Yapay Pankreas Projesinin Başkanı Doç Dr Eda Cengiz
Bugün bu haberi Medtronic’ten Mine Hanım sayesinde maille öğrendim 🙂
Ailenizden biri terfi eder ya da bir yere ataması gerçekleşir de sevinirsiniz ya. Öyle sevindim işte 🙂 Eminim sizler de bu haber okuyunca sevineceksiniz.
Hürriyet Gazetesi’nin NewYork temsilcisi Sayın Razi Canikligil’in haberi. Bugünkü Hürriyet Gazetesi’nin 7. sayfasında sol alt köşede yer alıyor bu haber.
Eda Hanım ile yaptığımız Skype görüşmelerinde birinde Amerikan Diyabet Derneği’nin yani ADA’nın Haziran ayında ve yılda bir kez gerçekleşen kongresinde ‘Diyabetin Teknolojik Tedavisi’ oturumunda oturum başkanlığı yapmıştı. Şimdi ise Amerikan Ulusal Sağlık Örgütü’nün ‘Diyabetin İlaçla Tedavisi Grubu’nun Başkanı’ seçildi.
Haberin detaylarını bu yazının resmindeki gazete haberinde okuyabileceksiniz.
Eda Hanım’ın fotoğrafının yanındaki resimde gördüğünüz cihaz ise Medtronic’in sensörlü pompası olan Mimimed Paradigm Veo.
Bu arada 2013’ün 7. ayında Eda Hanım ile yaptığımız Skype görüşmesinde birkaç önemli bilgiden söz etmişti ama ben sizlere aktarmayı unuttum 🙂 Ultra hızlı etkili (ultra fast active insulin)ve thermo insülinlerden bahsetmişti. Ve çalışmalar oldukça iyi gidiyormuş. Hani biz Murat 124 tarzındaki insülinleri kullanıyoruz ya şimdi. Bu insülinler ise Mercedes tarzında olacak. Eda Hanım’ın güzel bir benzetmesiydi hatırlarsanız. Bu görüşmede birkaç bir şeyden daha bahsetmişti ama notlarımı okuduğumda tam kafama oturmadığı için sizlere yazamıyorum.
Belli mi olur. Yakın zamanda belki de Eda Hanım’a yüz yüze sorma imkanımız olur bu soruları 🙂
Esra Hanım hangi insülini kullanıyorsunuz merak ettim ben novorapid flakon kullanıyorum bazen düzeltme bolusları hiç işe yaramıyor bakıyorum yıne aynı düzeylerde bir daha gönderiyorum hatta sinirleniyorum daha fazla gönderiyorum ve ancak 5. saate hipoglisemi sonucu düşüyor böyle bir döngü gidiyor anlayamıyorum bunlar hızlı etkili mesela iğne vururkende yapıyorsun hemen yemege başlıyorsun değil mi aynı sey bence ben hamileliğin hormanları etkilemesinden herhalde diyorum ama yinede kullandığım insülindenden olabilir diyede düşünmüyor değilim?