North Carolina State ve Chapel Hill’deki North Carolina Üniversitesi araştırmacıları, şırınga ve iğneler yoluyla günlük insülin enjeksiyon ihtiyacını ortadan kaldırmak için farklı bir yol olarak nanopartiküller yardımı ile ultrason dalgalarıyla insülinin deri altına gönderilebileceğini buldular.
Böylece diyabetli bireyler, ultra-küçük insülin taşıyan nanopartiküller ile deri altına enjekte edilecektir.
Deri altına yerleştirilecek rezervuarın içerisindeki nanopartiküller de insulin üretecek.
Rezervuarın içerisinde nanopartikülleri elektrostatik güç ile toplayacak başka parçacıklar da bulunacak.
Diyabetlinin insülin ihtiyacı bulunduğu zaman bireyin üzerinde uygun boyutlu ve doğru çalışan mükemmel ultrason sistemi aktif hale gelecek ve nanopartiküller harekete geçerek ürettikleri insulini kana enjekte edecekler.
Nanopartiküllerin 10 günlük bir ömrü var. 10 gün sonra nanopartiküller ömrünü tamamladığı zaman sistemin tekrar değiştirilmesi gerekecek. Yani insülin pompası set değişimi ya da insülin kalemi rezarvuar değişimi gibi kolaylıkta bir değişim periyodu olacak.
Bu sistem fareler üstünde çalışılmaya başlandı. Daha hayvan deneyi aşamasında. Unutmayın. Doç Dr Eda Cengiz Türkiye’ye geldiğinde bu tarz araştırma çalışmalarının öncelikli olarak hayvan deneyleriyle başladığını söylemişti. Yani daha bu çalışmanın baya yolu var. Yakın zamanda bir şeyler olacakmış gibi beklememek lazım. (Kaynak: http://diabeteshealth.com)
Kızım genç kız olduğu zaman teknoloji bayağı ilerlemiş olup insanlarımızın hayatı çookk farklı olacak inşallah.Ama diyabetin vermiş olduğu zararları en aza indirmek ,hatta hiç olmaması için tedbirler almak gerekir.Hadi hayırlısı bakalım:))