Hayatta bazı insanlar benim çok ilgimi çeker.
Para kaygısı olmadan, özverili çalışan, emek harcayan ve yaptığı iyilik karşısında illaha ki bir geri dönüş beklemeyen insan profili. Bir de işinde uzman ise tadından yenmez oluyor.
Nesil Hanım bu insanlardan bir tanesi. Telefon ve mail adresini hiçbir sakınca görmeden de paylaşıyor. Standart bir sağlık mensubu gibi değil işte. Diyorum ya size 🙂 Bi tane 🙂
Peki Nesil Hanım’ın demografik bilgilerini biliyor muyuz? Yaşı kaç? Hangi okullardan mezun? Nerede çalışıyor? gibi.
Nesil Hanım Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu. 2010 yılında aynı üniversiteden yüksek lisans derecesi aldı.
Eğitimi devam eden Nesil Hanım Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde doktorasına devam etmekte.
Ve hali hazırda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrin Kliniği’nde uzman diyetisyen olarak görev yapıyor.
Nesil Hanım sadece diyabet diyetisyeni olarak görev yapmakta. Ve Türkiye Diyabet Vakfı Ankara Şubesi Sorumlu Kamp Diyetisyeni olarak ta hizmet vermektedir.
Bu arada Nesil Hanım 1984 doğumlu ve evli. Eşi Mehmet Bey de Eşref kıvamında 🙂 Hiçbir etkinliğimizde hem Nesil Hanım’ı hem de bizleri yalnız bırakmıyor 🙂
Nesil Hanım Facebook’ta biz tip-1 diyabetliler bilgilendirmeye de başladı. Takibinize alın Facebook’ta ve sayfayı beğenin 🙂
Sayfanın linki: https://www.facebook.com/UzmanDiyetisyenNesilGorenAtalay?fref=ts
Merhaba dün Hürriyet gazetesinde okuduğum bir haberi sizlerle paylaşmak isterim;
Diyabetli hastalarda, kan şekeri seviyelerinin yükseldiği durumlarda kendiliğinden insülin salgılayan bir nano parçacık ağı geliştirildi.
Diyabette akıllı şırınga
ABD’deki North Carolina Eyalet Üniversitesi, Massachusetts Institute of Technology yüksekokulu ve Boston Çocuk Hastanesi’nden araştırmacılar tarafından yapılan çalışma, bilim dünyasına tanıtıldı.
PANKREASI TAKLİT EDİYOR
Ekip başkanı Doç. Dr. Zhen Gu, vücuda şırınga edildikten sonra kan şekeri seviyelerini etkili bir şekilde denetleyen nano ölçekli (metrenin milyarda biri) parçacıklardan “akıllı” bir sistem geliştirdiklerini söyledi. “Bu teknoloji, sağlıklı insanlardaki glikoz seviyelerindeki değişikliklere insülin salgılayarak cevap veren pankreas organının faaliyetini taklit eden etkili bir ‘kapalı döngü’ sistemi yaratıyor” diyen Gu, insanlar üzerinde klinik deneylere geçilmesi konusunu değerlendirdiklerini kaydetti.