Yapmamız gereken keşfedip öğrenmek.

      Demeye çalıştığım umudu kaybetmenin anlamsız olduğu. “Yıl 2014 oldu artık bazı şeylerin farkındayız” tarzı kibirli ve anlamsız(geçmişte yanlışlığı pek çok kere görülmüş) fikirlerden de vazgeçmek lazım.

      • Sinan bey merhaba,

        Siz bizi fazlasıyla yanlış anlamışsınız 🙂

        Biz tedavisi yok derken ”şuanki” zamandan bahsediyoruz. Tabii ki bilim bu sorunların çözümü için çaba sarf ediyor ve eminimki çözümü veya diyabetlinin hayatını kolaylaştıracak bir çok yöntem bulup, geliştirecek.

        Gerçek olan yani bizim de kastettiğimiz, tam anlamıyla sizin takip edin diye bize gönderdiğiniz bilimsel veriler. Gönderdiğiniz linkleri inceleyip faydalanacağımıza, ayrıca sizde bloğumuzu keşfettikçe fazlasıyla bilimsel veri ve makaleye denk geleceğinize emin olabilirsiniz.

        Tabii ki, umut her zaman var. Siz daha yeni diyabetlisiniz emin olun senelerce bu dert ile uğraşan insanlar, sizden daha fazla umutla ve heyecanla sorunun çözümünü bekliyor.

        Kibirli ve anlamsız fikirlerimiz olduğu tespitini, ilk defa sizden duyuyoruz. Bunu da bloğumuzu ve bizi daha tanımamanıza bağlıyorum ama eksik yönlerimiz varsa düzeltiriz 🙂

        Sevgiler 🙂

        • Cevabım Pınar Hanım’a idi, özellikle “inanmayın arkadaşlar böyle şeylere, yok çaresi.” cümlesine. (daha da spesifik olmak gerekirse “yok çaresi” kısmı)

          Bu gibi durumlarda “şu an” kastediliyorsa bir cevabım yok.

          Geriye kalan kısımları da genel olarak bu tip tartışma ortamlarında insanların sıklıkla takındığı bence yanlış olan tavırlar ile alakalı idi. (kibir, birşey bildiğini sanmalar vs.)

          Özel olarak bu blog ve yazarlarını kastetmiyorum.

      • Sinan Bey Merhaba,

        Galiba siz orta yolcumuz olacaksınız 🙂

        ‘Tedavisi yok’ derken bulunmayacak anlamına elbette gelmez. Gelemez. Bunu zaten bir kenara bırakmıyorum. Bırakamam da. Benim de takip ettiğim kadarıyla şu anda bilim dünyası özellikle tip-1 diyabeti yok etmeye çalışırken önlerine çıkan engeller neticesinde ‘tip-1 diyabetlilerin hayatını kolaylaştıran cihazlar’ üretmeye daha da odaklandılar.

        Paylaştığınız linklerdeki çalışmaları biliyorum. Benim de takibimde. Ancak herkes üzerinde aynı etkiyi göstermeyen ve halen araştırma safhasında olan hiçbir çalışmayı tip-1 diyabete çözüm olacak çalışma olarak kabul edilemez. Zaten bu sebeple de bilim de hipotez, teori ve kanun var.

        Ben çözümün doğadan da gelebileceğine ama aynı zamanda kök hücre nakli ile de çözülebileceğine inananlardanım. Yıl 2014 oldu gerçekten. Ve eskiden tip-1 diyabetle ilgili doğru bilinenlerin artık doğru olmadığının da çok net farkındayız. Örneğin kan şekeri yüksekken eskiden koştururlardı bizi. Ama aslında doğru olmadığı, aksine şekeri yükselttiği görüldü. Bu cümleleri kibir olarak da görmemek lazım. Deneyen ve yanıldığının farkına varan bireyler için bence öznesi, yüklemi yerinde, güzel bir cümle 🙂

        Umut her alanda olmalı. Siyasette, sağlıkta, eğitimde ya da ülkenin geleceğinde. Ama söz konusu sağlık olunca gereksiz umutlar insanı bilinmeze ve çaresizliğe sürüklüyor. Ama benim umudum var. Çözüm bulunacağı yönünde değil ama hayatımızı kolaylaştıracak cihazlara 2-3 yıl içerisinde daha yakın olacağımız yönünde.

        http://www.bloomberg.com/news/2014-06-30/human-gut-cells-become-insulin-producers-in-new-approach.html linki paylaşımınızı yayınlandıktan sonra çevirmeyi düşünüyordum ama daha fırsatım olmadı. En kısa sürede takipçilerimizle de seve seve paylaşıyor olacağım. Siz de fayda sağlayacağına inandığınız ya da tartışma ortamı yaratabilecek bilgileri bizimle paylaşabilirsiniz. E-mailim: esra@diyabetimben.com

        sevgiler,

      • Hmm deve sütü+ maymun kuyruğu+minare gölgesi, içine biraz “yıl 2014 oldu koyarsak”, bu inançla(plasebo) şıpın işi, şifa buluruz inşallah.Evet..yıl 2014 oldu….

        • Sayın Lale,

          Yorumlarınızı okudum ancak bu kadar çabalamanıza anlam veremedim. Her ne kadar bu yazıya yapılan yorumların bazıları bilimsellikten uzak olsa da bu şekilde yargılamanın da çözüm olmayacağını belirtmek isterim.

          Bu noktada yorumlarınıza biraz daha Özen göstermenizi rica ederim.

          Sevgiler

  10. Sinan bey:Diyabetin çaresi var dedilerde bizmi uygulamadık.Nerde,nasıl ise söyleyin.Firuzana gidin orda çaresi var deyin hemen akşam çıkarı yola.Ben şu an için konuşuyorum .İlerisiyi hiç kimse bilemez,sadece Allah bilir.Kızım için fransada bir aşı çıkmış dediler pasaport işlemleri için müracaat edecektik ki kesinleşmemiş bir haber olduğunu duyduk.Yok işte çare kandırmayalım kendimizi ama keşke olsa….

  11. Herkese Merhaba.

    Bu yazinin bu kadar yorum almasi gercekten guzel. Size cocuklarim adina bir sey soylemek istiyorum. ” BENIM DIYABETIM BABAANNE DIYABETI DEGIL. ”

    Evet efendim insanlarin ilk once bunu kabul etmesi gerekir. Tip 1 diyabet babaanne diyabeti degil.

    Bende bir sekilde bir bitkinin veya bir calismanin bir gun bu hastaligi yok edecegine inaniyorum. Fakat su anda mevcut %100 sonuc alinan bir calisma yok.
    Evet bende cocuklarim icin o bitkisel ilaclardan aldim 2 yil once. 3 ay boyunca gunde uc kere kullandim. 2100 TL odedim. Sonuc : Burda Yazi degil yorum yaziyorum.
    Yaklasik 10 defa basima gelmistir. Akrabalarim ve arkadaslarim tarafindan duydum. ( Ay falancinin cocugunda ergenlik cagina girince gecmis, falancinin cocugu sunu kullaninca gecmis, benim arkadasimda gecti, dayimin oglunda gecti ). Boyle soyleyenlere ilk soyledigim sey o falancinin cocugunu, arkadasini, dayinin oglunu, akrabani ….. bul bana getir. Yok. Ne yazik ki boyle bir dunya yok. Su anda her hangi bir ilac veya bitki kullanarak bu hastaliktan kurtulmus bildigimiz kimse yok. Keske olsa. Herkes kullansa.

    Umarim hepimiz, hepimizin cocuklari en kisa surede sifasini bulur.

    • Erol Bey Merhaba,

      Benim diyabetim babaanne diyabeti değil cümlenize bayıldım 🙂

      Aslında halen diyabet denilince yaşlılarda götülen diyabet türü anlaşılması üzücü. Ve genelde tip-2 diyabette işe yarama ihtimali kuvvetli karışımlar ya da bitkilerden tip-1 diyabetliler de medet umuyor.

      Başka kronik hastalıklara sahip olan bireyler biz tip-1 diyabetlilerde olduğu gibi her olasılığa inanıp zamanını, parasını ve umudunu harcıyor mu bilmiyorum ama en azından yoğurt ve limonun tip-1 diyabeti yokettiğine inanmıyor olmak gerekiyor. Deseler ki seni bir uzay mekiği ile dünyanın bilmem neresine göndereceğiz ve tip-1 diyabetin yok olacak, inanın buna inanırım 🙂

      ‘Şimdilik’ çözümü olmasa da umarım ölmeden önce tip-1 diyabetsiz yaşama lüksümüz olur.

      Sevgiler

  12. Arkadaşlar aranızda Sinan beyin bakıp birşeyler öğrenmemiz için gönderdiği linkleri tıklayıp baktımı?Ben tıkladım ama okuyamadım.Bir zahmet Sinan bey Türkçeye çevirebilirmisiniz?Benim İngilizcem pek yokta …

  13. Bence günlük hayatta sık kullandığımız yiyeceklerse yoğurt sarımsak limon gibi denenmeli. Bunu yaparken çocuğumuz küçükse istemiyorsa zorlamadan diyabeti geçireceğine inanmıyorum fakat şeker düzeylerini daha normale çekerek daha az insilün yapılmasını sağlayabilir. Hiç bilmediğimiz otları küçük çocuklarımızda kullanmak doğru değil yetişkinler kendileri karar verebilir.
    Esra hanım dacede yazıyı görünce ” hah bunu böyle yazdığına göre Esra hanım denemiştir” diye düşündüm. Bu tür önerilere fazla umut bağlamak ne kadar yanlışsa, ön yargılı yaklaşmakta öyle. Sonuçta insanoğlu herşeyi deneme yanılma yöntemiyle bulmuş.

  14. Şuradaki yorumları hayretler içinde takip ettim. Dua ve inanç ile t1 diyabeti yenen olsun, gayet bilimsel bir şekilde ne kadar saçma olduğu açıklandığı halde yoğurt ve limonu savunan olsun ya da israil yüzünden tedavisi bulunmuyor diyen olsun hepsi insanı dehşete düşüren paylaşımlara imza atmışlar. Bu yorumlara sabırla cevap vermeye çalışan Esra hanımı ayrıca tebrik ediyorum.

  15. Murat Bey Merhaba,

    Tartışarak bir sonuca varabiliyorsak daha fazla tartışıp daha somut bilgilere varıyor olmak mutluluk verir. Ama tam tersi durumda ‘boşa tartışıyor’ olmaktan maalesef öteye gidemiyoruz.

    Facebook’taki yorumlardan İsrail ve inanç konularıyla ilgili yorumları girince inanın gülmekten kendimi alamadım. Birkaç arkadaşımızda benim cevabını görünce daha bi gülmüşler ve bana mesaj çektiler 🙂 Hep beraber secdeden başımızı kaldırmıyoruz diye 🙂

    Artık espriye vuruyorum ama yorum yapan birçok arkadaşımızın eğitim seviyesinin iyi ve kültürlerinin de geniş olduğunu düşünüyorum. Ki diyabetimben.com takipçileri genelde lisans, lisansüstü ve doktora mezunları. Ama yapılan yorumları ve düşünce sistemini görünce belli bir seviyenin üstü bilgi verip vermeme konusunda git gel yaşıyorum.

    Neyse. Bu yazıyı ve yapılan yorumları hiç ama hiç unutmayacağım 🙂

    Sevgiler

  16. Esra hanım
    Ben 20 yıllık tip1 hastasıyım,
    yukarıdaki yorumları sabırla okudum.
    İnsanlara, ancak doğru olan kapıyı açabilirsiniz.
    onları doğru kapıdan içeri zorla itemezsiniz.
    21 yıllık öğretmenlik tecrübelerim, bunu öğretti…

    Benim sorum ise,
    Sensörlü insülin pompası hakkında.
    Pratik ve faydalı bi çözüm mü acaba.
    Daha önce yaklaşık
    6 yıl kadar, insülin pompası kullandım.
    Fakat kilo almama neden oldu…
    Tekrar insülin kalemine dönünce bir yıl da 10 verdim.
    Biraz uzunca yazdım, anlayışınıza sığınıyorum.
    TEŞEKKÜRLER

    • Işık Hanım Merhaba,

      İnanın ben de büyük bir sabırla okuyup cevap vermeye çalıştım.

      Tartışmalar olmasa nasıl ilerleriz değil mi? Hele ki verimli geçen tartışmalarsa tadından yenmez. Ama halen anlayamadığım altı üstü ev yoğurdu ve limona tip-1 diyabetin çözümünü bel bağlayan insanlar gördükçe ‘insan bazen hayret ediyor’ 🙂 Kapıdan içeri zorla itemem ama en azından kafalarda ışık çaksa bile buna razı gelirim.

      Ortalama 4 yıldır insülin pompası kullanıyorum. Sürekli enjeksiyondan kurtarması, insülin enjeksiyonundaki insülinden daha az insülin yapma fırsatı sağladığı ve vücudun hiç insülinsiz kalmaması sebebiyle bence pratik ve faydalı. Ancak bazı tip-1 diyabetlilerde insülin pompası ile insülin göndermek enjeksiyona oranla oldukça pratik olduğu için ye ve insülin yaptan ötürü maalesef dengesiz kan şekeri oluşurken kilo alımları da önlenemiyor. Özgürlük olarak bakılıyor.

      Efektif kullanıldığı sürece faydalı olduğu düşüncesindeyim.

      sevgiler

  17. merhaba bn 13 yaşındayım 8yıldır diyabetliyim kardeşim bu yıl diyabete yakalandı o diyabete yakalandığından beri benimde yüksek gidiyodu şekerim500 bile gördüm doltorlarım pompa takmamı önerdiler ama bn kabül etmedim cevremizdekiler ev yoğurduna limon sıkmamazı önerdiler biz de denedik ve olumlu sonuç aldık ama simdi yapmıyoruz

    • Hilal Merhaba,

      İnsülin kullanmıyor musun?

      Doktorunla lütfen görüş. Belki balayı döneminde olabilirsin.

      Ev yoğurdu olsun olmasın insülini bırakmaman gerekiyor. Ben de evde her gün ev yoğurdu yiyiyorum. Ama insülini bırakmadım.

      sevgiler,

  18. Yıl 2014 ve bilim tıpkı insan dokusu gibi yapay slikon malzeme ile giydirilmiş düşünebilen ve hatta insiyatif kullanabilen ve tıpa tıp insana benzeyen robotlar yapıyor. Yüz nakli kalp nakli göz nakli gibi son derece kritik operasyonları başarı ile gerçekleştiriyor. Ama gelin görünki çok küçük bir organ olan pankreas ile başa çıkamıyor. Bu inandırıcı mı. Asla değil. Hücre kopyalanıyor. Genlerle oynanıyor. Hatta binlerce kilometre ötelerden bir ülkenin iklimleri ile yeraltı kıtasal hareketleri ile manyetik alan yaratarak oynanıyor. Bakın şu işe ki Beta Hücresini bir türlü çözemiyorlar. Bu tıpkı şuna benziyor. Diabete yakışır bir örnekle çok daha iyi anlaşılacak; siz evde sıfır karbonhidrat sıfır şeker sıfır kalori burma kadayıf yapabiliyorsunuz ama çay demle dendiğinde atamu parçala demişler gibi hayretler içerisinde yüzümüze bakıyorsunuz. Bu inandırıcı mı? Hayır. Peki sorun ne o zaman? Sorun insülin üreten ilaç şirketlerinin milyarlarca dolarlık ciroları. Bu şirketler o kadar saf değiller. Ortada dönen para milyar dolarlar. Dolasıyla lisansları bitmeden asla ilaç geliştirmeyecekler. Gerçekçi olalım. Mesele çaresizlik değil mesele tamamen parasal. Bu gün tıp milyarlarca farklı genetik kodlamada adacık hücresi geliştirebilecek yeterliliğe sahip. Lisanları bitince yeni ilaç mı üretirler yoksa biz bu işi çözdük şu ilacı kullanıyorsun pankreas adacık hücresi üretiyor mu diyecekler hep birlikte göreceğiz. Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin.

  19. 3 haziranda tip 2 diabet teşhisi ile insülin ve hap kulanmaya başladım tesadüfen burada yoğurt ve limon karışımını her akşam düzenli olarak kullanmaya başladım.3 haziranda hbA1C 11.4 ve açlık kan şekerim 390 idi. düzenli olarak yoğurt ve limona başladım ayrına insülin 20 ünite ve ialaç kullanıyordum 1 ay sonra hb1ac 9.4 e düştü insülin 14 üniteye başladım bugün hb1ac 5.4 ve açlık kan şekerim ortalama 80 cıvarına düştü. allaha şükür bugün insülini bıraktırdı doktorum sadece ilaç alıyorum günde 2 kez. ama yoğurt ve limona devam ediyorum. bu konuyu açanlara minnettarım sağolsun. selamlar

  20. Sayın Hoşaf78,

    Öncelikle yorumunuzdaki argo kelimeyi çıkarttığımızzı belirtmek isterim.

    Siz galiba ne yazıyı ne de yorumlarda yapılan tartışmaları okumadan anlamını veremediğimiz bir şekilde yorum yapıyorsunuz.

    Diyabetimben.com olarak ne yoğurt ne de limonla kimseye umut vermediğimizi tekrar belirtmek isteriz.

    sevgiler,

  21. Selam:
    Yazılanların büyük bir kısmını okudum, genel olarak kesin ve kat’i olarak bilimsel olmayan bitkisel yada hayvansal gıdalar ile bu gıdaların karışımlarının pek işe yaramayacağı kanısı mevcut.Benim oğlum Bakla yediğinde çok büyük sağlık sorunları yaşadı ve doktorumuzun dikkati sayesinde kurtuldu, arkadaşımın oğlu Fındık ve Ceviz yer ise hayati tehlikesi olacak, bir büyüğüm Bal yediğinde nefes alamayacak kadar kötüleşebiliyor, bir yakınımın çocuğu hayatının baharında Antibiyotikten hayatını kaybetti, belki siz bile bu örneklere hem tıbbi müdahalelerden hem de bitkisel yiyecek zehirlenmelerinden örnekleri çoğaltabilirsiniz.Sırf bu sebeple hiç kimseye ne ilaç ne de bitkisel karışım tavsiye etmek gelmiyor içimden.Ayrıca faydası olsun olmasın ilaç ve bitkisel karışımların kullanılmasının faydasız olabileceği konusunda kesin çizgilerim yok.Şeker konusuna gelince, Denize düşen yılana sarılır, ben de 22 Mayıs 2014 Tarihinden bu güne kadar her gün Limon ve Yoğurt karışımını kullanmaktayım.Yaklaşık 4 Ay oldu ve şekere karşı hissedilebilir diren kazandığımı hissediyorum, ben bunu net söylüyorum ancak başkasında farklı tepkiler gösterir onu bilemem.Bir yorumda Limon ve yoğurdun aşırı şeker ihtiva ettiği, yazıyordu.Ben olaya birleşim olarak baktığımdan şöyle bir kıyas yapıyorum, Kostik bir asittir ve el, yüz veya ten ile temas ederse yakabilir, zeytin yağı ise el,yüz ve tene sürüldüğünde güçlü bir deterjan kullanılmaz ise asla çıkmaz oysa ikisini karıştırdığınızda Sabun olur ve vücuda temas etmiş zeytin yağını temizlemek için kullanılır.
    Teşekkür ederim.

  22. Esra ablacım, merhaba sana bi şey sormalıyım kafam takıldı gerçekten de diyabetli(tip1) birey üzüm çekirdeği kullanabilir mi faydası ve ya zararı neler hiç bir fikrim yokta?

    • Elif’cim Selam,

      Üzüm yerken çekirdekleri çıt çıt yiyiyorum vallahi.Bu soruyu neden sordun? Sorunu anlamadan yanıt vermeyim.

      sevgiler

    • elif normal şartlarda üzümde şeker çok fazladır özellikler beyaz üzümde fakat çekirdeği ile beraber tüketildiğinde çekirdeği üzümün içindeki şeker oranını vucutta düşürüyor yükselmesine izin vermıyor bunu ben test ettim ( tabiki çekirdeği ağızda çinenerek tüketilmeli )

      • Yunus Merhaba,

        Her meyvenin bir karbonhidrat oranı vardır. Ve buna dikkat ederek tüketilmelidir. Çekirdeğini yiyiyorum diye rahat rahat fazlaca tüketmek de olmaz. Şu anda kan şekerine olumlu etkileri olduğu bilinen bazı takviyeler olsa da insülinin yerini tutmadığını belirtmek gerekiyor.

        sevgiler,

  23. 24 yaşındayım 4 yıldır şeker hastasıyım şekerim ilk çıktıgında aç karna 550 cıkıyordu tok karna 800 – 950 falandı hemoglabinc1 sevyesi 13 lerdeydi bende cok ceşitli bitkiler ilaçlar kullandım şeker oranını ünsülinsiz 90 kadar bile düşürdüm şuan ünsülin kullanıyorum haftada 5 gün spora gidiyorum elimde fazla imkan olmadıgından dolayı ünsülin kullanıyorum normal doğal yollardan şekerimi kontrol altında tutabiliyorum normalde hatta 90 sını bile gecmıyor fakat dediğim gibi imkanim yok yoğurt limon kürünü sadece 3 gün uyguladım oda gündüz vakti tükettim sonra üzerine de 1 porsiyon baklava dondurma yedim şükerim yükselmiyordu anlıyacagınız imkan yok şeker çok 🙂

    • Yunus Merhaba,

      Tip-1 diyabette insülin, karbonhidrat sayım yöntemi ve spor olmazsa olmaz. İnsülinsiz bir hayatı düşünemiyoruz. Çünkü bizi hayata bağlayan bitkiler ya da ilaçlar değil insülin.

      Tip-1 diyabet yaşın 4 olduğu için bunları uygulamanı çok normal görüyorum. Ama tip-1 diyabet yönetiminde bitki ve takviye ilaçlar bir yere kadar destek oluyor. Ancak bu bitki ve ilaç takviyelerden ne kadar alınmalı ki kan şekeri yoluna girsin kocaman bir soru işareti. Ancak insülini bir kenara sakın bırakma.

      sevgiler

  24. Haklısınız esra hanim katılıyorum size Kessinlikle bu birazda aslinda insanin vucudunu ne kadar iyi tanıdığına bagli bir durum bu arada ben tip-2 diyabet’im

  25. İnanıp inanmamak size kalmış ama şu anda TIP 1 Diyabet’in bir tedavisi malesef yok! Yani yoğurt+limon karıştırıp yedim, geçmesini bekliyorum gibi hayaller kurmayın. Emin olun bir tedavi olsa şimdiye kadar bilim dünyası, tv ve haber kanalları açıklardı. Siz inanmayı seçmişsiniz, saygım var ama boşuna heveslenmeyin bu meretten kurtulacağım diye. Çünkü bir süre daha bununla yaşamak zorundayız! Herkese geçmiş olsun.

  26. Merhabalar,
    Bu paylaşım hususunda dayanamadım, ilk defa yazıyorum bloga. Bu yoğurt-limon karışımı ile ilgili yazıyı sosyal paylaşım sitelerinde gördükçe tebessüm ediyorum sadece. Yaklaşık 7 yıldır tip1 diyabetim. 18 yaşında diyabetle tanıştım. Ailemde diyabetli yok, tamamen benim bağışıklık sistemimin zayıflığı olarak yorumlandı tıbben.. 6 ay balayı dönemi (insülin kullanmadan diyet + spor ile baş etmeye çalıştım diyabetle) geçirdim. Bu 6 ay süresince denemediğim kür, uygulamadığım karışım kalmadı. Devamlı kullanmak gerek diye belirtiliyor ya güya.. Pancar ve soğanı katı meyve sıkacağında sıkıp da içmedim mi.. 5-6 arpacık soğanı akşamları aç karnına yemedim mi.. Çörek otu kürü.. Yok efendim cevizi suda beklet suyunu iç.. Hibiskus vs. bir sürü bitki içeren adını hatırlayamadığım karışımdan her gün aç karnına öğünlerden önce yemek.. İsveç şurubunu sulandırıp içmek ve pankreasın bulunduğu bölgeye -yok yok en iyisi mi komple karın bölgesine- isveç şurubundan döküp kompres yapmak mümkünse gece öyle karnı sarıp sarmalayıp uyumak.. Büyükbaş hayvanın iliğini – evet yanlış okumuyorsunuz – kasaptan alıp ayak tabanına sarmak.. daha hatırlayamadığım bilimum şey bu 6 ay süresince tarafımca denendi..
    Profesör olan hekimim her seferinde bana boşa kürek çektiğimi kibar dille ima etti. Eninde sonunda pankreasım tüm bu çabalarıma rağmen yavaş yavaş iflas etti. Bu yaptıklarımın bana ne faydası oldu? Yalnızca makus talihimin süresini uzatmış oldum ve 44 kilodan 39a düştüm, hem fiziksel hem psikolojik olarak yıprandım. Diyabeti kabullenmem daha zor oldu, çünkü inanıyordum ki tüm bu saydıklarımı yaparsam daha balayı evresindeyken atlatacaktım diyabeti, günde 5 kez iğne olmayacak, diyabet atakları geçirmeyecek, daha kolay olacaktı her şey.. Tamam bitkisel tedavi düzenli uygulanıldığında insülin ihtiyacını bir nebze olsun azaltabilir, fakat “TİP-1 diyabete” kesin çözüm gibi paylaşımları yanlış buluyorum. Umut tacirliğinden başka bir şey olarak görmüyorum bunları açıkcası. Nedense gözlerim doldu yaşadığım süreci hatırlayınca.. Her neyse…
    Sevgiler

    • Hale Hanım merhaba,

      Çok yol denemişsiniz. Çook.

      Toplum olarak tıp bilimi hariç her şeye inanıyoruz maalesef. Ve doktorlarımız da artık o kadar fazla bu konularla uğraşıyorlar ki! Yap deseler olmuyor, yapma deseler olmuyor.

      Ben sadece saf kekik suyu deneyenlerdenim. Yarım litre, cam şişede almıştım. Birkaç bardak denedikten sonra bırakmıştım.

      Sizin de bahsettiğiniz gibi sosyale medya kanallarında bu tarz konularda çok fazla paylaşım var. Ve nedendir bilinmez insanlar birbirlerine tavsiye bile ediyorlar. Nelere yol açılacağını bilmiyorlar.

      İlk kez yazdığınızı söylediniz. İlk yorumunuz güzel oldu 🙂

      sevgiler

  27. Slm ben de beş yıl dır bu imtihanla yaşıyorum, bu güne kadar ne duyduysak yaptık, kullanmadığım bitkisel ilaç kalmamıştır belkşde.Yorumları okuyorum da kulkanan herkesde farklı sonuç vermiş bu limon yoğurt karışımı, nitekim diğer ilaçlardada bu böyledir, aklına yatmayanda zaten denememiş bile 🙂 ama şu bir gerçekki doktorların bizlere verdiği iğne ve ilaçlardan çok daha masumdur üstelik kullandığımız iğneler nelerden yapılıyor bu da malum,çaresiz kullanıyoruz işte 🙁 ben bir zarar vereceğini düşünmüyorum velevki tedavi etmesin.Allahım herkese hayırlı şifalar versin. Kimse ümitsiz olmamalı,derdi veren elbet dermanını verecek.Bu güne kadar doktorların sözleriyle kolay kolay hiç hareket etmedim çünkü geneli bitkisel ilaçlara karşı kimyasal ilaçlara ses çıkaran yok tabii..böyle bir ilacın çözüm olacağını görseler bile çok nadir çıkar bunu savunan tavsiye eden vicdanlı hekimler. Allahım herkese iyilik güzellik versin. Selamlar.

    • Sevde Hanım Merhaba,

      Tıpta herkes üzerinden aynı etkiyi göstermeyen bir ilaç ya da karışım herkes tarafından kullanılması istenmez. İlaç olarak piyasaya çıkmaz.

      Çaresiz kullanıyoruz işte demişsiniz. Başka bildiğiniz bir çare var mı? Kimyasal da olsa insülin bizi hayatta tutuyor. Bunu tekrar belirtmek lazım. İnsülin kullanmadığımızı düşünelim. Hangi bitki, ilaç ya da karışım bizi hayatta tutabilir ki?

      Bu tarz inançları olan bireyler kullanmaya devam etsinler elbette. İnanıyorlarsa kimse önlerine geçemez ama çözüm olmadığını bilmek gerekiyor.

      sevgiler,

  28. Sayva daki bıldırımlerı uzulerek okuyorum deyerli ınsanlar yüz yılımız hastalık larla mücadele edme yuz yılıdır. çün ki gercek de hangı hastalığa hangı duruma ayit ilaçları kıms ebılmıyorr sebebbı ısee doğalık dan uzaklaştırılıp kımyasala alıştırılmammızdır eskıden hastane dr mu vardı esıkdende vardı dıyabet kanser ve turlu hastalıkalrr ama caresı okadar basıttıkı doğada hepsı mevcuttu insanalr unuttuğu ıcın batı dunyasının cıkardığı kımyasla yanı hucre öldürücu ılaclar ureterek ınsa ırkının omrunu kısalttılar deyerli arkadaşlar.yoğurt bır enerjı kayanğıdırr lımonda ıkı enerjı bır araya geldıyınde panzehır uretıyorr bu panzehırr başda kara cıyer olmak uzere pankereasımızı ve bılmedıyınız bır cok organımızı tedavı edıyor. insülin nedırr bır zehırdır kanımızdakı tanınmayan zehırı bıloke edıyorr ve sekerı dusuruyorr nedenmı cunkı hucre ınsulını tanıyorr tanıyor ama tanıdığı haldee bedenımıze yan etkılerı cok olduğunu bıldıyı haldee engelleyemıyor bunedır vıruss nasıl bıl gısayarımıza bulasıyor bunuda bılgısayar kabuledıyor ve yavaşlatıyorsa sıstemı ınsılunde budurr lafı fazla uzatmaya gerek olmadan son cumlelerımı ıfade edım kesınlıkle ve kesınlıklee hersey doğada akdarlarda deyıl cunkı kadarlarakı taklıtten başka bırsey deyıl bende şerker hastasıydım 400 den assağı ınmezdı açlık ınsılun kullanıyordum ama doğadakı 60 bıtkı karısımı benı hayata dondurdu 4 aydır ne ılac nede ınsulın kullanmıyorum saygılarımla arz ederım allaha emenet olun

    • Ruhi kurt arkadasim, ne demek istiyorsun. Esra hanim kişinin mail adresi gorunmuyormu sitenizde bir ulasdin bir gorusn ruhi beyi davet edelim biryerlerde bulusup konusalim olmazmi.

  29. ben yoğurtla limon karışımını bilmiyorum ama yoğurt diyabete çok iyi ne zaman yoğurt yesem diyabetim iyi seyrediyor yoğurt çok faydalı ama limonla yoğurt karışımını hiç denemedim.

  30. valla siteniz biraz sıkıntılı işiniz gücünüş tartısma ne kulanırsanız kullanın bu yorumlarınıza baktıgım zaman daha çok sekerim çıkıyor :saygılar

  31. Esra Hanım Merhaba.
    Öncelikle geçmiş olsun dileklerimle Allah’tan acil şifalar dilerim.
    Tüm rahatsızlık çeken insanlarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum.
    İnsanlarımızın derdini paylaşmak adına güzel katkılarda bulunuyor olmanızdan dolayı samimiyetinize inanıyor ve sizi kutluyorum.
    Baştan aşağıya yorumların tamamını okumuş bulunuyorum. Belirtmem gerekirse aykırı bir yorum yazan insanımıza rastlamadım. Herkes burada, açık yüreklilikle kendisinde veya yakınında gördüklerini ve yaptıklarını anlatmaya çalışmışlardır. Şahsım olarak 38.senedir başka bir dertten müzdarip olan bir ağabeyiniz olarak yazıyorum.
    Konu sağlık olunca büyük önem arzediyor. Derdi çekmek zor ve çeken bilir. ”Allah dert verip derman aratmasın” deyimi hepimizin duası ve inancıdır. Ne var ki, insanız dertsiz insanda olmuyor. Derdimiz olunca da ” suya düşen yılana sarılır” misali birinden birşey duysak ister istemez kulak kabarmak durumunda kalıyoruz. Duyduklarımızı yapsak bir türlü yapmasak bir türlü. Hasbel kader duyduklarımızı yapıyor isek kınanacak tarafımız olamaz.
    Günümüz teknolojisinde gıdalar üzerindeki yararlı anlatımlar ve yayınlar o kadar yaygınlaştı ki; Burada bahsi geçen yoğurt&limon örneğinde görüldüğü üzere Allah Allah dedirtecek seviyededir. insan dokusu kişiden kişiye değişiklik arzetmektedir. Birine şifa olan bir gıda diğerini mazallah öldürebiliyor. Gıdaları canlı kalabilmemiz için zaten alıyoruz bunlarla ayaktayız ama, hastalığımızı tedavi edici unsur olarak görmemiz ve umutlanmamızı da hiç doğru bulmuyorum.
    Doğrusu doktorlarımızın önerilerine uymamızdır. Yorumlardan da anladığım kadarıyla zaten herkesin önceliği doktor olduğunu anlıyorum. Şeker hastalığı dikkat edilince uzun yaşatan ve uzun ömürlü hastalıklardandır. Beterin beteri de var. Allah cümlemizi beterinden korusun. Önemli olan insanın rahatsızlığını ve dokusunu bilmesidir. Hiç olmasa tıp yönünden tedavisi bellidir. Hergün yüzümüzü yıkamıyormuyuz yıkıyoruz tabiki. İnsülin iğnesinede böyle bakmalıyız. Neyseki İnsülin var buda olmasaydı halimiz nice olurdu. Demem o ki, Tıbbın dışındakilere fazla itibar edilmemelidir. Arkadaşlar da dillendirmişlerdir, biz rahatsızlık çekenlerin hoşuna gitmeyen tek şey umut tacirliği yapılmamalıdır. Neden bende bunları yazıyorum, bir umut için umutlandıklarımdan daha çok çileler çektim. Netlik kazanmamış, isbatı görülmemiş birşeyi yapmamalıyız. Yoksa hepimiz insan olarak umutla yaşıyoruz. Kısa yazamadım kusuruma kalmayınız.
    Sevgi saygı ve sağlıcakla kalınız.

  32. Ben limon yoğurt karışımını bir aydır gece yatarken kullanıyorum.insülün kullanmıyorum,ilaçlarımıda düzgün kullanıyorum,üç ay evvel gece şekerim yükseldiği zaman ağzım kurur çok su içerdim.Şimdi ağzım kurumuyor gece çok su içmiyor ve sık idrara çıkmıyorum,bence denemekte fayda var,fakat ilçlarımızıda aksatmayalım,altı ay sonra tekrar yazarım,limonda,yoğurtda zaten çok faydalı.Saygılar sunarım.

  33. Bir hafta oldu bende yoğurt&limona başladım burdan bildireceğim fakat gerçekten duzene girmeye başladı diyabetim.tokluk şekerimi olçtum 116 çıktı inşallah karışımdandır.

  34. İki ay öncesi bir yakınım yoğurtlu limon karışımını kullanmaya başladı. İnsülüni de bırakmadan devam ediyor.
    Altı ayını tamamladığında alacağım cevaba göre burada sizlerle paylaşacağım.
    Umarım iyi sonuç alır.

  35. Mrb arkadaslar sizin goruslerinize ihtiyacim var
    Gebelikte seker yuklemesi yaptirdim 240 cikti daha sonra 100mg seker yuklemesi yapildi ve yuksekti gebelik sekeri tanisi konuldu diyetisyene gittim diyete basladik ama dusmedi insuline basladim yeterli gelmedigi icin surekli dozlari artiriyordu daha sonrada doz fazla geldi neyse uzatmayim insulin dozunu ayarladi doktor 1ay sonra ben dogum yaptim herkez gecer diyordu nitekim oylede oldu dogumdan sonra evde olcum yapiyorum aclik 70lerde tatli yesem bile tokluk 100 ustune hic cikmadi iki aysonra kontrolum vardi endokrin plk gittim 75g seker yuklemesi yapldi aclik ve birinci sâat normaldi ikinci saat 57 cikti doktor insulin direnci devam ediyor dedi boyum 167cm kilom 69 idi bana diyet yap zayifla hergun yuruyus yap 2 ay sonra tekrar gel dedi seker yuklemesi yapilali bir ay oluyor yukleme yapildigindan beri sekerim hep yuksek diyet yaptigim halde ve emziriyorum yuruyus yapiyorum 64kiloya dustum aclık 120lerde tokluk genelde 160larda bazen 200de oluyor bu yuklemedenmi oldu gecıci bi durümmu bilmiyörum 1 ay sonra tekrar gitcem ama yukleme yaptirmak istemiyorum baska turlu yapilmazmi bence yuklemeden dolayi sekerim yuksek sizce ne yapmaliyim benim seker hastaligi hakkinda fazla bilgim yok gecicimi bilginize ihtiyacim var normalde kac olmali nasil dusurebilirim simdiden tsk ederim uzun bi yazi oldu hakkinizi helal edin

  36. Merhabalar,ben 43 yaşında daha önce şeker hastalığı,insilün,diyabet nedir bilmezdim(2 hafta öncesine kadar)4 gün yoğun bakım 3 gün servis derken öğrendimki 473 şeker ile diyabet hastasıymışım 🙁
    Günde 4 kez insilün alıyorum.
    Sizden ricam biliyorum kişiye göre değişiyor ama bana örnek olabilecek diyet listesi verirmisiniz..
    Teşekkürler.ALLAH herkese şifalar versin

    • Sayın Kurtuluş Yılmazi

      Daha kötü sonuçlar olmadan diyabetinizi öğrenmiş olmanız iyi olmuş. Ancak bir diyetisyen desteği almanız daha iyi olacaktır.

      sevgiler,

  37. Herkese merhabalar,öyle saniyorum ki diyabet hakkında oldukça bilgi sahibi kişiler mevcut,sizlere merak ettiğim birseyler sormak istiyorum,birkaç gün önce tesadüf eseri diabet olduğumu öğrendim ,kan yaglarim özellikle trigiliserit çok yüksekti binlerde. Beslenme alışkanlığı m çok aşırı meyve günde birkaç kg .tatlı bolca ekmek ve yağli besinler tüketirdim gece kalkıp yemek yeRdim. Kan yalarim yüksek olunca direk olarak şeker ölçümü yaptılar aclik şekerim böyle bir beslenme tablosunda 240 çıktı, ve hemen neticesinde iki adet şeker düşürücü ilaç verdi doktor,sizlerin fikrini almak istiyorum cevaplarını sevinirim sorularımı. Ilk sorum öylesine düzensiz beslenirken şekerim 240 cikmissa iyi bir diyet ve egzersiz programı ile şeker ilaçsız dusurelemezmiydi .en azından denenemezmiydi.ikinci sorum benim şekerim kandaki yog oranlarının yüksekliğine. Dayalı bir diabet olduğuna göre kan yağları normal seviyelere çekilince. Şekerim normal seviyelere gelirim ilaç kullanmadan ,herkese sağlıklı mutlu günler dileklerimle cevaplarını sevinirm

    • Muharrem Bey Merhaba,

      Sadece kan yağlarınıza bakılarak diyabetli olduğunuza karar verilmemiştir. Tabiki diyabetlisiniz denmişse. Ancak bazı durumlarda kullanılan ilaç ya da enfeksiyonel durumlara göre de kan şekeri geçici olarak yükselebilir.

      Aynı zamanda kan yağlarınız düşüşe geçerken metformin maddesi içeren ilaçlarla takviye yapılması doğru bir yol. Muhtelemen bir süre sonra tekrar test yapıp durumunuz değerlendirilir.

      sevgiler

      • Merhaba Esra hanim ,değerli bilgilerinizi paylaştığınız ve cevabınız için tesektörler ,insan bir anda diabet le karşılaşınca ,inanin çok çaresiz hissediyor,burdaki paylaşımlar okumak yalnız değilsin hissini uyandırıyor, son durumum söyle ,1287 olan trigliserit 17 günde 237 düştü ,ilaç yürüyüş ve diyetle ,430 olan kolestrol 230 ,a tokluk şeker 124 düştü 240 olan aclik, şekerim de 115 e düştü, tansiyona da normal değerlere döndü, Doktorum sonuçlardan oldukça memnun kaldı bu değerlere iniş süresinde 1000 diaformin in yarısını kullandım oglenleri ,sabahtan aç karnına diamikron aldım bir adet ,sadece alt yüksek çıktı sanırım onun sebebi de, kullandığım trigliserit düşürücü ilacın etkisi olsa gerek ,siz ce 17 günde bu normale yakın değerleri iki adet haPla yakalamissam biri yarım ,ilerki günlerde kap kullanmadan diabett e n kurtulma şansım varmıdır sizce,size ben diabet le balayı dönemindemiyim yoksa ,kesin diabetlimiyim,yorumunuz emin olun benim için çok değerli şimdiden teşekkür ederim ,sağlık ve mutluluk dileklerimle sevgilerimle

        • Muharrem Bey Merhaba,

          Tip-1 diyabet teşhisi konulduysa geçmesini bekleyemeyiz. Ancak şu anda anladığım kadarıyla sadece ilaç kullanıyorsunuz. Ve tip-1 diyabetli değilsiniz. Bu sebeple geri dönüş mümkün olabilir. İlaçlarınızı ve kontrollerinizi ihmal etmeyin.

          sevgiler,

          • Merhaba Esra hanim yorumunuz için teşekkürler ,evet sadece ilaç kullanıyorum şu an için ,sanırım tip 2 benimkisi,sadece diamicron kullanıyorum sabah 500 ml akşam 500 ml ,şeker sesevyeside 120 aclik 140 tok luk devam ediyor ,şimdi şeker ölçüm aleti de aldım haftada bir sefer kontrol yeterli sanırım ,lütfen iyi bakın kendinize

            • Diamikron 500 hapmi. Bendeki 60 mgr. Sizinkini anlayamadim benim degerlerim siznki gibi dusmuyor acken oyle 115 falan olmuyor .degerlermiz ayni ama bende neden boyle lutfen yazarmisiniz ignemi siznki

  38. Yorumları okudum gercekten limon yoğurt yada tarcin , kekik, cira vs vs bunlar dan medet uman insanlar bi acip okusunlar tip bir diyabet nedir? Genel adi otoimmun hastaligi yani bağışıklık sisyemi vucudun kendihücrelerinne savaş acıyor bunun tek çaresi suan kök hucre tedavisi diye biliyorum yani bağışıklık sistemini resetliyip yeni bir insan yaratmak gibi bir şey böyle saçma çarelere inanip kisi kendine zarar eder.

  39. 26 yıllık tip 1 diabet hastasıyım ve son tedavi olan insülin pompasını 10 senedir kullanıyorum,ilk 5 sene
    6 larda gezen hba1c seviyem ,son 5 senedir 8-9 hatta 10 larda dolanıyor,eskisine oranla çok daha fazla dikkat etmeme rağmen…Yoğurt limonu deneyeceğim, çünkü ; diyet listemde, gece yatmadan 1 porsiyon meyve ve yanında 1 birim protein veriyor . ( Lİmon yada yoğurda ayrı bir tepki vermiyorsa vücudum yada ikisinin karışımına,sorun olmaz diye düşünüyorum ) ve ayrıca bir konu daha var ki ; yoğurdun karbonhidrat değeri sıfırdır,süt ile karıştırılmış yukarıda,yoğurt karbonhidrat sayımı yapılırken süt gibi hesaba katılmıyordu,99 diabet yaz kampı diyetisyen Nermin Hanımın öğrettiklerinden biliyorum ben de 🙂 ama süt katılıyor,protein yapısında her ikisi de ama süt şekere dönüyor,yoğurtta böyle bir durum yok,tamamen yok etmese de, düşüreceğineyada dengeleyeceğine inanıyorum, 3 ay deneyeceğim,zira vücuduma yabancı, hiç bilmediğim besinler değil,günlük olarak daha fazla hatta, zaten tüketiyorumdur muhtemelen,ikisine de bayılırım zira 🙂

  40. Süt ve yoğurt karbonhidrat protein değil özürr 🙂 ben deneyeceğim,beynimi uçuracak bişi olacağını sanmıyorum,en fazla faydası olmaz,ki olacağına inanıyorum,galonla yenilmiyor nasılsa oranlar aşırı değil

  41. Selam
    Ben tam 6 ay boyunca Limon – Yoğurt karışımını her gün aralıksız kullandım.Altıncı ayın sonrasında kanımdaki şeker oranını ölçmek amacıyla hastaneye gittiğimde önceden 126 olan açlık şekerimin 210’a yine önceden 180 olan tokluk kan şeker seviyemin 330’a yükseldiğini gördüm. Tavsiyem, yoğurt limon karışımına başlayanların kan şekeri oranlarını düzenli olarak her gün ölçmeleri, kötüye doğru gidiş olduğunu gördüklerinde derhal kesmeleridir.Ben ilaç kullanmayı asla sevmeyen biriyim, bu sebeple daha çok ilaçsız tedavi yöntemlerini tercih ediyorum.Şimdiki uygulamam ise, çok basit bir yöntem, Ekmeği ve Şekerli her türlü yiyeceği hayatımdan çıkardım.Başlarda zor oluyor ancak Şeker oranınız da ki düşüşleri gördüğünüzde Ekmek ve Şekerden daha da uzak durmak için gayret gösteriyorsunuz.Şimdilerde şeker ortalamam(Eğer spor yaptıysam daha az çıktığı da oluyor) açlık 110-130 hiç ekmek yemeden yaptığım kahvaltıdan 2 saat sonra aldığım tokluk kan şekerim ise 115-140 (Bazen tokluk kan şekerimin, açlık kan şekerimden daha az çıktığı da oluyor).Ancak tatlı bir meyve dahi şekeri yükseltmeye fazlasıyla yetiyor.Sahi bu arada 2 ayda tam 12 kilo da vermiş oldum.
    Saygılar.

  42. Selam Arkadaslar
    Ben Almanyadan yaziyorum burada yogurt ve limon kürü üzerinde okuduklarimi görünce yazmak istedim.Arkadaslar gercekten kürü faydasi var ama insan vücudunda baska seyler yani Vitaminler mineraller eksik ise pek faydsi olmuyor,onun icin ayriyeten diger takviyelerde gerek.
    Bende tip2 diyabetim,yaklasik üc ay önce basladi cok su icme idrara cok cikma falan,sonra esime kendisi Hemsire Hanim sekerim ölcü ver dedim ama makina ölcmedi bu demek oluyorki seker 600mg/dl´den daha yüksek ayni hafta Hekime gittim kan sonucu Hba1bc 12 bana hemen insulin vermek istedi ben hayir hap ver ben kendim alternatif tip denemek istiyorum dedim,bana öyle bir sey yok dedi sen ömürboyu diyabet hastasisin neyse fazla uzatmayim sonunda benim dedigim oldu ve bana metformin 1000 verdi ve günde iki kere alman gerek dedi.
    Diyet listesi verdi sasdim yahu dedim ben bunlari yersem hem ac kalirim hemde seker düsmez,bana ne dese iyi neymis beynin calismasi icin seker,ekmek vs. ihtiyac varmis.

    Benim diyetim: seker ve tüm seker mamülleri yok,ekmek un mamülleri yok, meyve yok,eger meyve yersem öglen veya ikindi ama sabah ve aksam yemem.
    sabah ilk isim bir bardak ac karnina karbonatli su 15 dakika sonra sekersiz ve sütsüz kahve sonra 3-4 bol teryagli yumurta ve 5000´lik vitamin d hapi (2 yemek kasigi teryagi) yaninda yada sonradan cerez (ceviz,findik,fistik ) doyana kadar ve krom hapi ,45dakika sonra karbonatli su,öglen acikirsam yerim ama yemeklerim ya teryagli yada zeytinyagli,aksam yemegimde yukarida yazdiklarim yani kendime yasak ettiklerim haric o günkü rizkimiz ne ise.
    2 gündür metformin kullanmadim yinede aclik sekerim 90-135 tokluk ise 135-165mg/dl yani yavas yavas bedenim düzeliyor.Arkadaslar yagsiz et falan bunlar palavra cünki yagsiz ette vitamin b12 ve d nerdeyse hic yok ve vücuda yag girmedigi icin yag yakimi olmuyor.Dün 3 kremali pasta yedim denemek icin sekerim yinede 150mg/dl gecmedi.
    Unutmadan söyleyeyim yogurt ve limon kürünü gece yatarken uyguluyorum.
    Not: günde ictigim karbonatli su 3L , kullandigim krom hapi 2mg
    Bir haftadir tip bir olan arkadasim oda basladi bu uygulamaya ve neredeyse kulladigi insulin ignesini yariya indirdi.
    bilgi isteyen yazabilir.
    Allah hepimize acil sifalar versin.

  43. Merhaba arkadaşlar yaşım 51 tip 2 şeker hastasıyım sizlere bazı önerilerde bulunmak istiyorum amacım sizlere yardımcı olabilmek bunun için öncelikle şekerinizi yakın takibe almak ve şeker hastası olduğunuzu kabul etmek gerekiyor. Çağımızın bu hastalığı gün geçtikçe çığ gibi büyüyor önemli olan kan şeker seviyesini dengede tutabilmek bunun için yapılması gerekenler hayatınızın felsefesi olmalı yeme içme alışkanlıklarından vazgeçilmesi yani değiştirilmesi gerekiyor. İlk öncelik ekmek yani un ve türevi gıdaları hayatımızdan çıkarmak biliyorum şimdi diyecekseniz ki ekmeksiz sofradan doymadan kalkılır mı? Bunu beyninize kazıyın ekmekte bulunan buğday gdo olduğunu kromozomları çoğaltıldığını yedikçe kan şekerini yükselttiğini, kan şekeri yükseldiğinde vücutta insülin hormonu salgılandığı bunun neticesinde kan şekeri yükselip, düşmekte bu da vücutta şeker dengesizliğinde başta kılcal damarları etkilemekte sonucunda göz damarları, böbrek, kalp damarlarını etkilemektedir.

    Bunun için öncelikle kan şekerini düzenlememiz gerekiyor. Peki, nasıl başaracağız bunu vereceğim bu öneriyi kendi hayatınız ve kaliteli yaşam için gerçekleştirmelisiniz, bunu lütfen uygulayın ve çevrenize de uygulayın bakın görün deneyin bir hafta içerisinde sonucunu kendiniz hissedeceksiniz, ne kaybederseniz ki. İşte yapılması gerekenler sabah kalktınız kahvaltınız bir domates, bir salatalık yeterince peynir 10-15 adet zeytin bir adet turp, bir adet turp orta boy varsa bir adet kırmızıbiber veya yeşilbiber söğüş olarak yanında bol miktarda çay ama şekersiz olacak şekersiz çay içemiyorsanız taze kırmızıbiber ihtiyacınızı karşılar. Ardından karbonhidrat karşılığı bir avuç yer fıstığı veya 2-3 adet ceviz tüketin bakın akşama kadar acıkıyor musunuz deneyin iki, üç gün bakın sonucuna, sonuçta kendinize yatırım yapıyorsunuz.

    İkindi vakti anca acıkma hissi duyabilirsiniz zaman geçtikçe bu da kalkacaktır. İkindi geç menü normal yemeğinizi yemeye başlayın ekmek ve un türevi beslenmeyin, ekmeksiz istediğiniz çorba ızgara, sebze yemekleri, dilediğinizi yiyebilirsiniz, burada unutulmaması gereken makarna, bulgur, pirinç pilavı özellikle tüketilmemelidir. Unutulmamalıdır. Çay ve kahvenizi vücudunuza şekersiz alıştırmalısınız, unutmayın şeker vücut için gerekli değil, zararlıdır, ilave şeker almamıza gerek yoktur aldığımız diğer besinlerle vücudumuz ihtiyacı şekeri alıyoruz, benim bu yazdıklarım tip 2 şeker hastalığı içindir. Hepinize bol sağlıklı günler diliyorum. Rafine olmuş pakete girmiş bütün katkılı ürünlerden uzak olmanız dileğimle.

    • Ömer Bey Merhaba,

      Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.

      Ancak yorumunuzda önerdiğiniz beslen şekli tip-1 diyabetli bir bireyin olduğu kadar sağlıklı bir bireye de önerilmemesi gereken bir beslenme şekli. Sağlıklı ürün bulma konusuyla sizinle hem fikirim ama bahsettiğiniz şekilde beslenmeye katılmıyorum. Amerikan Diyabet Derneği ve Uluslarası Diyabet Federasyonunun özellikle tip-1 diyabetliler için önerdikleri öğün şekli sağlıklı ve tip-1 diyabet yönetimi anlamında da en ideal beslenme şeklidir. Yani sağlıklı kaynağa sahip; protein, karbonhidrat ve sebze. Her ana öğünün olmazsa olmazı.

      Ceviz, fındık ve fıstık gibi kuruyemişler yap ve dolayısıyla kalori deposudur. Biz tip-1 diyabetlilerin dikkatli yemesi gereken ve kan şekerimizi dolaylı olarak etkileyen besinlerdendir. Bu sebeple sürekli tüketim önerilmemelidir.

      sevgiler,

  44. Ortalama 2 haftadır kullanıyorum her sabah şekerimi ölçüyorum 220 ile 240 dan aşağı şekerim düşmüyor. 6 ay deneyeceğim kaybedeceğim birşey yok iyi edeceğinide sanmıyorum ama bundan 4 yıl önce sedef hastalığım için çok doktor dolaştım çaresini bulamadım son olarak tanıdığın biri bitki karışımı yapan birisini önerdi kullandım ve çok şükür 4 yıldır sedef hastalığım çıkmıyor fakat her bünye aynı değil bunun için tavsiye ettiğim kişiler aynı yere gitti ve faydasını görmedi. ALLAH herkese şifa versin.

  45. Herkese Merhaba,

    Yorumları okudukça şaşırıyorum.

    Bu yazının amacı sizleri yoğurt ve limon karışımını yemeye sevk etmek değildir. Yoğurt genel olarak içerisindeki yağ sebebiyle özellikle meyve ile birlikte yendiğinde kan şekerinin hızlıca yükselmesini engeller. Ya da gece yatarken yendiğinde yine içerisindeki yağ sebebiyle kan şekerinin düşmesini de engelleyebilir.

    Kan şekeri düzgün gitmeyen bireyler yoğurt yediklerinde sanki mucize olmuş gibi şekerleri düzgün gidiyor gibi düşünebilirler. Hatta insülin müktarlarının da azaldığını da söyleyebilirler. Zaten normalde yaptıkları insülin fazladır ve beslenme şekilleri düzgün değildir bu kişilerin.

    Bu yorumun yine bir işe yaramayacağına eminim ama yoğurt ve limondan medet ummayın.

    Sevgiler

    • Merhaba, bu konu hakkında nacizane bir şeyler söylemek istedim. Yaklaşık 3.5 senedir diyabetim. Bizzat beslenme-diyetetik ve tıbbi dahiliye bölümündeki akademisyen arkadaşlarım ve hocalarım yoğurt-limon karışımını her akşam yemelerini, diyabetlilere öneriyorlar. Fakat tabi ki diyabetin kesin çözümü için değil. 🙂 Biz diyabetliler için göz sağlığımız açısından bunun önemli ve yararlı olduğunu söylüyorlar. Bizzat bu tavsiyeyi alan bir diyabetli olarak bunu söylemek istedim. Tabi bunu yerken doğru karbonhidrat sayımı yapılarak gerekli insülini almayı da unutmamalıyız. 🙂 Sağlıklı ve huzurlu günler…

  46. Sitedeki tüm yorumlar değişik taraflarca yazılmış ama bilgi almak için güzel. 12 yıldır Tip 1 ile boğusuyorum ve şu an lantus uzun etkili+Nova Rapid kısa etkili ilaç kullanımıma devam ediyorum. Yaşım 41 ve bu süreçte iki defa hastanelik olup ölümden döndüm, bunun sebebi de ilaç kullanımlarımda unutkanlık yaptım dikkat etmedim, kendi hatam. Bundan 6 ay kadar önce Ev yoğurdu ve Limon karışımını duymuştum ve 1 hafta gibi bir kısa süre deneyip sonra tembelliğimden vageçtim. Ama bugün bu konuyla alakalı olarak bir başka Tip 1 hastasıyla karşılaştım. Kendisi bu sorundan tamamen kurtulmuş ve köy yoğurdu limon her gece yatmadan önce kullanarak. İlk aylarda insülin kullanımı azalmış ve sonra tamamen bırakmış . Önümde böyle bir örnek varken kontrollü şekilde bu tedavi şekline başlamanın bir zarar olmayacak bana belki bir umut geçirebilirim. Sonuçta ben gün içinde yoğurt ve limondan çok daha zararlı besinleri alıyorum zaten, yani limonla yoğurdun bana en fazla zararı zaman kaybı ve boşa kürek çekmekten başka ne olabilir. Ama denemeyince hep denemedim diyecem üstelik canlı bir örnek var önümde, belki benim hücre yapıma da iyi gelir. Sağlıklı yaşayabileceğim insülin kullanmadan yaşayabileceğim çok fazla bir ömür yok önümde, tamamen iyi olmayabilirim ama insülin ihtiyacımı düşürecek bile olsa bu bir mucize derim. Sonuçta tıp dünyası bir 50 yıl daha uğraşsa bunu çözemeyecek sanki. Doğada bunun bir çözümü olabilir ve bu birleşim belki bir şeyleri tetikler Pankreasıma iyi gelebilir. 6 ay sonra bir gelişme yaşarsam mutlaka yine paylaşırım…Herkese umudunuzu kaybetmeyelim dileklerimle…

  47. Yazan o kadar iddialı ve abartılı yazmış ki, Yakın çevresinde onlarca kişinin insülini bıraktığını yazmış,
    Allah aşkına kimin etrafında onlarca insülin kullanan insan var.
    Ve etrafı profesör dolu her halde bunlar da şeker hastası belli ki birbirlerine tavsiye ederken duymuş.
    Anlatımdan yola çıkarak çok gerçekçi bulmadım tıp adamı değilim şekere çare arayan biriyim sadece.
    Ama insan ümitle yaşarmış ve yoğurt ve limon bana çok masum göründüler.

  48. Herkese merhabalar.esra hanim sabriniz ve yorumlara verdiginiz cevaplarda bile bizi bilgilendirme cabaniz taktiri hakediyor.butuuuun yorumlari okudum.kizim 1 yasinda tip 1 diyabet oldu.suan 3 yasinda.2 yil bize yirmi yil gibi gecti.tip 1 diyabetli annesi olmak tip 1 diyabetli olmaktan sanirim daha zordu.zordu evet ama hic yogurt limon yada bir baska sey denemek aklimiza bile gelmedi.hep kabul etmeye calistik.cunku kabul etmek merhaba demekti gulumsemek demekti.diyabete gulumseyin.gulumseyinki hayat daha kolay olsun.boool duali bol inacli gunler diliyorum.

  49. selam Arkadaslar
    artik metformin kullanmayali 2,5 ayi gecti ve kan sekerim su ana kadar normal seviyede. Tabiki önceden yazdigim diyet ve uygulamalarima devam ediyorum. Tip 1 olan arkadasimda artik bazi günleri hic insulin vurmuyor bazen 2 ünite vuruyor oda cok sekerli birseyler yerse. Arkadaslar yogurt limon kürüne aci pulbiber ekleyin. Ama vitamin d , b12 , c degerlerinizi mutlak ölctürün ve yüksek olmasina dikkat edin.

    • Emin Bey Merhaba,

      Mutlaka etkisini görüyorsunuz ki yazıyorsunuz diye düşünüyorum. Ancak tip-1 diyabetli bireyler için lütfen bu tarz önerilerde bulunmayın. Pul biber ne alaka diyerek şu anda yorumunuzu tekrar düşünüyorum 🙂

      sevgiler,

  50. Merhaba Esra Hanim
    Pul biberin faydasi .: Pankreas ve Karaciger´deki yaglarin erimesinde yardimci oluyor, sizde biliyorsunuzki bu iki organ ne kadar yagsiz olursa o kadar insulin üretimi artar ve o kadarda insulin duyarsizligi Vücutdan kalkar. Esra Hanim benim yazdiklarim kendimde Tip2 ve arkadasimda Tip1 uyguladiklarim. Ben kimseye sende yap veya yapma demiyorum, ama sunu üstüne basarak söylüyorum. Bugün Tibbin vitaminler , hormanlar , mineraller üzerinde söyledikleri dogru degildir, mesala bir insanin vitamin c ihtayaci günlük olarak 50 mg diyorlar. Ama bakiyoruz bir kedinin vücudunun ürettigi vitamin c günlük 500- 1500 mg. Sunu unutmayalim bir insanin vücudu kendini yenilemeye kadirdir yeterki insan imkan versin. Eger Ibni Sinanin yazdiklarini okuduysaniz sizde bilirsinizki bir Elma yiyenin bugünkü deyimle 5 km yürümesi lazim , cünki bir Elmada 4,8 gr seker var yani insan vücudunun günlük ihtiyaci , simdi bunun üzerine diger yediklerimizi ictiklerimizi ekleyelim , o zaman bir insan günde en az 50 gr seker kullaniyor demektir , buna hangi insan vücudu yillar boyunca dayanabilir.Insan vücuduna ne kadar cok seker girerse o kadar hastalik girer cünki vücutda krom , vitamin c, b12, b6 ve vitamin d eksilir.
    ilk yazimda yazdimmi bilmiyorum ama ben tekrar yaziyorum enginar ekstrakti ve gurmar Pankreas yenileyicidir, Türkiyede varmi bilmiyorum ama ben Almanyada enginar ekstraktini kapsül olarak aliyorum ve her yemekden önce 1 ve yemekde sonra 2 kapsül aliyorum ve düzenli olarak cörek otu yagida kullaniyorum ama gurmarin nasil kullanicagini yazmam cünki o son care ve dikkatli olmak lazim.
    Lütfen yanlis anlamayin Esra Hanim benim amacim sadece yardimlasmak ve Bilgilerimi paylamak.
    Hayirli Günler

  51. Emin Bey merhaba söyledikleriniz ilginç, mantıklı geliyor peki siz bunlardan hangilerini deniyorsunuz ve sonuç nedir? hangisini öenririsiniz? yani uygulanmaış ve müspet sonuç alınmış önerileriniz var mı? teşekkürler

  52. Merhaba sevgili esra hanim,6 ay önce diabet 2 hastası olduğumu öğrendim ,aclik şekerim 240 çıkmıştı trigiliserit te 1300,neyse ben ögünden beri diaformin n kullanıyorum sabah 500 akşam 1000 mlgrm ,ayrıca kilo verdim bol yürüyüş biraz doğru beslenme ile sekeri asla 140 gecmë di ,dondurma bile yiyorum sabah aclik 110 gibi çıkıyor. 92 ..çıktığı bile oluyor son günlerde. Tok luk şekerim bile 101 çıktı biraz önce, hbc1 de 6 çıkmıştı üç ay önce, son birkaç aydır iyice düzene girdi şekerim öyleki,92 ve 110 arasında geziyor,sanırım bunu tarcini borçluyum bir süredir günde iki çay kaşığı tarcin kullanıyorum evet gerçekten şekerim bir miktar aşağı düştü, ve stabilize haline geldi örneğin akşam dondurma yiyorum tarçın katiyor um sabah şekerim normal çıkıyor, sormak istediğim sizlere ,sürekli tarçın kullanmanın bir zararı varmıdır ,acaba ,şimdiden teşekkür ederim

  53. benim aklıma bi şey takılıyor
    şimdi biz tip-1liler olarak günde en azından 5-6 dilim ekmek yiyoruz bu da doğrudan şekerimizi yükseltiyor
    anlamadığım bize neden ekmek vs. yememiz söyleniyor vicudun ihtiyaç duyduğu şekeri başka yerlerden alamaz mıyız hem de ekmek vs. yemediğimizden şekerimizi kontrol altına almak için daha az insülin kullanmaz mıyız
    bana bunu açıklayacak var mı

    • Mert Bey Merhaba,

      Erkek ve kadınların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için günlük alması gereken karbonhidrat miktarı bulunmakta. Bu karbonhidratı ise ister dirket karbonhidrat kaynaklarından isterseniz dolaylı karbonhidrat kaynaklarından alabilirsiniz.

