İnsülin Tedavisinde Enjeksiyon Yöntemi Hakkında / Bölüm-4

İnsülin Enjeksiyon Rehberiİnsülin Tedavisinde Enjeksiyon Yöntemi Hakkında / Bölüm-4

Enjeksiyonun Hazırlanması

Bölge enjeksiyondan önce hasta tarafından gözden geçirilmelidir.

  — Son bölgenin lipohipertrofi, enflamasyon, ödem veya  enfeksiyon belirtileri göstermesi durumunda bölgeler değiştirilmelidir.

 

 

 

 

 

el yıkamaEller ılık su ve sabunla yıkanıp, durulanıp, dikkatle kurutulmalıdır.

 

 

 

 

  • Bölgenin dezenfeksiyonu genellikle hastane dışında gerekli değildir.
  • Bölge, temiz bulunmadığında veya hasta enfeksiyonların, hastane veya bakımevi gibi kolay yayılabileceği bir yerde ise dezenfekte etmelidir.
  • Dezenfektan kuruduktan sonra enjeksiyon uygulanmalıdır.

anket

Her ne kadar çalışmalar tarafından desteklenmemiş olsa da, hastalar, enjeksiyon bölgesinin hasarlı olup olmadığını kontrole etmek veya deri kıvrımı oluşturmak mümkün olamayacağından, elbise ve çorap üzerinden enjeksiyon yapmamaları konusunda uyarılmalıdır.

Ayrıca, bu yöntem iğnenin hassa ucuna zarar vererek iğnenin kayganlaştırıcı tabakasına zarar verebilir, enfeksiyon riskini arttırabilir ve enfeksiyon ağrılı hale gelebilir.

Enjeksiyon bölgesine masaj yapılması

xxxBölgeye enjeksiyon öncesi veya sonrasında masaj yapılması emilimi hızlandırabilir ancak genellikle önerilmemektedir.

(Kaynak:  9 dernek tarafından  ( Türkiye Diyabet Vakfı, Türk Diabet Cemiyeti, Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği, Diyabet Hemşireliği Derneği, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, Metabolik Sendrom Derneği, Türk Diabet ve Obezite Vakfı, Diyabet Obezite ve Beslenme Derneği) BD Micro-Fine‘ın koşulsuz desteğiyle sağlık profesyonelleri için hazırlanan ‘Diyabet Ekibi İçin İnsülin/GLP-1 Enjeksiyon Rehberi’.)

1 Yorum

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: