Yapay pankreasın hayatımıza girmesine oldukça az bir zaman kaldı. Dr Eda Cengiz oldukça güzel ve nokta atışı bilgileri bizimle paylaşmıştı. Yale Üniversitesi dışındaki üniversitelerde de yapay pankreas araştırma çalışmaları devam ediyor. Bunlardan biri de Virjinya Üniversitesi.
Amerika Virjinya Üniversitesi’ndeki giyilebilir teknolojinin adı ‘InControl’. Bu ismin konulmasının sebebi gerçekten de bu sistem ile her şeyi rahatlıkla kontrol edilebileceğine vurgu yapmak 🙂 Dolayısıyla kan şekerinin düzgün gittiğini izliyor olmak büyük bir keyif kaynağı oluyor.
Amerika ve Avrupa’da 240 hasta üzerinde test edilen InControl küçük bir sensör ve insülin gönderen otomatik bir sistemden oluşuyor.
Virjinya Üniversitesi, Diyabet Teknolojileri Ekip lideri Boris Kovatchev 2006 yılından bu yana InControl üzerinde çalışıyor. 183 bin 708 saatlik bir çalışma ve emek. Tüm tip-1 diyabetli bireyler ve yakınları için.
Akıllı telefonlar üzerinden de çalışabilecek bu sistem oldukça umut vaadediyor. Ve tip-1 diyabetli bireylerin diyabetlerini unutabilecekleri zamanın çok ileride olmadığını belirtiyorlar. 2016 yılı boyunca da final çalışmaları hız kesmeden devam ediyor olacak. Hatta Ulusal Sağlık Sistemi tarafından finanse edilen iki yapay pankreas tip-1 diyabetli bireylerde denenecek.
İngilizce bilmeseniz de aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm.
Yakın bir zamanda giyilebilir teknolojilerin hayatımızda olması umuduyla 🙂
şimdi komplo teorisyenleri düşünsün, :)))) hem insülin satılacak hem yanında medikal malzeme. valla ibretlik paylaşım Esra hanım. tebrikler.