Tip-1 Diyabetli Koşucu Gürkan Açıkgöz

Sizden GelenlerTip-1 Diyabetli Koşucu Gürkan Açıkgöz

Gürkan Açıkgöz’ü hatırlıyor musunuz?

Tip-1 diyabetli. 72’li. 20 yaşındayken tip-1 diyabetiyle tanışmış. Tip-1 Diyabetli Koşucu Olmak ve Bitiş Çizgisine Varmak yazmızda kendisiyle ilgili bilgileri vermiştik.

Tip-1 diyabetine rağmen koşuyor. Ve her kilometre başarısından sonra yeni kilometre hedefleri koyuyor kendisine.

Bu arada belli olmaz. Belki yakın bir zamanda Gürkan Bey ile koşma fırsatım olur. Ve bizler size bu anları çok farklı bir şekilde yansıtırız 🙂 Bunun için biraz beklemeniz lazım 🙂

Gürkan Bey ile ara ara Facebook üzerinden görüşüyoruz. Geçtiğimiz Cuma günü sohbetimizde bana ilettiği bir yazıyı ve yeni hedefini sizlerle paylaşmak isterim. 9 Şubat’ta yani bugün koştu.

Unutmayın. Tip-1 diyabetli olmak hiçbir şeye engel değil. Tip-1 diyabetiiz dışında spor yapmanıza engel bir sağlık sorununuz yoksa koşucu da olabilirsiniz basketbolcu da. Benim gibi yüzebilirsiniz de.

Özellikle çocuk tip-1 diyabetlilerin aileleri çocuklarını engellemesin. Tip-1 diyabeti ile nasıl spor yapacağını ve yaptıracağınızı bildikten sonra inanın çok kolay oluyor.

Gürkan Açıkgöz’den:

Asfaltta koşmaktansa dağda, ormanda, patikada koşmayı daha çok seviyorum. Doğa içindeyim ve her adımımda farklılaşıyor içinden geçtiğim ortam. Koku, ses, zemin… Zemin toprak olduğu için her adımda aldığım darbe zaten daha az.

İlk koşuya başladığımda Ataşehir’de oturuyordum ve stres kırıklarım olmuştu tibiada. Koştuğum kaldırımların büyük etkisi vardı buna. Şimdi(lik!) Çekmeköy-Alemdağ ormanında koşmak gibi bir şansım var ve antrenmanımı bitirince o kadar da yorgun hissetmiyorum kendimi. Orman ne güzel 🙂

Bu sene ilk uzun mesafemi çoğunlukla antrenman yaptığım Çekmeköy’de koşuyorum. Sevgili Bakiye Duran’ın düzenlediği bu yarış, coğrafyası, mesafesiyle ultramaraton niteliği taşıyor. Koşacağım 5okm parkurunda toplam yükseklik kazanımı 1200 metreyi buluyor. Yağış pek olmadığı için zemin büyük ölçüde kuru olacaktır.

En az 6 saat sürecek yarış için sırt çantam hazır sayılır: Şeker ölçüm aletim (performa), yeterince strip, karbonhidrat ve besin takviyelerim, su torbam, gerektiğinde giyeceğim yağmurluğum… Sene içinde koşacağım diğer uzun mesafeler için iyi bir başlangıç olacak aynı zamanda. Gelirseniz bekleriz 🙂

Gürkan Açıkgöz

Not: Gürkan Bey bugünkü koşuyu 50 km olarak tamamlamış.

Koşu sonrasında her şey yolunda. Bu yazının fotoğrafında da 50 km sonrasındaki kan şekeri ölçüm anını bizlerle paylaştı. Kan şekeri ölçüm sonucu ise 107 mg/dL olarak okunuyor 🙂

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

2 YORUMLAR

  1. Gürkan beyi canı gönülden tebrik ederiyorum. Koştukları parkur benim evime çok yakın ve o parkurda bende uzun yürüyüşler yapıyorum. Hatta geçenlerde yine o parkurda ultra team in işaretlerini ve pankartlarını görmüştüm bir defa da bakiye hanımı parkurda ormanda tek başına hem işaretleme yapıp hem koşarken görmüş ayak üstü konuşmuştuk kendini tanıtmış ve çok şaşırmıştım:) gerçekten dayanıklılık ve kondüsyon gerektiren bi spor helal olsun.

  2. Gürkan Bey tebrikler . Ben hastalığımı yeni öğrendim Fitness yapıyordum . Öğreneli 2 hafta oldu biraz bu duruma alıştım siz tecrübeli olarak spordan önce nasıl hazırlanıyorsunuz hipoglisemi önlemek için ne yapabiliriz acaba bende spor bağımlısı biriyim gittiğimde 30dk korka korka spor yapıyorum belki yardımlarınızda rahat rahat 1-1.5 saat spor yapabilirim (=

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: