2015, Tip-1 Diyabet, Viyana, Yeniyıl, 2016

Tip-1 Diyabetimle Yollarda2015, Tip-1 Diyabet, Viyana, Yeniyıl, 2016

Her yıl yurt dışına çıkmak adet haline geldi bizde 🙂 Bu yıl da Viyana’dayız. Ve galiba Eşref ve ben düşük karbonhidratlı beslenme şeklimize 4 gün ara vereceğiz 🙂 Her ne kadar Eşref buna yok dese de ben her şeyden yemeyi planlıyorum 🙂

2015 yılı hem ülkemiz hem de bizim için garip bir yıl oldu. Bu sene unutulmayacak bir sene olarak bizim anılarımızda da yerini alacak.

Diyabetimben.com temelinde bakmak gerekirse sosyal medyada bizi takip eden sayısı ve günlük ziyaretçi sayımız önemli bir noktaya geldi.

  • Diyabetimben’in Instagram hesabını 2.422 hesap takip ediyor. Instagram oldukça keyifli bir noktada. İnsana direkt temas ettiğimizi hissettiğim en önemli portallerden.
  • Diyabetimben’in Twitter hesabını 12.123 hesap takip ediyor. Twitter genel anlamda oldukça başarılı bir sosyal medya kanalı olsa da Diyabetimben için verim aldığımız bir alan değil maalesef.
  • Diyabetimben’in iki Facebook hesabı var. Facebook hesabını ilk oluştururken hem kişi hem de sayfa olarak açtığımızdan ötürü bir fark oluşuyor. Diyabetim Ben Facebook hesabını 3.729 kişi takip ederken, diyabetimben.com Facebook hesabını 18.357 kişi takip etmekte. Facebook da Instagram gibi oldukça keyifli bir noktada. İnsana direkt temas ettiğimizi hissettiğim ve interaktif iletişimimizin oldukça yüksek olduğu en önemli portallerden.

Günlük ziyaret sayımız ise hafta içerisinde 2500-3000 aralığındayken, hafta sonu 2000-2500 aralığında. Geçtiğimiz seneye oranla daha iyi bir noktadayız.

Özellikle Karbonhidrat Rehberi‘ni hayata geçirmek muhteşemdi 🙂 Hayatımızın her anında yiyeceğimiz besinlerin karbonhidrat değerine ve bazı önemli noktalarına ulaşmak bizler için daha da kolaylaşmış oldu 🙂

2015 yılında Diyabetimben.com temelinde bir organizasyon yapamadık ama farklı bir sosyal platformda özellikle tip-1 diyabetli çocuklar için çabaladık. 2016 yılında ise açığı kapatıp güzel bir organizasyonla karşınızda olmayı hedefliyoruz.

Diyabetimben.com ve sosyal medya hesaplarında yaptığımız paylaşımlar ve yorumlar dağın gerçekten de görünen yüzü. Görünmeyen taraf olan arka planda bana gelen mailler ya da telefon mesajları birbirimizi görmesek de iletişimimizin ne kadar kuvvetli olduğunu da gösteriyor. Çoğunuzun arkadaşı, dostu, ablası olmak muhteşem bir mutluluk yaratıyor.

2016 yılında ise güzel birkaç projeyle karşınızda olacağız. Nisan ya da Mart ayında Eşref’in organize edeceği büyük bir buluşmayı İstanbul’da yapma hedefimiz var.

Aynı zamanda diyabetimben.com‘a kardeş, daha sağlıklı beslenme, düşük karbonhidrat ve rafine şekersiz tariflerin olacağı bir web sitesi de gelecek 🙂

Yine 2016 yılında diyabetimben.com‘un mobil aplikasyonu hayatımıza girecek. Karbonhidrat Rehberi’nin de daha gelişmişini bir aplikasyon olarak tasarlayıp hayatımıza alacağız.

Ve bunların hepsini Eşref yapacak 🙂 Bu güzel bir haber. İş yoğunluğumdan maalesef belirlediğimiz hedeflere koşmam oldukça zor oluyordu. Eşref’in tüm süreci delege edecek olması harika olacak. Ben ise tip-1 diyabeti iyi bilen tarafta tüm sistemlerin içeriğini hazırlayacağım 🙂

Viyana tatili yaklaştıkça tip-1 diyabet temelindeki hazırlıklarımız hakkında bilgi vereceğim.

Çok özledik gökyüzüne umutla bakmayı. Bu vesileyle; gökyüzüne umutla bakacağımız, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve insana değer verilen bir yıl diliyorum 🙂

Görsel kaynak: rare-pearl.deviantart.com

 

4 YORUMLAR

  1. ben de sizinle bu yıl içinde tanıştım siz de benim ablam oldunuz
    yazdığım her şeye samimiyetle yardım etme çabası içerisinde cevap vermeye çalışmanız çok güzel
    yer yer ciddi manada saçmalasamda cevaplarınızda kalp kırmadan en güzel cevapları bana ulaştırdınız
    iyi ki varsınız artık benim de bir ablam var diyebilirim

    • Mert Bey Merhaba,

      Çok güzel cümleler yazmılsınız 🙂 Mutlu ettiniz beni.

      İyi niyetin ve çabaların yansımasını görmek güzel oluyor.

      Sevgiler

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: