Yazlık, Deniz, Kum, İnsülin Pompası, Kan Şekeri, Reçel
Yine yazlıktayız. Geçen sene olduğu gibi bu sene de vişne reçeli yaptık 🙂 Geçen seneden tecrübeliyiz. Annem yine döktürdü.
Bu sebeple 2014 yılının ilk diyabetik vişne reçelinin tarifini sizlerle paylaşıyorum 🙂 Şu diyabetik lafı çok komik geliyor. Ama yine de söylüyorum.
4 kilo vişne, 75 gramlık 3 kutu toz Sükraloz içeren tatlandırıcıyı (Fransa’dan gelirken aldıklarımız işe yaradı 🙂 ) çekirdeklerini çıkardığımız vişnelerin üzerine döküyoruz. Akşamdan sabaha öyle bekliyorlar. Sabah da büyük bir tencereye döküp kaynatıyoruz. Bir ara da 2-3 damla limon suy ekliyoruz. Şekerle yapılan reçeli kaynatırken oluşan köpükleri almak önemli. Yoksa reçel kısa sürede bozuluyor. Ama tatlandırıcı ile yapılan reçelde bu köpük oluşumu ya da ağdalanma olmuyor. Kaynama işlemi bitince kavanozlara doldurup güneşte yine akşama kadar bekletiyoruz. Mümkünse kavanozlarına kapağını kapamadan temiz tülbent ile hava alacak şekilde kapatmak daha iyi olmakta.
Bu arada tadlarına baktım. Harika 🙂 Bu reçeli yerken de meyvenin karbonhidratını sayar gibi sayıp ara öğünlerde tüketebiliyorum.
Öğlene doğru bir de denize gittik. İnsülin pompamı ve kablosunu bu sefer güneşte tutmamaya özen gösterdim. Bir de bugüne kadar hiç yapmadığım, pompa seti ambalajından çıkan, denize ya da banyoya girerken setin üzerini kapatmak için kullanılan kapağı taktım 🙂 Açıklaması biraz uzun oldu ama pompa kullanıcıları anlamıştır.
Sizlere fotoğrafları ile de anlatacağım için daha anlaşılır olacak.
Pompa normalde yandaki fotoğrafta görüldüğü gibi vücudumuza takılıyor. Ben bu sefer göbek deliğimin dört parmak sağına takmıştım. Derimin üzerinde kalan kısımlardan biri yapışkanlı biri de o yapışkanlı kısmın üzerindeki klipsli kısım.
Banyo ya da denize girerken klipsini çevirip çıkarıyoruz. Çok pratik.
İnsülin pompa seti paketinden çıkan minik aparat. O aparatı yine döndürerek yapışkanlı kısımın üzerine yerleştiriyoruz. Amacımız suyun da etkisi ile derimize takılı bu kısma suyun kaçmasını ya da partikül girmesini engellemek.
Bu aparatı takınca da farklı bir görüntü oluşuyor. Sonra bu kontrollü halimle denize girdim 🙂 Denizden sonra da güneşlendim. Pompa ve kablosu güneşe gelmesin diye de çaba gösterdim. Bu arada denizde 40 dakika kaldım. Yüzdük Eşref ile. Pompadan bu gibi durumlarda maksimum 2 saat ayrı kalınabiliyor. Eve geldim. Şekerim ölçtüm. 258 mg/dL 🙂 Ve ben ne zaman denize girsem aynı durum. Bir yerde bir sorun var ama nerede? Pompayı güneşten koruyorum. Pompadan çok fazla ayrı kalmıyorum. Buluruz bir şekilde sorunu.
Bugün kafamız daha rahat. İş, güç, stres yok 🙂 Tek stres diyabetimben.com’un söz verdimiz şekilde yeni yüzüyle bugüne yetişememesi. Ama sorunu giderdik. Galiba yarın sabaha hazır olacak 🙂
Hepinize keyifli ve kan şekerinin benimki gibi yüksek gitmediği bir hafta sonu diliyorum 🙂
Esra hanım esra denize girer girmez pompanın yapışkanlı kısmı hemen çıktı sizinki iyi dayanmış vallaa