Diyabet İçin İleri Teknoloji ve Tedaviler – 2017 Paris

Haberler&GelişmelerDiyabet İçin İleri Teknoloji ve Tedaviler - 2017 Paris

Diyabet İçin İleri Teknoloji ve Tedaviler – 2017 Paris

ATTD (Advanced Technologies & Treatments for Diabetes) bu sene Paris’te gerçekleşiyor. Dün yani 15 Şubat’ta başladı ve 18 Şubat’a kadar devam edecek.

ATTD’nin bu seneki afişine bayıldık. Pankreası bir puzzle olarak düşünüp boş yerleri tamamlama çabası bizce güzel anlatılmış 🙂

Senseonics Sensör

Kasım 2016’daki içeriğimizde Roche’un Senseonics sensöründen 90 Gün Takılı Kalabilecek Sensör “Senseonics” linkinde bahsetmiştik. Roche’un günümüzde kullandığımız Accu-chek Active, Accu-chek Performa Nano ve Accu-chek Connect gibi glükometrelerini kullanıyoruz. Roche’un sensör teknolojisinde de glükometrede olduğu gibi başarılı olacağını düşünüyoruz.

senseonics12Senseonics’in 90 gün süreli çalışabilen bir teknoloji olduğunu vurgulamadan geçmeyelim.

ATTD – Paris’te ise koluna Senseonics takan birinin fotoğrafını gördüm. Yandaki görüntüde de görebileceğiniz gibi sensörün beyaz bantları geniş bir alana yayılıyor. Bant genişliğinin Free Style Libre gibi olacağını hayal etmiştim ama olmaması sevindirdi. Bantın çıkma gibi olasılığının olmaması mutluluk verici. Ama sensör teknolojisi üreticilerinin bu bantları neden beyaz ve yara bandı gibi yaptıklarına akıl erdiremiyoruz.

http://www.senseonics.com linkinden Senseonics hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

MyVivi Güvenli İnsülin Taşıma Aparatı

Aynı zamanda insülin kalemi kullanıcıları için de güzel ve aslında bizlerin dolaylı yoldan, kendi kendimize ürettiğimiz bir çözümü de anımsatıyor. Bazı aileler Starbucks’ın uzun termos bardaklarının  içine buz ekliyor ve insülin kalemlerini içerisine yerleştiriyor. Ama güvenli bir taşıma yöntemi değil. Çünkü içerinin soğukluğu kaç dereceye kadar çıkıyor vs soru işareti.

tempramed

ATTD 2017 – Paris’e katılan firmalardan biri de Tempramed. MyVivi adında bir ürün geliştirmişler. Bu ürün flakon, kartuş ya da kalem insülinleri belirli bir sıcaklıkta korumaya yönelik. 24 saat boyunca insülinlerinizi 8 derecede muhafaza ediyor. Dışarıdaki olası ısı değişikliklerine göre de ısıyı 8 dereceye sabitlemeye çalışıyor.

myvivi1

myvivi2

 

VIVI CAP1, VIVI EPI, VIVI VIAL, VIVI COOL 8c ve VIVI VIAL 8c gibi modelleri var. Ve her bir ürünün çalışma prensibi ve kullanım şekli farklılık gösteriyor.

Vivi Cool 8c ve Vivi Vial 8c buzdolabı ya da buzlukta 7 saat bekletiliyor. Ve çıkarıldıktan sonra içerisine insülin kalemi ya da flakonu koyuyorsunuz. Ve 24 saat boyunca 8 derece sıcaklıkta sabit olarak insülini koruyor.

Daha fazla bilgi için https://www.my-vivi.com linkini ziyaret edebilirsiniz.

Biomicro İmplant Sensör

Diğer bir ürün ise Biomicro. İmplant sensör teknolosini hayata geçirmeye çalışıyorlar. Pirinç tanesi büyüklüğünde bir sensör cilt altına basit bir yöntemle yerleştiriliyor. Ve akıllı saate cilt altı sıvısının şeker değeri gönderiliyor.

biomicro1

Kablosuz bir sistem. Pirinç tanesi büyüklüğündeki sensör ise 6 ayda 1 değiştirilmesi gerekecek.

46ecf2_25f29c977ab94d76a3411aa8447cdad4Bu arada bu tarz çözümler muhteşem konforlu olacaktır.

Daha fazla bilgi için http://nanshengsg.wixsite.com/biomicro/technology linkini ziyaret edebilirsiniz.

4 YORUMLAR

  1. Yeni gelişmeler mutluluk verici , ve her geçen gün diyabetimizi daha iyi yöneteceğimize inanıyorum 🙂 kalem insülin kullanıcısı olarak beni en heycanlandıran ultra hızlı etkili insülin oldu ,en kısa zamanda bütün bu yeniliklerin ülkemize gelmesi dileği ile

  2. hepsinden daha önemlisi nisan ayında çıkacak yapay pankreas ve tabiki kendisini ve sensörlerini sgk ödemeyecek bir şekilde çok sağlam lobi yaparak elimizden geleni yapmalıyız hatta şimdiden bilgilendirme yazılarına başlıyalım ne dersiniz ?

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: