Dr.Denise Faustman’ın Ekibinden Yanıt Geldi

Genel BilgilerDr.Denise Faustman'ın Ekibinden Yanıt Geldi

http://www.diyabetimben.com/dr-denis-faustmana-bir-mail-gonderdim.html linkinde verem aşısıyla diyabete çözüm getirmek için çalışan Dr. Denise Faustman ve ekibinden söz etmiştik. Ve ben Dr.Denise Faustman’a bir mail göndermiştim.

Bugün yanıt geldi. Gelen yanıtı Türkçe’ye çevirip sizlerle aşağıda paylaşmak istiyorum. Mailin geldiği kişi Elise Hsu / Klinik Araştırma Koordinatörü.

Mailde ek olarak baya bilgilendirici dosya ve başvuru formları var. Çalışma fazlardan oluşuyor. Ve şu an FAZ 2 aşamasında diyabetli hasta veritabanı oluşturmaya ve var olan bilgileri de güncellemeye başlamışları. Başvuru formlarıyla da bizim gibi diyabetlilerin de veritabanına eklenmesini amaçlıyorlar. Eğer tüm klinik çalışmalar olumlu ilerlerse veri tabanındaki hastaları doldurulan formlar üzerinden FDA kriterleri çerçevesinde değerlendirilecek ve olumlu olan diyabetlilerle irtibata geçilecek. Çalışmaya dahil olmak isteyen diyabetliler de böylece sürece dahil olacak.

Aşağıda e-maille gelen başvuru formlarını ve bültenleri sizinle paylaşıyorum. Hepsi İngilizce ama Google Translate’i kullanarak az çok ne anlatılmak istenildiğini İngilizce bilmeyen arkadaşlarımız anlayabilir.

Bültenleri yine de yarın biraz daha sakin kafayla okuyup ne yazıyorsa anlatmaya çalışırım size. Şimdilik aşağıdaki linklerde sizinle paylaşıyorum.

Newsletter_12-2011-web

FACT SHEET_UPDATED

Phase I Trial FAQ-1

Phase I Newsletter PDF

How to donate to the Faustman Lab

List-of-Autoimmune-Diseases

PatientRegistrationForm

 

Elise Hsu’dan Gelen Cevap Maili;

Esra Merhaba,

İlginiz, e-postanız ve araştırmanız için teşekkür ederiz!

Gecikmiş cevabımız için özür dileriz. Son birkaç aydır binlerce e-posta almakla beraber, telefon trafiğimiz de arttı. Elimizden geldiğince her maile ve çağrıya yanıt vermeye çalışmaktayız. “Dr. Faustman’ın çığır açan araştırmasıyla ilgili www.faustmanlab.com’u ziyaret edebilirsiniz. Dr. Faustman’ın en son güncel çalışmaları, Ağustostan bu yana yayında olan PLoS ONE dergisinde yayınlanmaktadır. 2011 Kış Bülteni’nde araştırmalarımız, kan bağışı gibi konularda bilgiler bulunmaktadır. Bu yayındaki bazı bilgileri size ekli dosya olarak göndermekteyiz. Herhangi bir sorunuz olursa benimle irtibata geçebilirsiniz.

Eğer klinik Faz II katılmaya hak istiyorsanız, ekteki kayıt formunu (başvuru talimatları ektedir.) bize gönderin. Biz zaten Faz II aşamasında çalışmaya devam ederken bu aşamada bazı detayları tekrar belirlemekteyiz . Böylece FDA yardımıyla kriter listesi oluşturmak, bu kriterlere uygun bireyleri seçmek için bizim veritabanı inceleyebileceğiz.

Çalışmalarımızın daha ileriye taşınması için finansmanımızın arttırılması gereklidir. Ne kadar çabuk biz ileriye taşımak, biz de gerekli finansmanı artırmak nasıl yakında bağlıdır; Herhangi bir yol ile bize bağış yaparak araştırmaları desteklemek amaçlı yardımcı olabilirsiniz.

Bununla birlikte bizim klinik Faz II çalışmalarımıza uygun olmak için bilgilerinizi araştırmamızın veritabanına girebilirsiniz. Bunu Faustman Lab Hasta Kayıt Formu’nu (web sitemizde veya ekli bulunan) doldurarak yapabilirsiniz. E-mail/e- posta / faks ile bana gönderebilirsiniz. (Not: Biz henüz Faz II için katılımcı seçmeye çalışmıyor sadece veritabanımıza kayıt olunmasını istiyoruz.). Bu formu bize geri göndererek, bizim veritabanına dahil edilebilecek, (ileride deneme aşamasında uygunluk açısından veritabanımız taranacaktır.) ve ayrıca yılda yaklaşık 2 kez bülteni alacaksınız.

Tekrar, desteğiniz için teşekkür ederim.

Kendinize iyi bakın,

Elise Hsu

Klinik Araştırma Koordinatörü
Massachusetts Genel Hastanesi-Immunobiology Lab
Diyabet Araştırma
CNY, 13th Street, Building 149, Oda 3603
Charlestown, MA 02129
E-posta: diabetestrial@partners.org
Telefon: 617-726-4084
Faks: 617-726-4095

5 YORUMLAR

  1. Değerli Arkadaşlarım,

    Başvuru formları hariç bültenleri okuyan ve çeviren arkadaşlarım olursa yazılanların ana mesajını kısaca yazabilirler. Ben çok yoruldum 🙂 .

    Zira ben kelimesi kelimesine eksiksiz çevirmeye çalıştığım gelen maili. Biraz yordu 🙂 .

    sevgiler

  2. Merhaba degerli Esra hanim…

    Sizi tebrik ediyorum. size bu gayretlerinizden calismalarinizdan dolayu ovgu dolu sozler yazmak isterim..Siz o sozlerden daha fazlasina layiksiniz..Sonuclarin nasil olacagini kesin bilmiyoruz, ama yine de siz kalbimize bir ferahlik vere biliyorsunuz boyle paylasimlar yaparak.Emeginize cok tesekkurler..Bir diyabetdeyilimben.com isimli bir site acmaniz umuduyla..Tum diyabetliler icin..Amin

  3. Fausmanlab konusunda ABD’den bir Dr yorumu;
    doktorun websitesindeki bilgilere ve yayinlara baktim. Oldukca saygideger bir bilim kadini olarak gorunuyor. Zaten Harvard Medical School ve Mass. General Hospital’e bagli olarak calisiyor. O yuzden calismalarinin guvenirliligi konusunda herhangi bir suphem yok. Yayinlarina da baktim aktif olarak iyi dergilerde yayinliyor bu demek oluyor ki calismalari bu alanda onemli.

    Denemekte olduklari BCG-asisi bazli ilac su anda Phase II clinical trials’e gidiyor. Phase-I da ilacin type-1 diabetli hastalarda guvenli oldugu gosterilmis. Uygun dozu bulmak icin 2011 de Phase II trialleri anons etmisler. Bu ilacin calismasi type-1 diabetli hastalarda TNF denilen factorlere sensitive bagisiklik hucreleri olmasina bagli. O yuzden hastardan kan ornegi alip bu sensitive hucrelerin olup olmadigina bakiyorlar.

    • İlker Bey Merhaba,

      Faustman’dan gelen yanıtta bir başvuru formu ve bazı evraklar vardı. Hastalardan bu örnekleri alabilmek için gönderilen standart evraklar.

      Maillerine yanıt vermeyi de unuttum açıkçası 🙂 . Yarın yazayım bir bakalım.

      Özellikle Faustman ve ekibinin çalışmaları gibi önemli çalışmalar yapılıyor. Ama ben uzun süre çözüm bulunmayacaksa en azından hayatımızdaki diyabetle ilgili araçların daha ergonomik olmasını istiyorum. İnsülin pompası gibi. Şu Pancreum denilen cihaz mesela piyasa TR’de sürülür sürülmez ilk alanlardan olmak hedefim.

      Dolayısıyla önemli bir gelişme olması yani diyabeti sonlandıracak bir şeylerin olması benim için ütopya. Ama en azından hayatımızdaki araçlar üzerine yenilikler olursa şahane olur. Zira ben buna bile razıyım 🙂 . Medtronic’in pompası bile baya büyük aslında. Pancreum ya da Omnipod gibi cihazları görünce büyük görünmesi gayet normal oluyor.

      Umarım önümüzdeki yıl deneme aşamasında olan bu tarz cihazlar piyasada ve özellikle TR pazarında yerlerini alır.

      Serdar Bey’den alacağımız güzel bilgiler olduğuna eminim. Siz oradaki gelişmelerle ilgili bizi bilgilendirmesi için bir yazı yazmasını sağlasanız harika olur 🙂

      sevgiler

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: