Injex adında insülini iğnesiz yapmaya yarayan bir alet varmış. Ben ilk defa duyuyorum. Twitter’dan bir takipçim Abdullah Damar’ın eşi ve kızı diyabetli (şeker hastalığı) olduğu iğnesiz insülin enjeksiyonu sordu.
Konuyla ilgili bilgim olmadığını ve Injex ile ilgili bir yazı yazıp konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımdan bilgi alabileceği ilettim kendisine.
Injex yani iğnesiz insülin enjeksiyonu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarım tüm detayları hakkında bilgi verebilirse sevinirim.
http://xpeople.blogcu.com/ignesiz-insulin-simdi-turkiyede/4068719 linkiden Injex ile ilgili aldığım yazıyı da sizlerle aşağıda paylaşmak isterim;
İnsülin enjekte etmede yeni metot.
Özellikle yaşı küçük diyabetliler için harika çözüm. Artık iğne olma korkusu tarihe karışıyor.
Kullanım Alanları; İnsülin enjeksiyonlarında (Diyabetliler), dişçilikte lokal anestezilerde, kanser tedavi ilaçları enjeksiyonlarında, alerji ilaçları enjeksiyonlarında, büyüme hormonu enjeksiyonlarında, anti-aging enjeksiyonlarında, çocuk aşılarında, sünnetlerde, trombosis önleme tedavilerinde, heparin enjeksiyonlarında, veterinerlikte vs.
Yumuşak, güvenli, etkili, hafif ve kullanımı kolay olan INJEX İğnesiz Enjektör Sistemi, yaygın olarak kullanılan insülinlerin yanı sıra diğer ilaçları ve aşıları , iğne kullanmadan derinin altına enjekte eder. İğne kullanmak yerine, INJEX tek kullanımlık ampulün ucundaki küçük girişten, kesintisiz bir ilaç akışı sağlamaktadır. Enjektör’ün sağladığı basınç bir saniyeden az bir sürede güvenli ve rahat enjeksiyon temin ederek ilacı derinin içine deri altı hücrelerine enjekte eder. INJEX’in en az iğneli enjektör kadar etkili olduğu klinik olarak kanıtlanmıştır.
INJEX Başlangıç Kiti, derhal kullanmaya başlamak üzere, gerekli tüm parçalarıyla birlikte, uygun şekilde donatılmış olarak elinize ulaştırılır. INJEX enjektör’ü, kompakt ve kullanımı kolay olup, yeniden ayarlama kutusu her enjeksiyondan önce enjektörü yeniden ayarlar.
Dayanıklı olmaları için tasarlanan enjektör ve yeniden ayarlama kutusu iki yıllık garantiye sahiptir. Steril ve tek kullanımlık ampüller, doğru dozajı temin edip kaza sonucu iğne batmalarını ve imha etme endişelerini ortadan kaldırır. Steril, tek kullanımlık şişe adaptörleri standart ilaç şişelerine uymakta olup ampullerin iğne kullanılmadan doğrudan şişeden ilaçla dolmasına imkan verir.
Başlangıç kiti de tüm sistemin portatif ve gizli olmasını sağlayan uygun bir taşıma çantasıyla size ulaşacaktır.
İğnesiz insülin enjeksiyonu ile ilgili http://www.diyabetiz.com‘dan aldığım yorumu sizlerle aşağıda paylaşmak isterim.
Yorum: Madem öyle şüpheleriniz var tecrübelerimi sizinle paylaşayım o zaman… Çünkü bu alet bende yaklaşık 3 aydır var ve kullanıyorum.
Öncelikle iğnesiz mi? Evet, iğnesiz. Mantığı insülini deri altına emdirme üzerine. Öncelikle öyle gördüğünüz gibi 2 parçadan oluşan bişey değil.. Aparatları biraz fazla…
Kullanımı çok çok pratik değil… Kalem çoğu kişiye kalem daha pratik geliyordur ve gelecektir.
İnsulin yaparken bu cihazla önce cihazın metal kısmını kabından çıkarıyosunuz kutusundan… Sonra insulin kaleminin ucuna taktığınız insulin aktarma aparatıyla injexin şırıngasına çekiyorsunuz. Şırıngayı metal cihaza takıp emniyetini açıp göbek üzerinde bir noktaya bastırıyorsunuz. Sonra düğmesine basınca sesten korkarsanız cihazı aleti bi yana fırlatıyorsunuz.
Ben kullanımını ögrenene kadar biraz insulini heba ettim.. Tam bastırmadığım için insulini dışarı akıttığım oldu.
Bu cihazı alırken kalem yerine günlük kullanım için alırsanız biraz hayal kırıklığına uğrarsınız. İğne yükünü azaltmak için alırsanız güzel.. Zira her yerde çıkarıp gerekli işlemleri yapamıyorsunuz. Ben hem kalemi hem İnjex i beraber taşıyorum
Diger bi önemli nokta ise; eğer insulin üniteleriniz 10 dan fazla ise bu mered acı verebiliyor. Yalnız acısı da bi başka. İğne gibi saplarken, çıkarırken yada çıkardıktan sona devam eden bi acısı yok.. Öyle ki sadece bir anlık sağlam bi acı hissi verebiliyor.. Beni piskopat yaptı.
Bu kısa acılar esnasında göbeğinizde morarmalar olabiliyor. Ne yalan söyleyim kalemden daha çok morarttı şimdiye kadar.. Ama ben biraz fazla bastırıyorum ondandır..
Sözün özü; kullanmasını ögrendiğiniz zaman güzel bi alet oldugunu anlıyosunuz ve verdiğim paraya değdi diyebilirsiniz..
Ben aldım, çok yogun kullanmıyorum ama ignenin yerini alması bile yeter. İğne yükü bakımından rahatlamış durumdayım..
Cihaz uzun süredir piyasada. Ortalama maliyeti 350-450 arası.. Ve belli aralıklarla aparatlarını almanız lazım.. Bu da demektir ki sık sık kullanırsanız yaklaşık 2 ayda bir 50-60 ytl gideri var..
hepinize sevgiler (gönderen adilh » Pzr Eyl 21, 2008 7:33 pm, Bu yorum http://www.diyabetiz.com/forum/viewtopic.php?start=0&t=106'dan alnımıştır.)