Almanya’da Türkler İçin Düzenlen Diyabet Konferansından Notlar

Haberler&GelişmelerAlmanya'da Türkler İçin Düzenlen Diyabet Konferansından Notlar

Esra’nın Notu: Son yıllarda özellikle tip-1 diyabet temelinde, tip-1 diyabetlilerin hayatlarını kolaylaştırmak için teknolojilerle ilgili çalışmalar ve bunların sonuçları arttı. Her bir çalışma oldukça umut verici.

Bu tarz haberleri okurken çalışmaların araştırma mı?, hayvan deneylerinde mi? ya da insanlar üzerinde denenmeye başlanmış mı? gibi noktalarına dikkat etmek lazım. Örneğin hayvan deneylerinde olan bir çalışmanın insan deneylerine gelebilmesi minimum 5 yıl gibi bir süreye ihtiyaç duyulmakta.

Bu haberde bahsedilen; Lantus U300, Humalog U200 ve kolan takılan mikroçip gibi detayları kısa sürede araştırıp sizlerle paylaşacağım.

Kola takılan çipin Abbott’un Free Style Libre olduğunu düşünüyorum ama yine de farklı bir cihaz olabilir diye araştıracağım.

Benden önce araştıran olursa lütfen bu yazının altına yorum yapsın ya da esra@diyabetimben.com mail adresime mail göndersin.

ŞEKER HASTALIĞI REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

Diyabet uzmanı Başhekim Dr. Alexander Wiesmeth “Dünya’daki şeker hastalarına her beş saniyede bir yenisi ekleniyor” dedi.

Dr. Wiesmeth, klinikteki Türkçe tercümeli “Şeker hastalığında yeni tedavi metotları” konulu konferansta özellikle yeterli Almancaları olmayan birinci nesil Türkleri bilgilendirdi.

2030 YILINDA DÜNYA’DA 438 MİLYON ŞEKER HASTASI OLACAK

Diyabetin günümüzün en önemli halk hastalıklarından biri olduğunu söyleyen Dr. Wiesmeth “2010 yılı verilerine göre Dünyada 285 milyon olan diyabet hastası sayısının 2030’da 438 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu da 20-79 yaşları arası insanların yüzde 7,8’nin diyabet hastası olması demektir. Diyabetli artışının insanların beslenme alışkanlıklarını değiştirmelerine ve daha az hareket etmeye yönelmelerine bağlı olduğunu vurgulayan Dr. Wiesmeth, bu hastalıkla ilgili tıptaki en son yenilikleri anlattı.

KANSIZ VE İĞNESİZ ŞEKER ÖLÇÜMÜ

Çok aşırı kilolularda mide küçültme ameliyatlarının daha hala güncel olduğunu söyleyen Dr. Wiesmeth, “Bu cerrahi işlem ancak 140 kilo üzeri hastalar için düşünülebilir” dedi. Lantus U300 adlı daha uzun etkili gece ensülini ve daha hızlı etkili Humalog U200 yemek ensülinlerinin piyasaya çıktığın söyleyen Dr. Wiesmeth, konferansa katılanlara kansız ve iğnesiz şeker ölçümü cihazını tanıttı. Cihazın özellikle günde üç- dört kez kan şekerini ölçmek zorunda olanlar için ilginç olacağını vurgulayan Dr. Wiesmeth: “Şeker hastalarının artık bu dertten de kurtulacak. Kola takılan ve 14 günde bir değiştirilen mikroçip ve bunu tarayıp kan şekerini ölçen yeni alet sayesinde şeker hastaları artik iğnesiz ve kansız şeker ölçümü yapabilecek” dedi. Yeni cihazın aylık mikroçip giderinin 150 euroyu geçtiğini söyleyen Dr. Wiesmeth: “Hastalık sigortaları, üretici firma ile henüz anlaşmaya varamadı, onun için bu cihazın giderlerini üstlenmiyorlar. Sanırım bu yıl sonuna kadar anlaşma sağlanır ve önümüzdeki yıldan itibaren bu cihazın giderleri artık hastalık sigortalarınca karşılanır” dedi.

Kaynak: http://m.a24.com.tr/haber/seker-hastaligi

2 YORUMLAR

    • Savaş Bey Merhaba,

      Konumuz tip-1 diyabet. Bilim insanları sunum yaparken istediklerini paylaşmış olabilirler. Ben de bu haberi ya da diğer haberleri paylaşırken inanç ya da düşüncelerden bağımsız paylaşıyorum.

      Doktorun sunumu ile değil içeriğine odaklanırsak daha fazla fayda elde edeceğimizi düşünüyorum.

      sevgiler,

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: