Diyabetimben.com 5. yaşında. Ve bu kadar yıldır farklı kalabilmek ve aynı çizgide ilerleyebilmek hep mutluluk verdi. Bu sebeple de çok kişiyle tanıştık. Bu kadar kişiye dokunabileceğimizi ve bize de dokunulabileceğini düşünmemiştik.
Diyabetimben.com vesilesiyle Buket Tunaoğlu ile tanışmıştım. Ara ara da konuşuruz. Hatta ilk Abbott FreeStyle Libre tecrübelerini de bizlerle paylaşmışlardı. FreeStyle Libre Tecrübesi başlıklı yazıdaki tecrübe Buket Hanım, kızı İdil’in tecrübesini anlatmıştı bizlere.
Birkaç gün önce Buket Hanım Whatsapp’den bana yazdı. Elinde 30 Temmuz son kullanma tarihli Libre varmış. Fazla olduğunu, tekrar geri gönderip yenilerini almanın zaman alacağını ve istersem bana gönderebileceğini söyledi. Libre’ye devam edip etmemede git gel yaşadığım için olur mu olmaz mı diye düşünürken telefonda konuştuk. Bacakta denerken işime yarayabilir diye düşündüm. İstedim. Libre’yi gizlemek istediğimiz bildiği için de İdil’in sensörünün üzerine taktıkları kol bantlarından da bana göndereceğini söyledi. Deneyebileceğimi söyledim.
Buket Hanım’un kargosu ise dün elime geçti.
İlk işim kol bantlarını denemek oldu. Güzel de oldu 🙂 Koluma taktığım aksesuarı Buket Hanım mefruşatçıdan almış. Metrelik olarak. İki ucunu da dikerek kol bandı kıvamına getirmiş. Ben de öyle yapmtım.
Aklıma yeni fikirler de getirdi 🙂 Galiba tip-1 diyabetle birlikte el işi becerilerimiz ve inovatif düşünce Dünyamız’da gelişiyor 🙂
Bu arada Libre halen kolumda. 4 günü daha kaldı. Parmaktan ölçüm yapmadığım günler bile var. Ölçümler fena gitmiyor. Bazal insülin ayarları için de güzel bir rehber oluyor. Sabahtan öğlene kadar süredeki bir sıkıntıyı tespit etmiştim. Şimdi ise akşamüstü olan bir bazal insülin ayar sıkıntısına odaklandım. Onu da çözeceğim 🙂
Pazartesi akşamı baldırıma deneyeceğim. Bu konuda tecrübeli olan kişiler var. Baldıra uygulamak da mantıklı geldi. Umarım başarılı olur.
Diyabetimben.com vesilesiyle tanıdığım fikri iyi, gönlü iyi ve hayata umutla bakan herkese teşekkürler. İyi ki varsınız 🙂
Gülay Güler Gelişmeleri ve test sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyoruz! Paylaşımlarınız için çok çok teşekkürler ??