Dexcom Clarity: Diyabet Yönetimimizi Kolaylaştıran Uygulama

CGMsDexcom Clarity: Diyabet Yönetimimizi Kolaylaştıran Uygulama

Dexcom Clarity: Diyabet Yönetimimizi Kolaylaştıran Uygulama

Her zaman söylerim; giyilebilir diyabet teknolojisi kullanıyorsanız cihazın her detayını bilmek gerekirken cihazla beraber kullanılacak uygulamalardan da faydalanmak lazım.

Daha önce Dexcom G6 ile kullanılan iki uygulamadan/yazılımdan bahsetmiştim.

  1. Dexcom Follow: Daha fazla bilgi için Dexcom G6 İle Kan Şekeri Ölçümlerini Dünyanın Her Yerinden Takip Edebiliyoruz  linkindeki yazıya tıklayın…
  2. Dexcom Clarity: Daha fazla bilgi için Dexcom G6 İle Kullanılan Mobil Uygulamalar / Mobile Applications for Dexcom G6

Bu yazıda ise sizlerle Dexcom Clarity hakında bilgiler paylaşacağım.

Ama unutmadan; Dexcom G6’yı ülkemize Medsalus firması getiriyor.

https://dexcomtr.com linkine tıklayarak, firmanın web sitesi üzerinden, tüm detaylara sahip olabilir ve firma ile iletişime geçebilirsiniz.

Dexcom Clarity

Diyabet yönetim sistemi.

Dexcom G6’yı kullanıyorsanız Clarity uygulamasını telefonunuza indirerek transmitterinizle eşleştirip, sensörden gelen tüm verileri Clarity uygulamasına da akıtabilirsiniz.

Ben en iyi günlerimden birinin detaylarını paylaşıyorum 🙂

Bu arada en iyi günleri yaşama sayım arttıkça da mutlu oluyorum. Beni motive ediyor 🙂

Dexcom G6’yı kullanmaya başladım önce hedef aralıkta kalma hedefimi %90 olarak tanımlamıştım. %90 ve üzerinde hedef aralıkta kalma sayım her ay mutlaka 25 defa oluyor 🙂 🙂 🙂

Dexcom Clarity’nin sağladığı avantajlar gerçekten muazzam.

Alttaki ekranlarda da görebileceğiniz gibi;

  • Time in range yani şekerimiz yüzde kaç hedef aralıkta veya değil görebiliyoruz.
  • Sensör şeker ölçümlerine göre HbA1c de gösteriliyor 🙂 Bu zaten harika bir özellik. Gerçek verilere göre en doğru A1c değerini görme şansımız oluyor.
  • Sensörün ölçümlerine göre average glucose yani şekerimizin genel ortalaması da gösteriliyor.
  • Patterns yani düzenler bölümünde günün hangi saatlerinde sürekli bir sıkıntı var onu da göstererek bizim çözüm üretmemizi de sağlıyor. Örneğin her gün belli saatlerde şeker sürekli yükseliyor veya düşüyorsa bu bölümde bu uyarıyı vererek bizlerin dikkatini çekiyor.
  • 2, 7, 14, 30 ve 90 gün gibi seçenekleri seçtiğimizde de yukarıda saydığım tüm detayları bu süreler bazında da görebiliyorsunuz.
  • Standard deviation yani standart sapma ise yine şekerimizin ne kadar istikrarlı gittiğinin göstergesi. Standart sapma değeri ne kadar azsa şeker o kadar az dalgalı gitmiştir.

Aynı zamanda aşağıdaki ekranda da görebileceğiniz gibi istediğiniz süreleri seçerek almak istediğiniz raporları alabiliyorsunuz.

Aldığınız raporlarda şeker gidişatını daha detaylı görme şansımız da oluyor.

Gün gün şeker nasıl gitmiş, nerede yükselmiş, nerede düşmüş gibi görebiliyoruz. Ve alınacak aksiyonlar da daha rahat alınabiliyor.

 

Diyabet yönetimi bu tarz sistemler sayesinde daha da dijitalleşiyor. Yapay zeka ve makine öğrenimi metodolojilerinin tip-1 diyabetli hayatlarımıza sağlayacaklarını düşündükçe heyecanlanıyorum 🙂

1 Yorum

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: