Novo Nordisk ABD’de kullanılmak üzere ultra uzun etkili bazal insülin olan Tresiba için FDA onayını aldı.
Tresiba, diğer bazal etkili insülinler (Lantus, Levemir, Toujeo) gibi 24 saatte bir ya da iki kez yapılmayacak. Çünkü Tresiba ultra uzun etkili ve 42 saatte bir kez yapılmakta.
Tresiba’nın diğer en önemli farklılığı ise insülini yaptığınız saatin pek de önemli olmaması. Zaten her gün yapılmayacağı için bu sorun da ortadan kalkıyor. Örneğin 1 Ekim 2015 Perşembe akşam 20:00’da Tresiba’yı yaptınız. 3 Ekim Cumartesi günü 14:00’da yapabiliyorsunuz. Çünkü bu insülin 42 saatte bir kez yapılmakta.
Lantus, Levemir ya da Toujeo oda sıcaklığında 4 hafta etkisini kaybetmeden korunabilirken, Tresiba 8 hafta oda sıcaklığında muhafaza edilebilmekte.
40 farklı ülkeden tip-1 ve tip-2 diyabetliler üzerinde test edilen Tresiba ile glisemik kontrolün daha iyi sağlandığı görüşü orta çıkmış.
Şimdilik uzun etkili insülinler için aldığımız bu güzel haberlerin yerini daha güzel çözümlere bırakacağına hiç kuşkum yok.
Yardımcı kaynak: Tresiba: FDA Approves New Basal Insulin in the USA
3-4 kullanımda bir gece kalkıp yapılmak zorunda kalınabilir
bu yönüyle ne kadar kullanışlı ve pratik böyle yazınca ilginç gelmiş olabilir ama aklıma ilk o geldi