      Alınması gereken günlük karbonhidrat miktarı ise kişiden kişiye göre değişmekte.

      sevgiler,

  54. Hala tip 1 ile tip 2 nin ayrımının yapılamadığını görmek delirtiyor beni. Arkadaşlar şeker hastalığının artık bir çok tipi var. Ama genel anlamda ayıracak olursak insülin ihtiyacını dışardan karşılamak zorunda kalanlar birinci tip, vücudundaki insülin ile idare edenler yada bu üretilen insülini yönlendirenler ikinci tip. Ben çok ama çok kaba tabirle a ayırdim. Neden?? artık biz tip 1 lere şunu kullan şekeri geçiriyor bunu yap kurtul bu illetten gibi vaatler ile başımızı şişirmesinler diye. Tip 2 de şekeri kontrol etmek bitkisel olarak mümkün olabilir ama tip 1 lerde bu mümkün değil. Olmayan şeyin nesini düzene sokacaksiniz. Tip 2 de insülin üretimi var ve bunu arttırmak yada hücre içine daha çok girmesi için çeşitli bitkisel ajanlar işe yarayabilir. Peki tip 1 de neyi arttıracaksin yok ki insülin. Yok. Bu kadar basit bu. Sen sadece dışarıdan iğne veya pompa ile aldığın insülini yöntemdirebilirsin. Bunu anlayın artık ya. Evet değişmeyecek birşey yok herşey değişiyor ama günümüzde bilinen ve değişmeyen gerçek bu. Yeter artık ya. Yok limon yok tarçın yok dut yaprağı yok zeytin yaprağı yok sarımsak yok çörekotu. Tamam kullan ama bil ki bunlar senin vücudunda insülin üretmiyor. Sen o iğneyi yapmazsan zaten ne yoğurt yiyebilirsin ne tarçın. Lütfen günümüz bilgilerinde bizim TİP 1 ŞEKER HASTALIĞI GEÇEN BİR HASTALIK DEĞİL. KRONİK KALITSAL SÜREKLİ TEDAVİ İSTEYEN BİR HASTALIK. YANİ VÜCUDUMUZDA ÇEŞİTLİ SEBEPLER İLE ÜRETİMİ DURMUŞ OLAN İNSÜLİNİ BİZ DIŞARIDAN ALMAK ZORUNDAYIZ. rica ediyorum çevrenizde tip 1 li varsa yormayın onları böyle şeyler ile. Onlar zaten şekerim kaç acaba diye düşünmekten hayatlarını zor yaşıyorlar.
    Farkındayım ağır bir yazı oldu ama doldum.
    Saygılar

  55. Babama ben şekeri yükselince limon suyu karışımı veriyorum mesela bir bardak. şekeri 200 lerden 90 a iniyor yarım saat içinde. her sefrinde düşüyor. bu nasıl oluyor peki. anlamış değilim. limon tabiki de şeker içeriyor ama şekeri düşürme özelliği daha yüksek benim kullandığımın sonucuna göre. normalde sürekli iğne oluyordu kalp ameliyatından sonra kestiler.daha iyi oldu çünkü. yükselince iğne olması gerekiyor. şu an artık çok yükselmiyor. yükselince de limon suyuyla düşürüyoruz. iyi oluyor. söylemek istedim. o da 4-5 yıldır şeker hastası. 68 yaşında. benim deneyimim bu kadar. ama her seferinde yüksek düşüş sağlıyor limon suyu bir bardak. suyla karıştırıp tabi.

      • Ben nisa1yıldır diyabetim tip1 diyabet ve tip2diyabetin farki tip1diyabet40yaşalti çıkan çıkan şeker ama tip2 diyabet ise 40 ýaşüstüçıkan şekerdir

        • Merhaba Nisa,

          Tam olarak öyle değil.

          Tip-2 diyabet çocuklarda da görülmeye başladı. Tip-2 diyabetli olup hap kullanan, insülin kullanan ya da her ikisini de kullananlar var.

          Yaş konusunda da keskin bir ayrım aslında yok.

          sevgiler

  56. Esra hanim ben tip 1 ile tip 2 nin ayırt edilmesi gerektiğini söylüyorum. Farkında mısınız bilmiyorum ama eğer vücudunuz da insülin yoksa bu inişler olmaz. Bu biraz bilimsel yani insülin üretimi olan bünyeler de bazı sebeplerden dolayi üretim azalabilir yada üretilse bile hücre içine alımını azalabilir yada engellenebilir. Bazı bitkisel yardımların bu girişleri yada üretimleri arttırdığı yada düzene soktuğu zaten biliniyor. Çeşitli elementler iyonlar bu konuda işe yarıyor ama siz insülin olmayan üretilmeyen bir bünye de ne içirseniz ne yedirseniz bu şeker dusmesi olmaz. Ha derseniz ki bana limon insülin ürettiriyor hücrelere amenna hiç birsey demem diyemem ama yok öyle bir dünya. En azından o kadar Mikrobiyoloji okudum benim okuduğum zamanlarda yoktu. Siz istediğinize inanin. Hayal kurmak en doğal hakkınız. Ben de bir gün kırmızı kar yağacak inanıyorum ;)) tıpkı bu hastalıktan sonsuza dek kurtulacağımız gibi.

  57. Bizim esra hanim cım yazdıklarım size değil di:) karışıklık olmasın. Misafir esra hanim a idi. Ben 2 yorum önce tip 1 ve tıp 2 yı çok kaba tabir ile ayrımını yaptım ama sanırım pek açıklayıcı olmamış

    • Ayşe Hanım Merhaba,

      Anladım. Merak etmeyin 🙂

      Maalesef yoğurt ve limon yazısını kaldıracağım gibi. En çok okunan ve inanılan bir konu. Dalga geçer gibi Yazdığım bu yazı beni Korkutuyor 🙂

      Sevgiler

  58. Gerçekler acıdır engin bey. Yazı da açık bir gerçek her ne kadar görmezden gelmek isteseniz de. Esra hanim bence bu yapılmış beyin fırtınasına ayıp olur yazı kalmalı diye düşünüyorum. Siz fikrinizi belirttiniz özgürce. Doğrusu da bu. Herkesin aklı var isteyen inanır isteyen inanmaz. Yargılamak yanlış. Gidin Hipoglisemi anında süt içilmeli diyen sitelerde yorum yapın siz. Onlar size daha dogru gelir. Nedense yanlışlar doğru gibi sayılınca saygı görüyor. Bence kalmalı.

  59. Merrhabalar ben ISIK ,

    Hucrelerin besin ( seker ) alamamasi olarak cok kisa yoldan izah edilebilecek seker hastaliginin ( yunancadan tercumesi / tatli sidik ) tedavisini degil de sadece paraya ve sonsuzluga dayandirilan belli medyatik ve en iyi tarifiyle ticari ( dikkat edin bilerek TIBBi DEMEDIM ) yolunu izleyerek 1900 lerin basindan beri geldigi nokta acikta dururken …iyi niyetle ve bazen de olsa bilgiye degil inanca dayali seylerin konusulup tavsiye edilmesini hos karsilamak gerektigini dusunuyorum.

    Bunca yildir Diyabete care olamamis ya da olmak yolunda ugrasmamis Farmakolojinin can arkadasi Klasik TIP bu konuda da SINIFTA kalmistir .

    DIYABET MODERN TIBBIN EN BUYUK AYIBIDIR !

    Kanser dahil bir cok hastaligin oncusu olan diyabete care yokmus gibi gosterilmesi insanciklarin ilk umutsuzlugu olmaktadir … tip 1 tip 2 ve simdilerde artik kabul edilen tip 1 1/2 seker hastaligi sekillerinin onleyici yontemlerle onlenmesi mumkun oldugu gibi …hastaligin ilk evrelerinde bir cok holistik yontemin arastirmalarla sabit ( ne yazikki coggunlugu fareler uzerindeki denemelerdir ) sonuclari ne zaman ki gonulluler uzerinde denenebilecektir o gun bu hastaligin gercek tedavisinde adim atilacaktir .

    Saygi ve sevgilerle

    • Sayın Işık,

      Modern tıbbın şu ya da bu sebeple ‘çözüm bulamadığı’ tip-1 diyabeti yine şu ya da bu şekilde çözüme kavuşturduğu ‘inanılan’ şeylere umut bağlamak ‘cahillikten’ öteye gidemiyor maalesef.

      Tip-1 diyabet aynı zamanda şimdilik çözülebilen ya da önlenebilen bir ‘yaşam şekli de’ değil.

      Bazılarımız tip-1 diyabet çözülmek istenmiyor, ilaç kartelleri, medyatik durumlar vb detaylara takılıyor. İnsülin harici her şeye de inançları var. Ancak bence zaman kaybı ve beyin yorgunluğundan öteye gidemeyen Detaylar bunlar.

      Bu yazının ciddiye alınıp okunması ve en çok okunan yazı olması da nelerden medet umduğumuzun garip bir göstergesi.

      Sevgiler

      • Tekrar selamliyorum ,

        Konuyu tekrarlarmis gibi olsa da ileriye donuk bilgi aktariminin gerektigini dusunerek yaziyorum ….ilginenlere burdan ulasmanin gerektigine inaniyorum ….

        ( LUTFEN YAYINLAYIN ) tesekkurlerimle …

        Litarature kayitli ve ozellikle tip 1 ve tip 1 1/2 diyabet tedavisinde onleyici hekimligin holistik yontemlerle yapmis oldugu lab. arastirmalarindan alinan sonuclar ne yazik ki halka yansimamaktadir …bu konularda konusulmasi gerekligini dusunuyorum … pancreas beta hucrelerinin rejerasyonunun artik mumkun oldugunu kabul eden bir hekimlik anlayisinin olustugunu gormek gerekiyor ….. kaynak ve bilgi aktariminin konuyu halka maletmenin bu yolu daha da acacagini umuyorum …
        Bunun yaninda halkin kendi yontemleriyle derdine care aramasi ( tabiki zararli ve gene ticari endiselere dayali seylerden uzak kalmak kosuluyla ) dogal karsilanmali diye dusunuyorum …

        Sozlerme simdilik bu konuyla ilgili iki ormek vermekle son verecegim….

        1-Harmala ile iliskin arastirmadan haberiniz var mi ?

        2-Capsaicin verilerek beta regenerasyonu saglanan arastirmayi duydunuz mu ?

        Sevgiyle kalin

  60. Sayin Avci ,

    Yogurt ve limon konusunu ciddiye almaktan cok burda size ulasmanin en kestirme yolunu secmis ve ” kapilari bilgiye dayali gelismelere kapatmayin ve sakin ola ki on yargiyla ve idefix kalibiyla sonuc cikarmayin” diyebilmenin cabasiyla yazmistim…..

    tesekkurle aldigim yari buruk cevabiniza yazdigim bir ikinci cevap / bilgi sayfasini yayinlamamis oldugunuzu uzulerek gordum ….

    secim sizin …

    dilerseniz bilgi aktarimina devam edebilirim …

    dilerseniz susup sizi sizin seciminiz olan bildiginiz yolda devam etme hakkinizla basbasa birakirim ….

    Ama unutmayin ki bilimsellik kesinlik ise de gelisimin yolu denemeleri gormezden gelmekte degil aksine onlari halka malederek olasi destek ve gelismeyi saglamaktan gecer.

    Ustu ortulen ve cekinilen bilgi ve umit isiklari bosuna caba diye onemsenmediginde kaybeden hep biz olmaya devam edecegiz….. iste batinin ortadogudan farki bu …

    Kaldi ki son gelismelerden ve bilgiden yana site takip edenlerine pek fazla sey verilmedigini gordugumu soylemek bilmem ne kadar yanlis olur

    Basari ve yengi sizinle olsun

    Sevgiyle ve Saygiyla

    Ike. G. / NY / oneskylight@consultant.com

    • Sayın Işık,

      Diyabetimben.com’a yapılan tüm yorumlar, hakaret ya da argo içermediği sürece, yayına alınmakta. Ancak her yorum bahsettiğim sebeple onaya düşmekte. Gece yapılan yorumları da sabah görüp onaylamaktayız. Bu detayını unutturmamak adına sizin vesileniz ile tekrar hatırlatmak istedim.

      Diyabetimben.com olarak Türkiye ve yurtdışında tip-1 diyabet odağında yapılan tüm çalışma ve gelişmeleri Haberler kategorisi altında yayınlamaktayız. Bu detay bizi ‘farklı’ kılmakta. ‘Kaldi ki son gelismelerden ve bilgiden yana site takip edenlerine pek fazla sey verilmedigini gordugumu soylemek bilmem ne kadar yanlis olur’ cümlenizi de bu sebeple yersiz buluyorum.

      Bana ulaşmak isterseniz esra@diyabetimben.com mail adresimden anlık da ulaşabilirsiniz.

      Buruk cevaba gelirsek; her yoruma gerekli özeni göstererek yanıt verdiğimi düşünüyorum. Cevabım size buruk gelmiş olabilir. Ancak yazarken bahsettiğiniz hissiyatta değildim 🙂

      Bahsettiğiniz;

      1-Harmala ile iliskin arastirmadan haberiniz var mi ?

      2-Capsaicin verilerek beta regenerasyonu saglanan arastirmayi duydunuz mu ? iki maddeyi anlamaya çalıştım. Beta rejenerasyonunu biliyorum. Bu konuyla da ilgili çalışmaları paylaştık. Ancak anladığım kadarıyla klavyeniz İngilizce olduğu için bazı cümlelerinizi anlamakta güçlük çekiyorum.
      İmzanızdaki NY detayıyla NewYork’ta yaşadığınızı da düşünmedim değil.

      İsterseniz şöyle yapalım; diyabetimben.com’a yazma isteği hikayeniz ve yorumlarınızla bir şeyler anlatma çabanızı aktarırsanız ben ve takipçilerimiz de sizi daha iyi anlarız. Burada yazmak yerine bana e-mail de gönderebileceğinizi hatırlatmak isterim.

      sevgiler,

  61. esra ablacim. sabrina hayranim diyecek birsey bulamadim vallahi 🙂 ben bu yogurt limon ikilisini diyet yapan kisilerden duymustum hatta uzerine pul biber serpiliyomus falan 🙂 demek diyabetede cozum olmus haa 🙂 daha neler duyacagiz bakalim.

      • Uzun araştırmalarım neticesinde süt ve yoğurt ürünlerinin sizin söylediğinizin aksine akademik çalışmalarda şekeri düşürdüğü tespit edilmiş

        • Murat Bey Merhaba,

          Edindiğiniz bilgiler neyse elbette dopru. Süt ve süt ürünleri içerisindeki faydalı yağlar sebebiyle kan şerinin ani değil kademeli yükselmesini sağlar. Tip-1 diyabette de istenen budur. Ancak süt ve süt ürünleri tip-1 diyabeti ne sona erdirir ne de insülin yerine geçer.

          Sevgiler

  62. Herkese merhaba ,,,umarım herkesin sekeri yolundadir, bir yıllık deneyimlerimi paylaşmak istedim ,geçen ocak ayında ,240 ile diyabet tespit edildi,bende kolestrol ve trigiliserit de çok yüksekti ,trigiliserit 1300 lerden ,,300 lerde devam ediyor,şimdilik , ancak şeker için günde 1500 mmg diaformin kullanıyorum ,tok luk şekerim bile bazen 76 çıktığı bile oluyor ,genelde 90 civarında tokluk ta 100 civarında geziyor ,,stabil bir halde ,,şeker kullanmıyorum ,hiç ama bal ,pasta ,kek dondurma yiyorum ,,hergün yürüyorum ve spor yapıyorum 12 kg verdim ,kilom stabil, ,hba1c ocak ayında 10,3 idi şimdi ise 5.8 ,,,son 10 aydır asla şekerim 140 mm geçmedi hba1c 6 mm hiç geçmedi ,,,,son 3 aydır şeker ölçümleri m oldukça normal 83 ,,,,95 gibi,,,,,,,ben şeker deki normalleşme yi ,,her akşam iki çay kaşığı tarçın tüketmeme bagliyorum, yoğurtla karıştırıp yiyorum ,ve şekerim asla yüksek çıkmıyor ,,bilmiyorum bir zararı varmi bana ,tarcinin ,,, sadece bir yıl önce ilk olcum de 240 aclik sekeri tespit edildi,birdaha da böyle bir rakam görmedim çok şükür ,o gün bu gündür ,,,eminim diaformin kullanmasam bile şekerim çok yukselmez, ancak doktorum Yağlanmayida engellediği için bırakmam önerMedi, diaformin ,,,kilom şimdilik 77 ,kg ,,stabil tutuyorum yaşımsa 50 ,,,,,,,,benim tespitlerim diabet için ,,,ilk başta dikkatli beslenme ,ikincisi ,yürüyüş spor ,, kilo kontrolü ,ve uygun tedavi ,,bunlar çok önemli bence ,,,bu üç şeye dikkat ederek diabet kontrol edilebiliyor rahatça ,,,,herkese geçmiş olsun,,,,diyanetin tarihe karıştığı bir dünya diliyorum

    • Muharrem Bey Merhaba,

      Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.

      Tip-2 diyabetli olduğunuz aşikar. Biz tip-1 diyabetlilerde sizlerdeki gibi alınan ek takviyelerle maalesef bir sonuç alamıyoruz. Kilo vermek, spor yapmak ve beslenmeye dikkat etmek de siz tip-1 diyabetliler için oldukça faydalı.

      Tarçın konusunda ise tarçının iyi geldiği bilinmekte. Ancak ne kadar ve nerede üretilen tarçın işe yarıyor konusunun maalesef cevabı yok. Ve yine maalesef Türkiye’deki tarçınlar hiç işe yaramıyor. Size iyi geldiğini tespit ediyorsanız elbette tüketin.

      Sağlıklı bir hayat dilerim.

      sevgiler,

      • Esra hanım doğru söylüyorsunuz? tarçın sadece geçici olarak durduruyor tedavi etmiyor? yani Diyabet ilaçları gibi..ama ben Dr.Ümit Aktaş,ı takip ettiğimden bu yana Diyabetin kalıtsal olduğuna artık inanmıyorum.Diyabet kesinlikle tedavi edilebilir bir hastalıktır ve bunu Dr.Ümit aktaş kanıtlıyor hemde sadece etkili bir diyet ile Tüm Buğday ürünlerini(kepekli Ekmek,çavdar,yulaf..vs.dahil kesilecek.) ve şekeri keserek(tabi geçene kadar ilaçlara devam edilecek) en az 6 ay gibi sürede Diyabet tamamen yok geçiyor.

        • CTürk Tekrar Merhaba,

          Siz tip-1 diyabet ve tip-2 diyabet arasındaki farkları biliyor musunuz? Tip-1 diyabetin oluşum mekanizması ve şu an için tamamıyla yok edilemeyeceğini?

          sevgiler,

          • CTürk Merhaba,

            Yorumlarınız için teşekkürler. Ancak tip-1 diyabeti dahi bilmeyen birinin yorumlarını yani sizin yorumlarınızı maalesef onaylayamayacağız.

            sevgiler,

  63. Selam ben şeker hastasıyım insan bunlara inanmak istiyor ve bundan kurtulmak istiyor bu vermiş olduğunuz kürü bende yaptım fakat şu anada şekerim yükseldi acaba altı aysonra bu düşüyormu yoksa böyle devammı ediyor yalnız ben yeni başladım şekerim yüksek bana bu konuda bilgi verirseniz sevinirim saygılar yoksa ısrarla devam edeyimmi ( başlayalı bir hafta oldu)

    • Münür Bey Merhaba,

      Bu yazıyı bu kürü deneyin diye yayınlamamıştık. Bence hiç denemeyin. Bu tarz kürlerin tip-1 diyabete hiçbir yararı yok. Hayatınızı riske atmayın lütfen.

      Sevgiler

  64. (NOT: Bu uzun yazıda hiç kimsenin yaralı parmağına işlem yapılmamaktadır. Vakti kıymetli olanlar dostlar lütfen okumasın. Nitekim ben bir gece boyunca buradaki tüm yorumları okudum, aradığımı bulamadım. Üstüne bir de bu saçmalıkları okuyup şekerinizi yükseltmeyin.)
    Sınav kağıtları okuyorum. Öğrencilerin verdiği saçma cevaplar çıldırtıyor beni. Soruyu tam okusa yapabileceği halde okumadan cevapladığı için saçmaladığını gördüklerime dah çok kızıyorum. Bazan bir cevap yüzünden kendi kendime saatlerce kağıtla kavga ettiğim oluyor. İyi bir kağıt görünce 90’lıksa 100 veriyorum ve kendimi kutluyorum. İşte bu diyorum, demek ki problem bende değilmiş. Dinleyen, çalışan yapabiliyor…
    Bugün bu gergin psikoloji ile bütünleme kağıtlarını okumaya çalışırken ablamın whatsapp mesajıyla gündemim değişti. Şeker hastası olduğumu öğreneli bir ay olmadı henüz. Doktor, kendinden emin ve ciddi bir ifadeyle “Tip 2 diyabet hastasısınız ve bundan böyle hayat boyu şu ilacı kullanmak zorundasınız. Aksi taktirde ani körlük, ölüm dahil ciddi riskler altındasınız” mealindeki, her hastasına söylediği tavsiyelerde bulunup raporumu yazdı. Ben de böylece bu diyabet dünyasının eşiğinde buldum kendimi. Ablam büyük bir sevinçle Esra hanımın yukarıda paylaştığı yazıyı göndermiş ve kendi tecrübeleriyle tespit ettiği limondaki şifayı işin ehlinin de keşfettiğinden duyduğu memnuniyetle beni müjdeliyordu. Bir anda büyük bir şok yaşadım. Yazıyı gönderen kişi, benim medyadan tanıdığım eli kalem tutan dindar bir kişi idi. Yalan yanlış şeyler paylaşmayı gururuna yediremeyecek biri olduğunu düşündüğüm bir adam. Çok sevindim. İşe bak, yıllardır insanların hayatını karartan illetin çaresi benim hastalanmamı beklemiş meğer. Bilgisayarı açıp, hemen araştırayım istedim. Google… Üç kelime: [Yoğut limon şeker… ] İlk olarak “diyabetim ben” adlı bir siteye tesadüf ettim.” Vay be, adamlar site bile kurmuş bizim için, bunu derhal sık kullanılanlara eklemeliyim” diye düşündüm. Sayfayı tıklayıp aynı yazının resmini görünce merak ve heyecanım arttı. Evet, demek ki var gerçekten böyle bir şey. Yalnız demek ki bu cümleler o şahsa ait değilmiş, o da başka yerden alıp paylaşmış… Okumaya başladım. Evet, tipik bir “bilimselci” yorumu. “İnanmayın, sakın ha…” Altta da yorumlar var. Okuyayım mutlaka denemiş birileri vardır. Başladım okumaya. Okudukça işin ciddiyeti ve memleketin hal-i pür-melali gözümün önüne serilmeye başladı. Ben henüz işin başındaydım ve şimdilik, eş dost, arkadaş çevresinden duyduklarımla bir yol haritası çizmeye çalışıyorum kendime. Henüz doktorum verdiği ilacı başlamadım. Alacağım tedbirlerle belki ilaca gerek duymayacağım bir seviyeyi yakalayacağıma inanıyorum. Mutlaka ilaca başla, ihmal etme diyenler var ama tanıdık bir hemşire, “Seninki stresten. Hayatını düzene sokup diyet ve spora devam edersen bişeyciğin kalmaz” dedi. Güveniyorum hemşireme. Oysa burada yıllardır her ihtimali denemiş onlarca insan, farklı tecrübe, inanç, haber ve yorumlarınıı paylaşıyor. Kimi kesin kararlı, kimi ümide sarılmış, kimi inancın gücüne dayanmış… Tüm yorumları okudum bu saate kadar. (Uykuyu mutlaka düzene sokmam lazım ama bir türlü beceremedim bunu) Sınav kağıtlarını okusaydım daha iyi bir şey yapmış olur muydum bilmiyorum. Çocukları bekletmemiş olurdum ama şu an benim sağlığım söz konusu.
    Şunu gördüm: Okumuyoruz. Öğrencim soruyu okumuyor; çıldırıyorum. Şeker hastası (Diyabet mi demem lazım artık) yarım yamalak okuduğuyla yorum yazıyor, çıldırıyorum. Ben okurken çıldırdığım halde biri tüm sabrıyla iki yıldır her yoruma cevap yazıyor, tartışmanın hakikate götüreceğine duyduğu inançla müthiş bir sabır örneği gösteriyor. Evet kesinlikle diyabet hastası böyle sabırlı olmalı. Esra hanımı, ve yeri gelince müdahale eden Eşref Beyi kutlamak lazım.
    Tabii bu sayede satır aralarında çok önemli meselelerden de haberdar oldum. Mesela “balayı”… İlk okuduğumda yazık dedim yeni evli biri için ne üzücü olmuştur diyabet olduğunu öğrenmek. Meğer bu metafor aslında evlilik hayatında birbirimize karşı geliştirdiğimiz dirençten ödünçlenmiş. Tip 1 Diyabetin bizimkinden tamamen farklı olduğunu öğrendim. Doğrusu bir fark olduğunu biliyordum ama birinin, mevcut imkanlarla, hayat boyu sürecek bir çeşit bağımlılık olduğunu bilmiyordum. Kendi aklımızı kullanmamanın suçunu Yahudilere atmanın sağladığı kafa konforunu fark ettim. “Yok kardeşim, mümkün değil, bunlar bize kesin ilacı verir mi, onca parayı kim kaçırmak ister?” Bu lafları duydukça şu kanaate vardım ki, insana ümitsizlik ve çaresizlik pompalayan bu kişilerin hedefi aslında bu milletin ümidi. “Bizden bir blok olmaz, zaten ebedi güç kaynağı Batı/ Amerika/Yahudiler bize asla ihtiyacımız olanı vermeyecek.”İşte bu lanet olası söylemi dillendirenlerin hedefi, herkesi bu çaresizliğe ikna etmek. Ümit verenlerin de onlardan farkı yok. Bilim dünyası (Batı) çalışıyor. Bir gün elbet bulacaklar. Tip 1 Çaresiziz… Tip 2 Çare sizsiniz…
    Bence bu illetin çaresi bizde. Sıkı bir diyet, samimi bir niyet ve disiplinli bir çalışma ile kendi bilimsel laboratuvarlarımızda üreteceğimiz ilaçlar ile derdimizin dermanını bulabiliriz. Hamasetle, siyasetle, necasetle birbirimize saldırmadan aklımızı başımıza devşirmeli ve “biz ne yapabiliriz?” sorusuna odaklanmalıyız.
    İşe, okuduğunu anlayan bir nesil yetiştirmekle başlayabiliriz.
    -Esra hanımın ifadesiyle- Sevgiler

    • Sıddık Bey Yukardaki yazıda zaten Yoğurt ile Limon Pankreas ve Karaciğeri onarıyor diyor? Şekeri tedavi ediyor demesi yanlış ..ve ben 4 aydır bu karışımı uyguluyorum neden? Şekerin yaptığı tahribatı onarması için..ve başarılıda oluyor bende Şeker 350,liderde idi vücudumda yaptığı bazı tahribatları söyleyeyim ; ayak altlarında deride pullanma, sol serçe parmakda uyuşma, Karaciğerde yağlanma ve dolayısı ile sağ kaburganın altında ağrı vardı Doktor bunlar şekerden demişti..Yoğurt limon karışımına 4 ay ay devam etme suretiyle Ayaklardaki pullanma geçti ,sol seççe parmakdaki uyuşmada geçti karaciğerdeki sağ kaburganından altındaki ağrı tamamen geçti kilo fazlalığım vardı oda şu an bu karışım sayesinde normale geldi vücutda yağ oranı gitti ideal kiloma geldi buna doktorumun yoğurt limon sayesinde dedi gözlerdede ara sıra hafif perdelenme vardı oda geçti tabi sıkı bir perhizde yapmaya başladım bu 4 ay süresince Hamur işi şekeri tamamen hayatımdan çıkardım ha! bu arada ilaçlarımıda aksatmadan kullanmaya devam ettim şekerim 350,lerden 95 ile 130 arasına indi yani yoğurt ve limonu vücudu onarması için kullanıyorum perhiz gibi ve başarılıda oldu Yoğurt-limon sadece ve sadece vücudu onarıyor..bu çok iyi…bakalım bu şekilde devam edeceğim çünkü Şeker artık normallerde istediğimde bu zaten..yani mümküne yoğurt limonu vücuttaki tahribatı onarmak için kullanın gerçekden çok faydası oluyor?…iyi günler.

  65. Merhabalar , ben bu konuda Esra hanıma sonsuz katılıyorum. Yoğurtları genelde öğünlerde yiyorum fakat dün yatmadan önce 1 kase yoğurt yedim , uzun etkili gece iğnemi vurdum ve yattım , sabah şekerim genelde hep normal olurdu fakat bu sabah 187 idi . Yani doğal yöntemler sadece vücûd direncimizi arttırır, bizi grip gibi hastalıklardan korur, bu besinleri tabiki yemeliyiz ama şekerimizi düşürür umudu ile değil, Tip 1 diyabetin şuanda ki en etkili ve tek geçerli tedavisi insilündür. Umarım çaresi bulunur ve ben ve benim gibi herkes kurtulur

    • Merhabalar Burada hala yanlış anlama var? yoğurt ve limon karışımı şekeri düşürmez ama yükseltmezde Bu karışım şeker ilacı değil? sadece besin ve diyet ürünü olarak düşünün kilo verdiriyor zaten Şeker hastalarının genelde sorunu kilo ve yağ ,Yoğurt ve limon vücudu muazzam bir şekilde düzene sokuyor kilo verdiriyor..ben dört ay kullandım ve 92 kiloydum 80 kiloya geldim vücudum düzene girdi ve diyetle beraber ilaçlarımıda düzenli kullanarak 350 olan şekeri 95,lere düşürerek kontrol altına aldım neden Yoğurt ve limondan değil? ilaçlarım ve diyetle ,gerçekden yoğut ve limon karışımı sadece şekerin verdiği tahribatları onarıyor? buna şahit oldum..zaten bu tahribatlar için doktorlar ilaçlar verir ama bu ilaçlarında yan etkileri var..mesela yoğurt limonun bana en çok faydası kilo verdirerek karaciğerde oldu en son ultrasonda yağlanma alanlarının kaybolduğu ortaya çıktı..ağrılı şikayetlerim bitti..ayaklarımda pullanma ve deri çatlaması ile yanma hepsi geçti vardı geçti ayaklarım rahatladı..serçe parmakdaki uyuşma tamemen geçti..yani şu an çok iyiyim ve geceleri çok rahat uyuyorum..ama Yoğurt ve limon Şeker ilacı değil,Şeker ilacı yerine geçmez.ama yan etkiside yok,.burada bakıyorum bir ilaç gibi algılanıyor? Esra hanımda zaten bunu anlatıyor?..benim şekerim kesinlikle İlaçlarım ve diyetle düzene girdi yoğurt ve limonu kiloyu düzene sokan bir diyet ürünü olarak kullandım o kadar…..Bu arada Tip1 olan hastalarımız hiç merak etmesin Kök hücre tedavisi ile Şeker hastalığı tamamen yok edilecek,çünkü en son başarılı çalışmalar ile önümüzdeki yıllarda insanın kendi vücudundan elde edilen kök hücre ile Şeker hastalığı tamamen iyileştirilecek.

  66. sayın arkadaşlar,ben bir şeker hastası olarak (480) hiç bir ilaç kullanmadım sadece yazları 5 yada 6 adet bamya nın kafalarını kesip delikler ortaya cıkacak şekilde

    bir bardak suyun içine kafaları bardağın altına gelecek şekilde 1 gece bekletip sabah aç karnına 21 gün 1 hafta ara 3 ay boyunca devam ve yazları 160 a düşürdüm

    kışın ise 5 litre suya 7 ile 8 tane tarçın çubuğu,1 gece bekletip gün boyu su ihtiyacınızı oradan karşılatın kışın şekerim 140-160 arası siz bilirsiniz

    saygılarımla

      • Evet biliyorum, ben Tip 2,yim , ama tip1 ise Otoimmün hastalıklar grubuna girer ,insuline bağımlı diyabetdir,Şu an tıpda tedavisi yoktur…sevgiler.

    • Ertuğrul Bey tarçın Diyabeti iyileştirmez sadece o anlık düşürür yani 480 çok yüksek sizin kesin olarak insulin kullanmanız gerekir çünkü sizde, ne zaman başladı bilmiyorum ama ilaç kullanmazsanız sizde eninde sonunda sizde organ hasarları başlar..bence yanlış yapıyorsunuz Diyabet tip 2 de olsa çok sinsi bir hastalıkdır ,örnek; tip 2 ve tip1 de (kişiye göre değişir) düzenli ilaç veya “İnsulin kullansanız” bile 20 25 sene sonra ilk önce ya ayaklarda (kesilme) yada böbreklerde,kalpde kesin kayıplar başlar bu yüzden Tip2 de olsanız insulin veya İlaç kullanmanız lazım yoksa geriye dönüş olmaz.

  67. Alıntıdır:

    Kimyasal tıbbın 70 yıllık kısa tarihi “pardon”larla doludur. “Pardon bu ilaç öldürüyormuş, pardon sakat bırakıyormuş…”
    Kimyasal tıp 2. Dünya Savaşı’nda büyük paralar kazanan kimyasal silah üreticileri tarafından savaş sonrasında kurulmuştur…

    …Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre ABD halkının 1980 yılında diyabet-prediyabet oranı yüzde 6 iken 2009 yılında yüzde 24’e çıkmış, bu oran 30 senede 4 kat arttığını gösteriyor.

    Ülkemizde ilk büyük çalışma 1998 yılında TURDEP-I tarafından yapılmış ve %7,7 diyabetli olduğu bulunmuş. Bu çalışmalara göre projeksiyon yapıldığında diyabetli hasta oranının 2030 yılında %9,7 olacağı öngörülmüş. Oysa 2010 yılında TURDEP-II çalışması %13,7 gibi dehşet verici oran ortaya çıkarmıştır. Diyabet, Türkiye’de 12 sene içinde tam %80 artış göstermiş… Diyabet tarihte görülmeyen bir hızla artıyor…

    Diyabetin neden arttığını anlayabilmek için buğdayı irdelemek gerekir… Ekmek çok önemlidir, kutsaldır… Kimsenin aklına buğdayın “kötü” olabileceği gelmez… ilkel buğdayın verimi düşük olduğundan 2. Dünya Savaşı sırasında “buğday ıslah çalışmaları” ile buğdayın genetiğine müdahale ettiler. Başağı büyütmeyi başardılar ama buğdayın narin sapı başağı taşımıyor, kırılıyor ve verim azalıyordu. Buğdayın genetiğine tekrar müdahale ettiler; bu defa buğday sapının kısa ve kalın olmasını sağladılar… böylece buğday üretimi ve tüketimi daha önce görülmemiş oranda arttı…
    Bugün tüm dünyada yaygın olarak tarımı yapılan buğday türü Dr.Borlaug tarafından geliştirilen bu yüksek verimli cüce buğdaydır…

    1950’li yıllarda, kepeği ile öğütülmüş tahıldan yapılan, Anadolu’nun kara ekmeği vardı… Devletin ziraat mühendisleri genetiği değiştirilmiş buğday tohumunu teşvik etmek için köyleri dolaştılar, belirli tohumlar ekilmesi karşılığında teşvikler verildi… böylece genetiği değiştirilmiş buğday tohumları en ücra köye kadar girdi… Yerli üretimi buğday, yulaf, çavdar tarımı azaldı… 2010 yılından sonra yapılan çalışmalarda bu buğdayın aslında masum olmadığı anlaşıldı… Tam tahıllı ürünlerin tüketilmesiyle diyabetin artışı arasında bir korelasyon olduğu tespit edildi…

    Diğer yandan “değiştirilmiş” buğdayın yaygınlaşmasıyla görülme sıklığı nadir olan ve bugün katlanarak artan yepyeni bir hastalık çıktı; Çölyak hastalığı, buğday içinde doğal olarak bulunan gluten isimli proteine karşı vücudun tahammülsüzlüğü erişkinlerde son 40 yıl içinde 4 kat arttığı Mayo Clinic tarafından 2009 yılında ispatlandı. Çocuklarda durum daha vahim, ABD’de yapılan çalışma 1998-2007 yılları arasında Çölyak hastalığının çocuklarda 11 kat arttığını gösterdi…

    Buğday proteinlerinin içinde en fazla görüleni gluten proteinidir. Buğdayın genetiği değiştirilirken içindeki glutenin de yapısı değişti. ilkel buğdaydaki gluten kalmadı, farklı bir protein yapısı meydana geldi. Bu farklı gluten varyasyonları ise bahsettiğimiz gluten hassasiyetlerini meydana getiriyorlar…

    Buğdayın kan şekerini çok hızlı yükseltmesinin nedeni glisemik indeksinin yüksek olmasıdır (Glisemik indeks, bir gıdanın kan şekerini yükseltebilme potansiyelidir) Kan şekerini en hızlı yükselten gıda, saf glukozdur. Bu nedenle glukozun glisemik indeksi 100 kabül edilir ve diğer gıdaların ölçümünde kriter olarak alınır. Tüm diyabet hastalarına yasaklanan şekerin (Sakaroz-Çay şekeri) glisemik indeksi 59’dur. Bu nedenle yasaklanır zaten. Peki tüm diyabet hastalarının bol bol yemesi için teşvik edildiği tam buğdayın glisemik indeksi kaçtır biliyor musunuz? Tam 72! Yani tam buğday, kan şekerini şekerden daha hızlı ve daha güçlü şekilde yükseltir… Bunu nasıl açıklayabilirsiniz?…

    Çölyak’la ilgili son derece ilginç bir veri de diyabetle arasındaki ilişkidir. Çölyak hastalarında diyabet görülme oranı, çölyak hastası olmayanlara göre 10 kat daha fazladır. Tip 1 diyabet hastalarında Çölyak olması ihtimali, diyabet hastası olmayanlara göre 20 kat fazladır… Sadece bu bile, diyabetle Çölyak arasındaki ilişkiyi gösteren önemli bir parametredir. Bu risk, tıpta bilinen bir konudur; Çölyak hastası olan herkese diyabet taraması da yapılır. Ya da diyabet olanlar Çölyak açısından da araştırılır. Bir de Çölyak haline gelmemiş ama farklı tablolarla ortaya çıkan gluten hassasiyetleri vardır. Tıp terminolojisinde böyle durumlara “büyük taklitçi” denir. Bunlar başka hastalıkları taklit eden gizli gluten hassasiyetleridir.

    Aşağıdaki hastalıklardan herhangi birinden şikayetçi iseniz, aslında altta yatan sebep gluten hassasiyeti olabilir!
    Migren, Kısırlık, Osteoporoz, Romatizma, Karaciğer yetmezliği, Anemi, Depresyon, Haşimato, Fibromiyalji, Kronik Yorgunluk, Şizofreni, Reflü, Ülseratif Kolit, Crohn Hastalığı, Huzursuz Bacak Sendromu, İrritabl Bağırsak Sendromu (İBS), Vücut Döküntüleri, Dermatitis Herpetiformis, Diyabet, Sedef Benzeri Döküntüler, İyileşmeyen Vücut Ağrıları, İyileşmeyen Baş Ağrıları, Alerjiler, Sebebi Bilinmeyen Kaşıntılar ve Tüm Otoimmün Hastalıklar…
    Bu gizli gluten hassasiyetlerinin toplumdaki oranının yüzde 4-6 arasında olduğu düşünülmektedir.
    . . .

    Dr. Ü m i t A K T A Ş ‘tan alıntıdır.

  68. Yukarida yazdiklarimi uygulayan Tip 1 olan Arkadaslarim artik insulin ignesini ancak tatli yedikleri zaman 1 ile 3 ünite igne yapiyorlar.Arkadaslar tekrar söylüyorum yazdiklarimi uygulayin ,ne kadar az insulin disaridan vücuda girerse o kadar iyidir,bazilari mesela yazmislar neymis Tarcin Anlik seker düsürürmüs,peki bende soruyorum yaptiginiz insulin nasil düsürüyor.

    • Emin bey? enginar ekstrakti ve gurmar Pankreas yeniler demişsiniz doğrudur ama Yoğurt ve limonda Karaciğeri pankreası yeniler..ayrıca hemde kilonuzu normal kilonuza çeker karaciğeri temizler vücutdaki yağları eritir..Enginar zaten Karaciğere faydası biliniyor ama pankreasa etkisi olacağını sanmıyorum aslında Pankreasın en iyi gıdası Meyvedir.Pankreas meyve ilede kendisini yeniler ama diyabetliler için Şeker oranına dikkat etmek porsiyon olarak kullanmak lazım.Yoğut ve limon karışımında ben yağlanma olan karaciğerimde faydasını gördüm ultrasona girdiğim zaman Doktor bile şaşırdı karaciğerde yağlanma çok azalmış ve kendine gelmiş dedi zaten bende hissediyorum..zaten karaciğerde yağlanmanın bazı hastalarda Şekerlede bağlantısı vardır.ben yoğurt limon kullanarak yağlanmayı giderdim Kilo fazlalığım gitti Vücut kendisini bulmaya başladı ve Kullandığım şeker ilacı günde Amarly 1 Miligrama düştü..vede beyaz ekmek Şekeri hayatımdan çıkardım Şeker ihtiyacını Doktor kontrolünde sadece meyvelerden alıyorum.Şekerim 130,u geçmiyor zaten Bizimde hedefimiz buydu..bu şekilde devam edersem Doktor ilacı tamamen bırakırsın dedi.

  69. Sayin H.B.V siz benim ilk yazdiklarimi okumadiniz galiba,eger okusaydiniz ben kendimde yogurt ve limon kürünü uyguluyorum,ayriyeten enginar ekstrakti´ni yemeklerden önce ve sonra almanin daha faydali oldugu icin yazdim,cünkü hazmi kolaylastirir Pankreasin zorlanmamasini saglar,Gurmara gelince onun nasil uygalanacagini yazmadim.Sizin uyguladiginiz yogurt kürü Karaciger ve Pankreas yagi yok eder ve eger yaglanmadan dolayi insulin üretimi azalmissa üretim normale döner,eger siz Meyve yemezseniz sekeriniz daha güzel düser.Sizin yaptiginiz bir yerde Vücudunuza iyilik bir yerdende kötülük,Meyve sekeri vücuda normal sekerden daha Toksit cünkü Gluten icerigi 5´dir,sekerden,Meyveden,uzak durun.Insan Vücudunun yaklasik 5gram günlük sekere ihtiyaci vardir onuda vücut disaridan alamazsa kendisindeki yag ve proteynden alir,bazi Diyabet Doktorlari ve Diyetizyenler illede seker alinmasi lazim diyor inanmayin,ayrica Vitamin d´nizi ve B12 kontrol ettiriniz Insan Vücutunda Vitamin D en az 100 olmasi lazim.ama kendini Tamir edebilmesi icin 150´yi bulmasi hatta bazi Hastaliklarda gecmesi lazim mesela benim suan Vitamin d 150 civarinda,ayrica D Vitamini,Vitamin degil Hormondur,sonradan bulundugu icin Vitamin denmisdir,gelelim B12´ye onunda en az 800 olmasi lazim.

  70. Emin Bey ve HBV (???),

    Sizleri tanımıyorum ama galiba tip-1 diyabeti ve çözümlerini bizden daha iyi biliyorsunuz.

    Yorumlarınızdaki önerileri de ya bilim dünyası ya da biz tip-1 diyabetliler daha çözemedik. Aklımız yerinde değil ki ben 14 yıldır halen parmaklarımı deliyorum, halen insülin yapıyorum ve halen kendimi eğitiyorum. Gerçekten deli olmam lazım. Çünkü biz halen yoğurt ve limonu ve saydığınız bilmem ne ekstratlarını anlayamamışız.

    Diyabetimben.com’u kuran ve yöneten Esra Avcı olarak da ben keyfim neye izin verirse onu yapıyorum. Bazen bazı insanların yorumlarını yayınlamıyorum. Galiba bu kategoriye sizleri de alacağım. Yani daha açıklayıcı yazmam gerekirse yorumlarınız onaylanmayacak.

    sevgiler

  71. Merhaba Arkadaşlar

    Açıkcası yorumların hepsini okumadım deneyen varmı yazmışmı bilmiyorum ama ben denedim.
    Ben 4 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım. Her akşam yamadan önce gece hipo yaşamamak için bir kase yoğurt yer öyle yatarım. Tip 1 diyabetin şu an için çaresi olmadığınıda biliyorum fakat yinede insan bir umut arıyor. Bu yazıyı bende okumuştum ve nasıl olsa yoğurt yiyorum limonda katayım dedim ve altı aydan daha uzun bir süre denedim. ne bir faydasını nede bir zararını gördüm.

    Allah hepimize şifa versin.

  72. Tip 1 hastası olduğumu bir kaç sene önce öğrendim doktorum insulin kullanmam gerektiğini belirtti lakin bunu gerçekleştirmedim ve bir kaç senedir değerlerim 200 ve 300 arası (nadir olmuş olsada 300 üzerinide görüyorum ) sosyal paylaşım ortamların da ve doktor olduğunu ima ederek bazı bitkisel ürünlerin bahsini çok duydum ancak bilime inancı kuvvetli materyalist birisi olduğum için önemsemedim denemedim.
    Bu sıralar şekerin olumsuz etkilerini ( bulanık görmek susamak vb.) ciddi anlamda yaşamaya başladım doktoruma danışmadan önce tesadüf eseri keşfetmiş olduğum bu blog sa siz değerli şahıslara danışmak isterim. İnsulin (yanlış telaffuz ediyor olabilirim) haricinde şeker değerlerinde düzenleme yapmaya yardımcı olan ilaçlar mevcutmudur ?

  73. Ben tam 12 senedir diyabetiğim şuan yaşım 33, yoğurdu limonlamak ve reishi mantarı dahil tüm yöntemleri hepsini denedim herşeyi denedim şunu öğrendim, tıbba kulak verin batıl inanışlardan kaçın ve iradenize hakim olun. Glikoz mısırözü şurubu ve gulten içeren herşeyden kaçın bu çok büyük bir işkence ama ayaklarınızı kaybetmekten daha kötü olamaz. Ameliyat ile şeker geçiyormuş deniyor bunu deneyeceğim çünkü ayaklarım çok kötü, masabaşı işim olduğu içinde hareketsizlikten ayaklarmın durumu kötü ampütasyon aşamasına yakınım sanki ve tek korkum bu. Limonlu yoğurda gelince feci şeker yükselten birşey ve 6 ay hergün kullanmak intihar. Ben kullandım hergün 480 şekerle geziyordum baygın baygın. Esra hanım haklı, üslubuda haklı. Ben şahsen artık küfrediyorum şeker hastalarına yalan umutlar vaadeden şarlatanlara.

    • Sn Salahi,

      Enteresandır ki bu konuda ilk defa destekleyici ve kanıtlarla bir yorum sizden geldi 🙂 Teşekkürler.

      Umud etmek güzeldir ama gerçekleşmesi muhtemel şeyleri umut etmek daha güzeldir.

      sevgiler,

  74. Merhaba

    Bu limon ve yoğurt karışımını yeni duydum. Bir doktor kadar olmasa da diyabet hakkında epey bilgi ve deneyim sahibiyim. Çünkü yirmi altı yıldır Tip2 diyabet hastasıyım.
    Tip1 diyabet şu anda tamamen iyileştirilemiyor. Bunu biliyoruz. Tip2 de zaman zaman regüle edilemiyor. Ben bu durumdayım. Bir kaç şey denemiştim. Tarçın-yoğurt ya da çörek otu gibi. Hiç bir sonuç alamamıştım. Bu limon ve yoğurdu bir yakınım tavsiye etti. Hiç işe yaramayacağını düşünerek, söz verdiğim için denedim. Yaklaşık iki hafta oldu. 250-300 civarında seyreden şeker oranım 120-130 a kadar düştü.
    Limon için şekere dönüşme oranını bilmiyorum. Yani glisemik endeksini bilmiyorum. Aslında yediğimiz her şey şekere dönüşüyor. Önemli olan glisemik endeksi düşük besinler tüketmek zorunda olmamız. Bu yüzden yoğurt şekere dönüşür fikrinize hiç katılmıyorum. Bir diyebetlinin beslenmesinde az yağlı yoğurt ve sütün önemi çok fazladır. Bütün diyabetli diyetlerinde bu iki besin mutlaka bulunur. Çünkü yavaş sindirildikleri için ani şeker yüklenmelerini engeller. Özellikle meyve tüketiminde veya hemen sonrasında biraz yoğurt vaya süt şekerin hızlı yükselmesini engeller.
    Doğal besinler olduğu için yoğurt-limon karışımını diyabetli arkadaşların tüketmesini sonuç almış birisi olarak tavsiye edebilirim. İlaçlar ve sağlıklı beslenme ile birlikte.
    Sağlıcakla kalın….

    • Hülya Hanım Merhaba,

      Yoğurt ve limon konusunu tam anlatamamışız galiba. Tip-1 diyabetlilerde maalesef yoğurt-limon karışımı bir işe yaramıyor. Muhteşeme bir karışımmış gibi yoğurt-limona bu kadar inanmıyor olmak lazım.

      Yorumları ya da yazıyı tam olarak okudunuz mu bilmiyorum ama yoğurt genellikle meyvelerle birlikte yenilmesi önerilir. Meyve şekerinden dolayı kan şekerimiz hızlıca yükselmesin diye. Bunu zaten biliyoruz. Ancak tip-1 diyabetli ve tip-2 diyabetli insülin kullanan bireyler yoğurt ve limon karışımı mucizevi bir besin değildir. Diyabeti iyi yönetmeyen ve fazla insülin yapan bireyler yoğurt tüketmeye başladığında hipoglisemiye girdiklerini ve insülin ihtiyaçlarının azaldığını söyler. Bu da normal. Çünkü yoğurdun içindeki bazı yararlı asitler sayesinde fazla yapılan insülinin gereksizliği ortaya çıkar. Ama kişinin tip-1 diyabet yönetimi iyiyse, ki zaten yoğurt tüketiyordur, yoğurt yese dahi insülin miktarı yeterli olduğu için hipoglisemi riski olmaz.

      Galiba yüz kez bu yorumu yazmışımdır ama sizin vesileniz ile tekrar hatırlatmış olalım.

      Tip-2 diyabetli ve/veya oral anti-diyabetik ilaç ya da az miktarda insülin kullanıyorsanız bu saydıklarım sizin için zaten geçerli değil. Çünkü sizde fazla insülin üretimi var ama maalesef doğru bir şekilde kullanılamıyor. Bu tarz ‘kürler’ sizin işinize yarayabilir.

      sevgiler,

  75. Merhaba,

    Esra Hanım 6 ay yoğurt limon karışımını denediniz mi ? Denemediniz.Ama 6 ay deneyipte olumlu sonuç alan insanları okudum hatta sadece limonla bile düşürenler var yorumlarda. O zaman niye ısrarla muhalefet ediyorsunuz ? Buna hakkınız yok. Ve hiç bir anlamıda yok yaptığınızın .İlaç firmalarının görevli personelide değilsiniz zannedersem ! (?) .Heralde değildir sanmıyorum ama o kadar hararetle savunuyorsunuzki ilaç sektörünü aklımada gelmiyor değil….

  76. Merhaba ,

    Esra hanım at gözlüğü ile bakmayı bırakın.Hiç 6 aylık kürü denemediğiniz halde karşı çıkma hakkınız yok.İlaç firmalarının avukatı gibisiniz.Şüphe etmeden ilerleme olmaz en azından olabilirmi diyin.Bilim eski bilim değil .Kpitalizmin şirketlerin pençesine düşmüş bir bilim tıp fakültesinden başlıyorlar doktorları yönlendirmeye…Bütün dünyaya hakimler bir imparatorluk kurmuşlar.Büyük birkaç aile var onlar yönetiyor dünyayı.Eskiden savaşlarla ülkeleri zaptediyorlardı şimdi ilaç ve silah başta olmak üzere hertürlü zararlı şeyi dünyaya satarak zaptediyorlar .Amaç menfaatlerini artırmak.
    Bu karışım çözüm olsaydı şirketler bunu piyasaya sürerdi demişsiniz.Ama şirketler hap şekline getiremedikleri şeyi piyasaya sürmezler onların işi ilaç satmak demekki olmuyor ilaç haline getiremiyorlar.. İlaç firmaları yoğurtta satacak değil zaten o zaman herkes yoğurtçudan alırdı 🙂 zaten ev yoğurtu bile değilse etki etmiyormuş bu karışım.O kadar deneyen var o kadar olumlu sonuç alan var…Birde şu var ilaça odaklıyorlar insanları.Halbuki sadece yoğurt limon değil spor yapmak zayıflamak stresi yenmek moral vb… bir çok çözümü var tek yada birarada ihtiyacınıza göre.Bilhassa ekmeği kesmek gerek halbuki doktorlar kepek ekmeği tavsiye ediyor.Doktorların bilgisi güncel değil çok şey değişti tıpta dahada değişecek ama değişime açık olun bilim eski objektif bilim değil özgür olun……

    • Alpay Bey Merhaba,

      Sitede sorun vardı ama siz sürekli yorum yapıyorsunuz. Lütfen kurduğunuz cümleleri özenle seçin. Sizinle aynı fikirde değilim. Bu sebeple de saldırgan yorumlar yapmanızın bir anlamı yok. Tip-1 diyabetin hem hasta hem de bilimsel tarafını takip eden ve önemli doktorlarla iletişimde olan biri olarak tip-1 diyabetin çaresini yoğurt-limonla aramıyor olmak lazım. Ki yoğurt ve limondan daha başka şeyler de öneriliyor insanlara.

      Yıllardır İnsan Kaynakları Müdürü olarak çalışıyorum. İlaç sektörü çalışanı elbette değilim 🙂 Hakkımda http://www.diyabetimben.com/ben-esra-avci/ linkindeki yazıyı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

      Tip-1 diyabet yönetimi iyi olan bireylerde yoğurt-limon karışımı bir işe yaramaz. Bu yorumunuza istinaden tekrar yinelemiş ve savunmuş olayım. Tip-1 diyabet yönetimi iyi değilse ya da kişi tip-2 diyabetli ama oral anti-diyabetik ilaç kullanıyorsa yoğurdun içindeki yararlı maddeler işe yarayabilir. Ki yarıyor da. Örneğin günde 50 ünite insülin yapıp, hipoglisemi ve hiperglisemleri havada uçuşan biri yoğurt yerse elbette işe yarar.

      Yıllardır ev yoğurdu yapan biri olarak da yoğurdun neye yarayıp neye yaramadığını biliyorum. Meyve tüketirken yanında yenildiğinde baya işe yarıyor.

      Ama 14 yıldır ne yoğurt-limon ne bana zorla verilen karışımların bir işe yaramadığını gördüm. Ve insanların sosyal medyadaki abuk bu yönlendirmesi sebebiyle de doğruyu anlatmakta ne kadar güçlük çektiğimizi görüyorum. İnanıyorsanız kullanın. Ama diyabetimben.com ve ben bu konuya her zaman muhalif olacağız 🙂

      sevgiler,

  77. Esra abla bundan 4-5 ay önce annem televizyonda izlerken şu sürekli burnu tıkalı gibi konuşan kür yapan bey amcayı görmüştüm hiperglisemi kürü söylemişti falanca ağacın yaprağını kaynatın şekerin 500 ve üstüne çıkarsa için diye yaklaşık 380 mg/dl düşürüyormuş bi araştırmakta fayda var bunu okuyunca aklıma o geldi gerçi pek inanmadım o küre ama insan merak etmiyor değil 🙂

  78. Merhabalar,

    Yaziyi ve yorumlari okudum ve Esra Hanim’i sabrindan ve merhametinden dolayi bir kez daha takdir ettim. Sanirim ben bu kadar sabirli olamazdim!
    Gönul isterdi ki bir formulu olsa da icsek/yesek ve diyabetli olmadigimiz gunlere geri donsek. Hep söyluyoruz; iyi yönetmek en önemlisi ama tabi ki keske hic sahip olmamis olsak.. Hepimizin istedigi eminim budur ama bir de bilimsel gercekler var degil mi?
    Diyabet, “kronik” yani hayat boyu suren ve kalici tedavisi olmayan bir hastaliktir. Dolayisiyla bazi yorum yapan kisilerin belirttigi gibi bu ve buna benzer kurlerin faydasi olmus olsa bile bu fayda görme durumu asla yasaminizda kalici olmayacaktir. Biliyorum böyle bir caresi olduguna inanmasi cok rahatlatici ve “denemekte fayda var.” Diye bile dusunuyor olabilir bircogumuz ama bence bu kolaya kacmak olur. Onun yerine biz kendimizi insulin, beslenme ve sporla iyi kontrol altina almaya bakalim.
    Ne yazik ki hala “bu da iyi geliyormus, sunu da bir desen ne olur sanki!” gibi hurafeler gun gectikce artiyor. Ama lutfen ve lutfen yalnizca mantikli olun. Bilime inanin ve yureginize guzel tohumlar ekin..

    Sevgiler

  79. Masallah Esra hanim. Bu kadar limon ve yogurt kürü fanatigine sabirla tek tek cevap vermeniz ve defalarca ayni seyi soylemeniz alkislanacak bir durum.
    Şimdi benim sormak istediğim bunu sinirlenmeden nasil basardiniz ve bu sabri nasil saglıyorsunuz. Tip 1 diyabetli biri olarak etrafim ailem cabuk sinirlenmemden ve sinirlenince kendime olan zararindan şikayetçi… 😊
    Sermin

    • Sermin Hanım Merhaba,

      Çok naziksiniz.

      Yıllardır İnsan Kaynakları profesyoneli olarak global ve Türk şirketlerinde çalıştım. Halen de profesyonel iş hayatının içindeyim. İnsan yönetimi oldukça önemli. İş hayatının getirilerini diyabetimben.com’da kullanıyorum diyebilirim. Özel yaptığım bir şey yok 🙂

      Sosyal hayatımda ben de bazen çok sinirli olabiliyorum 🙂 Bu sebeple sizi anlayabiliyorum 🙂

      sevgiler,

  80. Ben 8 yıldır diyabetliyim bir yıldır insülin kullanıyorum. yoğurt-limon karışımını altı ay boyunca denedim, ancak şekerimin iyileşmesine katkısı olmadı maalesef…ancak kendimi daha dinç hissetmeye başladım. Esra Hanımın doğru bilgilendirme ve sabırla cevaplama nezaketine buradan da teşekkür etmek istiyorum kendisine.

    • Merhaba A.cezzar,

      Maalesef bu tarz inanışlar maksimum seviyede. Diğer arkadaşları da anlayabiliyorum. Bir çözüm yolu bulmaya çalışıyorlar. Ya da bir şeylere inanmaya. Keşke çözümü olsa diyoruz ama maalesef şu an için yok.

      Güzel cümleleriniz içinse ayrıca teşekkürler.

      sevgiler

  81. Merhaba,herkese şifalı günler dilerim,

    şu bir gerçek ki, bu hastalığın çaresi ilaç firmaları tarafından bulunmayacak, ya tesadüf eseri bir bilim insanı veya bir çobanın buluşu ile insanlık bir nebze nefes alıp dua edecek, yada biz duymadığımız hastalıkları öğrenip, gelecekten umudumuzu keseceğiz.

  82. Aslında Limon – Yoğurt karışımının 2 yıldır blogda tartışılması enteresan. Tabiiki herhangi bir kür bu lanet hastalığın çaresi olamaz fakat yardımcı olduğu konusu su götürmez bir gerçektir.
    Ben şahsen şekerim yükseldiğinde limon sıkıp içen ve şekeri 40-50 mg düşen bir diyabetiğim.

  83. Merhabalar Esra Hanım
    26 Yaşındayım ve 6 yıldır Tip 1 Diyabetliyim.
    Bu yoğurt+limon karışımı yok yulaf suyu vb. gibi tavsiyeleri çok duydum hatta denemediğim için kınandığım ve denesen geçecek gibi eleştirilere maruz kaldığım olmuştur. Herkesin diyabet ile ilgili bir fikri var ordan burdan şurdan duymuş ve insanlar şaşılacak derecede bunu size yani bizlere kabul ettirmeye çalışıyorlar.
    Ama benim konum o değil.
    Yazılan yorumların sadece 4 tanesini okudum ve vücudum kasılmaya başladı.
    Ve sizin ne kadar sabırla ve anlayışla cevap yazdığınızı farkettim.
    Size bir kez daha hayran oldum.
    Hayatınızdaki başarının ve mutluluğun tabi ki sağlığınızın da daim olması dileğiyle….

    • Hilal Hanım Merhaba,

      Alternatif tıpta çare tükenmezken, anlamama konusunda da direncim maksimumda oluyor 🙂

      Tip-1 diyabette alternatif tıbba karşı durmak da en fena şey 🙂 Arada beni sizin gibi anlayanlara denk gelince de mutlu oluyorum.

      Yorum için teşekkürler.

      sevgiler,

  84. 12 senedir. Tip 1 diyabet hastasıyım.
    Sitede faydalı bilgilerden yararnmak bilinç sahibi olmak için geziniyordum.
    Karşıma sosyal medyada sık sık çıkan yoğurt limonu birde bloğun başlığında görünce merak ettim açtım.
    Bilimsel bir bilgiyle karşılaştım .
    Yorumları okudum sabırla sonra bende bıraktığı izlenim Bitkisel Tedavi sitesindemiydim ya az önce ben oldu 😀😀😀

    • Emir Bey Merhaba,

      Yoğurt Limon yazısını okuduktan sonra bitkisel tedavi bilgileri içeren bir sitede olmadığınızı umarım anlamışsınızdır 🙂 🙂 Zira değiliz 🙂

      sevgiler,

  85. Derdi veren Allah Mutlaka dermanınıda vermiştir. Şifa mutlaka aranmalıdır bu Doktorlar marifetiylede olur şifalı bitkiler vasıtası ilede olabilir. Ancak insanları sadece bir tek şarta bağlamamak gerekir diye düşünüyorum. Tüm insanlara sağlıklı günler dileğiyle.Selam ve Dualarımla

  86. Ben de insülin kullanıyorum.tip 1 diabetliyim.Herkezin bir beklentisi var.Ben ot ve ilaç ile dermanı olmayan bir hastalık olarak gördüğüm

  87. Selamlar Esra Hanım
    7 yıldır diyabetliyim ve hastalığımla çok iyi geçinmeye çalışan biriyim Limon, Yoğurt meselesi her mekanda konuşulan bir mesele denedim her gece yatarken bir kase yaptım 6 ayda devam ettim bir yılda tip-2 diyebete yadımcı oluyormu doğrusu ben farketmedim bitkisel veya arternatif tıp diyabetli vucuda zarar verdiği konusunda bir kanı oluştu bende çeşitli otlarla çare arıyan bir yakınım (Kuzenim) normal tedaviyi kabul etmedi ve çeşitli otlar kullandı ama o kullanılan otlar bir yıllık bir sürede böbreklerini kaybetmesine ve bir gözünü kaybetmesine sebep oldu diyalize bağlı bir yaşam başladı kuzenim için ve sonraki 2 yıl sonunda kuzenimi kaybettim.
    Çeşitli otlar kaynatılan veya başka bir şekilde tüketilen otlar vücut direncini geçici bir süre artırıyor ve vucutta bulunan insülin hammeddelerini sömürüyor ve geçici bir süre 3-6-8 ay diyabetli kendini iyi ve dinç hissediyor sonra vucudun insülin direnci artıyor ve kullanılan miktarlar artırılıyor.
    Son kontrolümde 3 Aylık kanşekeri ortalamam HbA1c 5.4 çıkınca Doktoruma kullandığım ünsilinlerimin dozlarında tekrar ayarlanmasını istedim ve geçen hafta 3 gün hastanede yatarak dozlarım ayarlandı ve doktorumun bana söylediği şu; Tuz tüketimini biraz daha azaltacaksın ve 20 doz humalog yerine 10 doz APIDRA ve DROPIA önerdi ve uyguluyorum. Şunu söylemek istiyorum Biz diyabetliler Tip-1 ve Tip-2 karbonhidrat sayımını öğrenmeliyiz ve Doktorlarımızın tavsiyelerini azami ölçüde yerine getirmeliyiz Herkese sağlıklı günler diliyorum

  88. Ben bir gecede beş kilo koyu ayran ve üç limon sıktığım ayranı gece boyunca uyandıkça içtim on gün boyunca şekerim dengedeydi bende inanamadım ama gerçek bu yürüyüş yapmadan on gün boyunca rahat ettim

  89. Merhaba, yorumların tamamını okumadım, belki bahsedilmiştir. Daha önce şekerim biraz perhiz gereken seviyeye çıktığında Karatay diyetiyle düzeldi. İnsülin kullanıp da bu diyetle kurtulan çok kişi var, çok tavsiye ederim. Şeker hastalığı doğuştan değilse eğer, yanlış beslenmeye dayanıyor ve doğru beslenmeyle düzeliyor. Vücudun dengeleri nasıl bozuluyor ise düzeltebiliyor da, yani vücut sadece bozulma eğilimi olan bir mekanizma değil, bunu anladım. Herkese şifa dilerim.

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: