2015 Yılında Diyabet Teknolojisindeki Yenilikler – Tandem İnsülin Pompası

Haberler&Gelişmeler2015 Yılında Diyabet Teknolojisindeki Yenilikler – Tandem İnsülin Pompası

Tandem’in Yüksek Kapasiteli Pompası

Medtronic tarafından domine edilen insülin pompası piyasasında sıçrama yapmak isteyen Tandem firması tasarımcılarının, t:slim insülin pompasını ortaya çıkardıklarında insanların ilgisini doğrudan çekmek için Apple’in sloganını kullandıkları göründü. Bu tasarımcıların öncelikle odaklandıkları şey, dokunmatik ekranlı arayüze sahip, piyasadaki diğer mevcut insülin pompalarından daha kullanıcı dostu bir insülin pompası ortaya çıkarmaktı. Bu yeni pompanın bir medikal üründen çok, ince bir akıllı telefona ya da bir mp3 çalara benzemesini istiyorlardı. Öte yandan t:slim’in satışındaki en büyük etkenlerden biri, piyasadaki diğer insülin pompalarından %30 daha ince bir görünüme sahip olmasıydı.

Şimdi ise, Tandem tasarımcıları t:slim ile ne yardan, ne de serden geçme niyetindeler. Bir şirket sözcüsü t:slim’in diğer pompalardan hem daha şık ve ince olacağının hem de onlardan daha fazla insülin muhafaza edeceğinin sözünü verdi. t-flex’in Nisan 2015 ve Haziran 2015 ayları arasında ABD’de satışa sunulması bekleniyor.

Şirket sözcüsü Steve Sabicer’in yaptığı açıklamada yeni tasarımın amacı, kullanıcılara diğer pmpalardan daha esnek bir kullanım olanağı sunmak. Sabicer, 2007 yılından itibaren piyasada 200 unitelik ve 300 ünitelik insülin pompaları olmasının yanında 480 ünitelik bir pompanın kullanıcılara daha fazla seçenek ve kolaylık sağlayacağı görüşünde. Sabicer’in bu söylemi, Tandem’in getirmesi planlanan bu yenilikle şimdiye kadar kullanıcı profili dahilinde halen karşılanmamış bir yanıt niteliğinde. Geliştirilmiş t:flex, daha geniş bir insülin rezervuarını kapsarken, dokunmatik arayüzü ve kullanıcı dostu diğer özellikleriyle Tandem’in mevcut ürünlerinin şıklığı da devam ettiriyor. Yine Sabicer’e göre bu yeni pompa, t:slim’den %7 daha fazla insülin depolayabilecek olmasının yanında ebadı, kapasiteleri 200 ünite ile 300 ünite arasında değişen Medtronik ve Animas firmalarının pompalarının ebadından %25 daha küçük olacak.

t:flex’in rezervuarı, günlük U-100 üzerinden 100 ünite üzeri insülin gereksinimi duyan diyabetlilere 3 gün yetecek şekilde tasarlandı. ABD’de bilinen 400.000’in üzerinde tip 1 diyabetli ve yaklaşık 75.000 tip 2 diyabetli pompa kullanmakta. Araştırma literatüründe belirtildiği üzere endokrinologlar, sınırlı kapasiteye sahip insülin pompalarının tip 2 diyabetlilerin insülin pompasına uyum süreçlerindeki bir numaralı engel olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte FDA’nın izin kayıtlarının detayları henüz açıklanmadı. Buna rağmen Sabicer’e göre FDA, Kasım ayında başlamış ve 12 Ocak’ta sona ermiş olan, isteğe bağlı olarak uygulanan 90 günlük hızlandırılmış inceleme yaptı. Hızlandırılmış inceleme süreci, mevcut tıbbi cihaz teknolojisindeki gelişmelerin, klinik deney sonuçlarına ve sonradan raporlarına dayalı tüketici pazarına daha iyi ulaşmasını sağlıyor. Böylece ürünün piyasada yer alma süreci büyük ölçüde kısalmış oluyor.

Tandem’in geliştirdirdiği genişletilmiş insülin pompası rezarvuarı ile insülin pompası sektöründe dayanak oluşturup oluşturmayacağını ise zaman belirleyecek.

Çeviri: Fatih Kalkan

Kaynak: http://insulinnation.com/devices/pumps-cgm/tandems-high-capacity-pump/

 

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: