Mayıs 2019 İtibarıyla Türkiye’deki Şeker Ölçüm Sensörleri ve Maliyetleri

CGMsMayıs 2019 İtibarıyla Türkiye’deki Şeker Ölçüm Sensörleri ve Maliyetleri

Mayıs 2019 İtibarıyla Türkiye’deki Şeker Ölçüm Sensörleri ve Maliyetleri

Ben şu anda Medtronic 640G insülin pompa sistemini sensörlü olarak kullanıyorum.

Türkiye mevcut ekonomik konjonktürüne göre de sizlere Mayıs 2019 güncel maliyetleri paylaşıyorum.

Bu arada benim favorim Dexcom. İnsülin kalemi kullanıcısı olsaydım Dexcom’u alırdım. İkinci sırada da Medtronic Guardian Connect olurdu.

Ancak insülin pompası ile dedike çalışan bir sensör kullanmayı kendim için daha faydalı gördüğümden Medtronic 640G‘yi kullanıyorum.

Dexcom

Dexcom bilindiği üzere bir CGMs’tir. Yani sürekli glikoz ölçüm sistemidir. Ve yapay pankreas çalışmalarına kullanılır.

Dexcom Türkiye’de Medsalus firması tarafından satılıyor.

Dexcom 3 ana aparattan oluşur. Transmitter, sensör ve receiver.

  • Sensör 7 günde 1 kez değiştirilir. Bazı kullanıcılar bu süre bitince sensörü tekrar tekrar tanıtarak 3 hafta 4 haftaya kadar kullanmaktadır. 4’lü 1 kutu sensörün maliyeti 1.800 TL. Adetle de sensör satışı yapılmakta. Adedi de 450 TL.
  • Transmitterin kullanım ömrü ise ortalama olarak 1 yıldır. Siz Dexcom kutusu içerisindeki transmitter bölümünden transmitteri çıkarır çıkarmaz ömründen yemeye başlar. Bu sebeple Dexcom o an takılmayacaksa transmitter yuvasından çıkarılmamalıdır. Maliyeti ise 3.000 TL’dir. Ömrü bitince yenisini almak gerekir.
  • Kumanda ise kırılana, bozulana kadar kullanılan bir aparattır. Tüm ölçüm sonuçlarınızı kumanda üzerinden görüntüleyebiliyorsunuz. Kumandanın maliyeti 3.000 TL’dir.

Dexcom’un başlangıç paketinde 4’lü 1 kutu sensör, receiver ve transmitter bulunuyor. Maliyeti ise Mayıs itibarıyla 6.450 TL. Döviz kuruna göre değişiklik göstermekte olduğunu da belirtelim.

Medtronic

Medtronic’in sensörleri bilindiği üzere bir CGMs’tir. Yani sürekli glikoz ölçüm sistemidir.

Medtronic’in sensörlü pompalarla çalışan Enlite G2 link sensörü varken yakın bir zamanda Guardian Connect olarak pompa olmadan da kullanılabilecek bir sensör sistemi de bulunmaktadır.

Enlite G2 Link Sensör Medtronic’in sensörlü pompası olan Veo modelinde ve yapay pankreasa giriş teknolojisi olan Medtronic 640G’lerde kullanılmakta. Her 1 sensörün maliyeti 165 TL.

Guardian Connect ise sensör ve transmitterden oluşuyor. Ve pompaya bağlı olmadan tek başına kullanabilen bir sensör.

Sensörden alınan şeker değerleri transmitter ile iPhone’daki Guardian Connect uygulamasına gidiyor ve sonuçları telefonda uygulamadan görüyorsunuz. Ve Dünya’nın neresinde olursanız olun ve sonuçları kiminle paylaşmak istiyorsanız gösterebiliyorsunuz.

Guardian Connect kullanırken sensör ömrü 6 gün. 6 günde sensörün değişmesi öneriliyor. Ama Dexcom’da da bahsettiğimiz gibi kullanıcılar 6 günün sonunca sensörü tekrar tanıtıyor ve aynı sensörle devam edebiliyorlar.

Bunun nasıl yapıldığını bir ara anlatmıştım ama

Guardian Connect’in başlangıç paketinde ise maliyetle aynı. 5’li 1 kutu sensör ve Guardian Connect transmitteri bulunuyor. Başlangıç paket fiyatı 3.000 TL.

5li 1 kutu sensörün maliyeti ise 825 TL.

Abbott

Libre, bilindiği üzere bir FGM’dir. Yani rakamsal olarak anlık ölçüm yapan bir sistemdir.

Libre iki ana aparattan oluşur. Biri receiver yani kumanda, diğeri ise sensördür. Kumanda sensöre yaklaşınca şeker değeri okunur ve kumanda üzerinden şekerinizin kaç çıktığını görürsünüz.

Libre’yi alırken başlangıç paketi olarak satın alırsanız 1.080 Türk Lirası maliyeti bulunmaktadır. Başlangıç paketinde 1 adet okucu ve 2 adet sensör bulunmakta. Her sensör, 14 gün kullanım ömrüne sahip.

Sadece sensörün 1 adedi: 374 TL

Sadece okutucunun fiyatı da 374 TL

Hangi Sensör İyi?

Hatırlarsanız Kasım 2016’da Dexcom, Libre ve Medtronic sensör kıyaslaması yapmıştım. Aralarındaki teknolojik farkla neler vs diye de Dexcom, Libre ve Medtronic Enlite Sensör Kıyaslaması  başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

3 YORUMLAR

  1. bunlar şu kriz döneminde halkın büyük çoğunluğunun ulaşabileceği tedaviler değil. biz hastaların çoğu iğne ucundan fark çıkacak mı diye hesap yapıyoruz. bu tür çalışmalar yerine sgk sı var mı hastaların, çocuk hastaların babalarının sağlık güvencesi var mı bunları dert etmemiz gerek. ücretsiz insülin iğnesi temin edelim şimdilik tek derdimiz bu. allah hepimize acil şifalar versin.

  2. cozger raporunun olcum cihazlarina, insulin pompalarina hic bir katkisi olmuyor mu acaba ? Cunku uzerinde cihaz gereksinimi vardir diye bir kutucuk isaretli olarak veriliyor rapor.

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: