2015 Yılında Diyabet Teknolojisindeki Yenilikler – Dexcom Apple Watch Uygulaması

Haberler&Gelişmeler2015 Yılında Diyabet Teknolojisindeki Yenilikler - Dexcom Apple Watch Uygulaması

Biz tip-1 diyabetliler kan şekerimizi düzenli götürmeye çalışırken diyabetliler için yeni teknolojiler üretmeye çalışan firmalar da teknolojik yarış içerisine girdiler.

Diyabet teknolojisi üreten şirketler; kan şekeri seviyesini düzenlemeye çalışan diyabetli bireylere yardım etmek insülin pompası, sürekli glikoz ölçüm monitörü (CGM) ya da uygulamalar ile rekabet ortamında birbirlerini geçmeye çalışıyorlar. Bu rekabetin de tip-1 diyabetli bireyler için daha iyi tedavi seçeneği üretilmesi anlamına gelmektedir.

Sizlerle 2015 yılında özellikle diyabet teknolojisindeki yeni ürünleri her gün paylaşmaya çalışacağız.

Dexcom Apple Watch Uygulaması Geliştiriyor

Fierce Medical Devices’in yayınladığı rapora göre Dexcom, Apple’nin yeni akıllı saatlerinde kullanılmak üzere, kullanıcıların kan şekeri değerlerini paylaşabilecekleri yeni bir sürekli glikoz izleme (CGM) uygulamasının geliştirilmekte olduğunu duyurdu. Şirketin yaptığı bu duyurunun hemen ardından, Dexcom’un piyasada, sürekli şeker izleme ve bu bilgileri paylaşma alanında FDA’nın onayını alan ilk şirket olduğu belirtildi.

Apple her ne kadar 2015’in Nisan ayına kadar akıllı saatleri piyasaya sürmeyecekse de, Dexcom, avantajlı konumunu elde tutmak için uygulamanın geliştirilmesine ara vermiş değil. Apple yetkilileri iyi bir lansman beklentisiyle, kendisi uygulama geliştirmek isteyen kullanıcıları için kod kılavuzu yayınladı.

Bu uygulama akıllı saat sahiplerine saat ekranlarından kan şekeri seviyelerini izleme imkanı sunuyor. Dexcom’un şimdiki akıllı telefon uygulaması, beş kullanıcıya kadar gün boyunca bu bilgilerin okunmasına izin veriyor.

Şimdiye kadar hiçbir akıllı saat uygulaması apple tarafından onay almış değil; ancak Dexcom yetkilileri kendi şansları konusunda hayli iyimser ve Apple akıllı saatlerinin lansmanının yapıldığı zaman uygulamanın da hazır olacağını tahmin ediyorlar.

Çeviri: Fatih Kalkan

Kaynak: http://insulinnation.com/devices/products/dexcom-develops-apple-watch-app/

2 YORUMLAR

  1. Selamlar akıllı telefonlarda da buna benzer çalışmalar hakkında bilgileri paylaşırsanız linkleri var ise yayınlar iseniz seviniriz teşekkürler

    • Serdar Bey Merhaba,

      Birkaç araştırma paylaşmıştık aslında. Tüm yeni çalışmaları gördükçe çevirip paylaşıyoruz.

      sevgiler,

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: