2016 Tüketici Elektroniği Fuarı’ndan (CES) / Geleceğin Diyabet Teknolojileri Bölüm-1

Haberler&Gelişmeler2016 Tüketici Elektroniği Fuarı'ndan (CES) / Geleceğin Diyabet Teknolojileri Bölüm-1

Her sene Ocak ayında iki önemli kongre yapılmaktadır. Elektronik (Tüketici Elektroniği Kongresi yani CES) ve sağlık (Dijital Sağlık Kongresi yani DHS) sektöründe gerçekleşen bu iki konferansta diyabet teknolojisi adına oldukça başarılı cihazların yakın gelecekte bizlere sunulacağını görebilmekteyiz.

Dijital Sağlık Kongresi ve Tüketici Elektroniği Konferansı’nın odağında sağlık sektörü olsa da diyabet her iki kongrenin de ana gündem maddesi.

Diyabetliler için sunulan ürünler oldukça ilginç ve umut verici. Bizlerin hayatını daha da kolaylaştıracak türden.

  • Vücudun bir limyası olarak nitelendirilen Biyo-Sensör

Lumee-2Tüketici Elektroniği Kongresi’nda San Francisco şirketi olan Profusa tarafından sunulan biyo-sensör Lumee, görünüm olarak Abbott FreeStyle Libre’ye benzemekte.

İnce bir sensör ile kan şekerini sürekli ve anlık olarak akıllı cep telefonundaki uygulamaya gönderen Lumee‘nin farklı maharetleri de var. Kişinin oksijen seviyesini, kalp hızını, solunum ve daha fazla dahil olmak üzere vücut kimyası istatistiklerini de sensör vasıyasıyla akıllı telefon uygulamasına göndermekte. Biyo-sensör ve akıllı jel sayesinde devamlı olarak oksijen, glikoz ve diğer biyolojik maddelerin kimyasal varlığı tespit edilerek, uygulama sayesinde tüm değerlerin takip edilmesi kolaylaşmaktadır.

Görünüşe göre bu sensör aynı zamanda diyabetik ülser, arter ve sinir hasarı, vücut içinde oksijen seviyesinin düşüklüğüne göre komplikasyonları kontrol etmek için de kullanılabilecek.

Lumee hakkında daha fazla bilgi almak için: http://profusa.com/technology/ ve http://profusa.com/lumee/ linklerine gidebilirsiniz.

DietSensorTip-1 Diyabetliler Olarak Yediğimiz Besinin İçeriğini Öğrenmek Mümkün Olabilecek başlıklı yazımızda bu üründen yani SCIO‘dan bahsetmiştik. DietSensor yani SCIO çocukları tip-1 diyabetli olan iki ebeveyn tarafından yapıldı ve geliştirildi. Tüketici Elektroniği Kongresi 2016’de ‘En Yenilikçi Ürün’ ödülünü aldılar.

Mucit ve D-baba Remy Bonnasse ve eşi Astrid’in 9 yaşındaki kızına tip-1 diyabet tanısı konuldu. Doğru dozda insülin ve karbonhidrat hesaplamasını yapabilmek için bir yol araştırırken, 2014 yılında bu ürünü geliştirmeye karar verdiler. Ele sığacak büyüklükteki bu cihazı yenilecek besinin üzerine tutuyorsunuz. Ürünü tarıyorsunuz. Ve bu tarama akıllı cihazlardaki uygulamaya gidiyor. Uygulamaya kayıtlı ürünle taradığınız ürün eşleşince size sonucu gösteriyor. Uygulamada 600.000 besinin verisi bulunmakta. Ve besin listesi her gün güncellenmekte.  Ancak şimdilik basit besinlerin taraması yapılabilmekte. Komplike besin taraması mümkün olmamakta.

SCIO 249 dolar. Aynı zamanda aylık 10 dolar bir abonelik ödemesi de yapılması gerekiyor. Şimdilik oldukça pahalı 🙂

SCIO hakkında daha fazla bilgi için https://www.consumerphysics.com/myscio/ linkini ziyaret edebilirsiniz.

Bu tarz ürünler uygun fiyata gelene kadar bizim ücretsiz olarak sunduğumuz Diyabetimben.com Karbonhidrat Rehberi her an yanınızda olmaya devam edecek 🙂 Bu arada biz Karbonhidrat Rehberi‘ni ücret karşılığında birine yaptırmış olsak da, ben günlerce içerik oluşturmak için uğraşmış olsam da tip-1 diyabetliler ve yakınları için her zaman kolay ulaşılabilecek bir noktada olacak.

Önümüzdeki günlerde DHS ve CES’de sunulan ve umut vaadeden diğer teknolojileri anlatacağız.

7 YORUMLAR

    • Murat Bey Merhaba,

      Aslında yazının içerisinde yazıyor. Lumee bir yıl sonra satışa çıkacak. Şimdiden ön talep alıyorlar. Yani önden sıraya giriyorsunuz ve bir yılın sonunda ürün ticari anlamda satışa çıkınca gönderiliyor.

      sevgiler

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: