Anasayfa Sizden Gelenler Emekli’nin 3 Aylık Sonuçları

Emekli’nin 3 Aylık Sonuçları

13 4.409 görüntüleme

images (1)Merhabalar,

Bu hafta üç aylık kontrollerimi yaptırdım, sonuçları sizlerle paylaşmak istedim.Sonuçlar beni memnun etti sadece,

Kolesterol (total ve LDL ) yüksek sayılır ama doktorum ısrar etmiş olsa da ben ilaç kullanmak istemiyorum.

Böbrek yetmezliği daha doğrusu protein kaçağı bundan altı ay önce had safhadaydı geçen üç aylık dönemimde 24 saatlik idrarda %50 iyileşmem olmuştu; bu kontrolümde sadece spot olarak bakıldı sonuçlar iyi yönde. Şeker bu ayarda gittiği müddetçe korkmamam söylendi.

Zaten artık bu şeker  değerlerini hiçte değiştirecek değilim. Aksi vukuunda böbreklerimi kaybedeceğimi çok iyi biliyorum.

Kısaca sonuçlardan dolayı çok mutluyum.

Bu sonuçlara nasıl ulaştığımı; birkaç gün sonra beslenme şeklimle ilgili bir yazıda sadece tavsiye niteliğinde  anlatacağım.

Saygılarımla. (Görsel kaynak: kocaeli.net.tr)

Not :Rahat okunması bakımından PDF dosyasından kopyalayarak düzenledim

T. C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

GÖZTEPE EĞİTİM & ARAŞTIRMA HASTANESİ

HASTA LABORATUAR SONUÇLARI

Hasta Adı : ÜNSAL KANTARCI                                                                                                            

Yaş : Erkek / 53 YIL

Rap. Ver. Tar. : 20.06.2013 13:25:33                                                                                                

Gön. Birim : Diabet -Merdivenkoy-

Kayıt Tarihi : 18.06.2013 08:27:00                                            

 

06-24 Saatlik Idrar   

Mikroalbm.(spot)   44,00 mg/dL

Spot İdrarda Kreatinin   159,2 mg/dL

Not:Altı ay önce 0,54 olan oran;  Şu an  0,27   Hedef Aralık: (44/159,2=0,27)

                                

HbA1C    Sonuç: 5,2    Hedef Aralık:  % 4 – 6

TSH   Sonuç: 2,95  uIU/mL  Hedef Aralık: 0,2 – 4,2

 

TESTLER                          

Ferritin   Sonuç: 59  ng/mL     Hedef Aralık ERKEK :  24-336

Folat   Sonuç: 13,83 ng/mL    Hedef Aralık:  2,33 – 17

Vitamin B12   Sonuç: 342 pg/mL  Hedef Aralık:  127 – 505

Glukoz (AKŞ)    Sonuç:  105  mg/dL  Hedef Aralık:  70 – 106

Üre  Sonuç: 25 mg/dL     Hedef Aralık: 17 – 43

Kreatinin   Sonuç: 1,05 mg/dL    Hedef Aralık: 0,7 – 1,2

Kolesterol [H]   Sonuç: 259 mg/dL     Hedef Aralık: 100 – 200

Trigliserid  Sonuç: 105 mg/dL     Hedef Aralık: 60 – 150

HDL-Kol  Sonuç:  53 mg/dL    Hedef Aralık: 35 – 55 

LDL-Kol [H]  Sonuç: 185 mg/dL    Hedef Aralık: 0 – 130

ALT(SGPT)  Sonuç:  23 U/L  Hedef Aralık: 0 – 45

AST(SGOT) Sonuç: 21 U/L     Hedef Aralık: 0 – 35

Kreatin Kinaz(CK)  Sonuç: 164 U/L   Hedef Aralık: 0 – 200

Demir(Fe) Sonuç: 99 ug/dL       Hedef Aralık: 59 – 158

UIBC Sonuç: 166 ug/dL   Hedef Aralık: 155 – 300

TIBC    Sonuç: 265 ug/dL      Hedef Aralık: 210 – 480

 

  • Buket hanım merhaba;
    Benim diyabet geçmişimi (ilk yazım olan sizden gelenler kategorisinde 9 mayıs 2013 tarihli ”emekli”adlı takipçimizin paylaşımı başlıklı yazı)bu yazımda okursanız son 7 aylık çabamın mükafatının bu olduğunu daha iyi anlarsınız.Önemli olan inanmak ve başarmak. Sağlıklı yaşayıp sağlıklı ölebilmeyi başarmak için mecburiyetlerimizi bilmemiz gereklidir.
    Yorumunuza çok teşekkür ederim; umarım oğlunuzda diyabetle yaşamayı öğrenecek ve sağlıklı bir fert olarak başarılara imza atabilecektir buda sizin sayenizde gerçekleşecektir. Ne kadar bilinçli bir anne olduğunuzu takiplerinizden ve yazılarınızdan anlıyorum. Sizi duyarlılığınızdan dolayı tebrik ederim.
    Saygılarımla.

  • Ünsal Bey Merhaba,

    Yaş ilerledikçe insanlar biraz daha vurdumduymaz davranıp sağlıkları iyi bakmıyorlar gibi gelirdi bana. Ama siz mevcut rahatsızlıklarınızı da dikkate alarak kısa sürede baya yol aldınız. Tebrik ederim 🙂

    Ama şu Vitamin B12 için kafa yorun. Ben 291’den 497’ye ilaç takviyesi ile yükselttim. Ama doktorum 500’ün üzerinde olmalı diyor. Sizin 265. Bu çoook önemli. Umarım doktorunuz takviye vermiştir. Bir de Ferritin galiba kanda demir bağlamaya yarıyordu. Bunun için de size takviye verildi mi?

    sevgiler

  • Esra hanım merhaba;
    Teşekkür ederim geç te olsa bazı şeyleri idrak etmeye başladım ve irademin daha da güçlendiğinin farkına vardım. Ayrıca bu duruma; şu an ki yaşam biçimim ve tedavinin olumlu yanıtları ve sizleri tanımamda önemli etken oldu sanırım. Ayrıca yaş ilerledikçe olabilecek komplikasyonların daha ağırlaşması ve neticesinde muhtaçlık yaşayıp kimseyi zor durumda bırakmaya hakkım olmadığının farkına vardım. Eşim zaten hasta zor günler yaşıyor kızdan dolayı; tansiyonunu kontrol altına alamıyor, psikolojisi bozuk birde üstüne ben yıkılırsam vay halimize. En azından birimiz ayakta kalabilelim.
    Bu arada B-12 değerim 342 pg/mL. (sanırım yanlış gördün) yaşıma göre normal zaten ben bakılmasını istemiştim. Şu an gıda takviyesi olarak yeni bir ilaca başladım oda gözlerim için.Göz doktorum verdi.Gözlerimde sarı nokta oluşumu başlamış gibi. Bir ay bu ilacı kullanıp Omega-3 almaya başlayacağım. Kendi doktorumda bu öneriyi destekledi. Sadece kolesterol üzerine yoğunlaştı.Ama bana ilaç kullandıramaz. Şu an kullandığım gıda takviyesi olan ADRUSEN CRONO adlı ilaç vücuttaki çoğu eksiği giderecek türden zaten.
    Sevgilerimi sunar senin de inşallah normal değerleri yakalamanı dilerim.

    • Ünsal Bey,

      Yanlış görmüşüm ama 342 de çook az değil mi?

      Eşinizin umarım tansiyonu kısa sürede yoluna girer. Eşinize olan sevginizi iyi biliyoruz 🙂

      Sevgiler

  • Esra hanım, teşekkür ederim, evet biraz düşük sayılır ama hayvansal protein yönünden eksikliğimin olmasından kaynaklanmakta sanırım. Bunun sebebi de böbrek fonksiyonlarımın bozuk olmasından dolayı protein alımını sınırlı tutuyorum. Ancak omega-3 (balık yağı) alımına başladığımda sanırım çözülecektir sanırım. Malum bir yeri onarırken diğer taraf aksıyor, bunun sebebi de geçmişin hataları maalesef.

  • Ünsal Bey,
    Sonuçlar gerçekten çok güzel, Tebrikler… Kötü kolestrol biraz yüksek ama iyi kolestrolünüz de üst sınıra yakın. Bu kötü kolestrolün zararlı etkilerini baskılayan bir durum. Zaten Omega 3 almaya başladığınızda sonuçlar daha da iyi olacaktır…

  • Gecmis olsun Unsal bey.Diyabet yonetiminizin bundan sonra da yolunda gitmesini,daha iyi sonuclar almanizi dilerim.3 aylik kan sekeri test sonuclarim iyi olsa da,kolestrol sonuclari sevincimi golgeliyor.Sizin gibi bende kolestrol ilacı kullanmiyorum ve kullanmayi da dusunmuyorum.Diyetime dikkat ediyorum,”mevsim sebzelerini” kararinca tuketmeye calisiyorum,sebze yemeklerim susuz ve 5 yemek kasigi,tuz kullanmiyorum,hastanede refakatci oldugum donemde bile diyet yemek aldim,kahvaltimda 3 ceviz var,gunde 3 litreden fazla su tuketiyorum,gecen 5 ayda karnabahar ve brokoli haslamasi favori yemegim olmus, lakin kolesterol yuksek 🙂

    • Görkem(??? )merhaba;
      Yaşınızı ve cinsiyetinizi bilemediğimden kusuruma bakmayın böyle hitap ettim.
      Diyabette kolesterol belasıyla baş etmek çok zor bunu biliyorum,ama ilacın yan etkileri o kadar fazla ki ben yüksek kolesterole razıyım yeterki o lanet ilacı kullanmayayım. Ayrıca bazı tıp otoriteleri aşırı olmamak kaydıyla totalde limitlerin üstünü (200-250) kabul ediyorlar. Birde bu üst limitler zaten tamamen ilaç satışına entegre edilmiş gibi bence.Ama her ne olursa olsun sağlıklı beslenmenize devam edin kafanıza hiç kolesterol kelimesini takmayın size asla zarar veremeyecektir. Kendi doğrularınızla yaşamaya devam edin; en önemlisi diyabetin kontrolü, onda sorun yoksa tamamdır zaten.
      Saygılarımla

  • Çok geçmiş olsun emekli amca 🙂
    İşte bana bunlarla bu tarz düzenlenmiş sonuçlarla gelin ki anlayabileyim 🙂
    Beni fazla yormayın:)
    LDL-Kol [H] Sonuç: 185 mg/dL< ->Hedef Aralık:0–130 bunda sınır aşılmış,
    Kolesterol [H] Sonuç: 259 mg/dL< -> Hedef Aralık:100–200 bunda da,
    Glukoz (AKŞ) Sonuç:105 mg/dL< ->Hedef Aralık:70–106 bundan ise kıl payı kurtulunmuş gibi,
    Türkçem iyidir ama bu hastane sonuçları ingilizce gibi bişey yazıldığı gibi okunmuyor 😀
    o yüzden doğru mu okudum, anladım diye düşünüyorum.

    Not:Kötü çıkan sonuçlar için canınızı sıkmayın inş. hep birlikte düzeltiriz. 😉
    Saygılar.

    • Hatice kızım yine espritüel bir yorumla bana tebessüm ettirdin sağ olasın.
      Bana göre hiç bir sonucum kötü değil. Ayrıca canımı sıkmıyorum .Şu an Benim için en önemli sonuç üç aylık şeker olan HbA1C (Sonuç: 5,2 ) ve de Böbreklerimin durumunu gösteren spot idrar değerleri.O da, istenilen sonuç olmasa bile sevindirici şekilde düşüş göstermiş. Diğer değerler kafamı karıştırıcı sayılmaz. Zaten tüm sonuçları burada belirtmedim yoksa en az iki üç sayfa daha vardı. Onlarda da hiç bir anormallik yok çok şükür. Şu an itibariyle sadece gözlerim sakata gelmiş gibi duruyor onun için de Balık yağı kullanmamı istedi göz doktorum. Onun dışında şeker gibiyim.
      Sevgiler.

  • Cevap Bırak