Sensörlü Pompa, Tecrübe ve Rehberlik Ricası

İnsülin PompasıSensörlü Pompa, Tecrübe ve Rehberlik Ricası

imageMerhaba,

Ben de 5 senedir insülin pompası kullanan tip1 diyabetli olarak son 2 haftadır da sensörlü insülin pompası kullanmaya başladım.

Dün gündüz sensör değişiminden sonra 230 larda giden şeker değeri akşam 170 lere düşmüşken gece 23.00 de hızla düşmeye başladı. Ben de duraklatmayı devreye sokup bir meyve suyu içtim ama şeker değeri düşmeye devam etti

En sonunda 40 görününce pompa insülini vermeyi 2 saat için kesti.

Aradan yarım saat geçmişti ki zayıf sinyal alarmı geldi. Pompayı sensöre yaklaştırdım ama nafile. Bu sefer de kayıp sensör alarmı aldım. Verici sarjını kontrol etmek için sensörden çıkarttığımda gördüm ki sensör yapışkanları terden çıkmış ve iğne ucu kıvrılmış. Sensöre hoşçakal demek üzere vücuttan çıkarttım.

Şeker ölçüm aleti ile değer 350 idi. Düzeltme bolus verdim,gece bazalını 0.1 arttırdım.

Bu güzel tecrübeler bana özellikle sensör bölge seçimi ve yapıştırıcı bantları uygulama alanlarında hatalı olduğumu gösterdi.

Bu konuda özellikle sensör bantlarını yapıştırma alanlarını tam görüntüleme imkanı ile yardımcı olabilecekler varsa benimle tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Şekeriniz şeker şeker gitsin.

BERNA

7 YORUMLAR

  1. Berna Hanım Merhaba,

    Kan şekerinizin 40 olması durumunda glükometre ile mi ölçüm yaptınız? Yoksa sensörün ölçümünü mü yazdınız?

    Bunu sormamdaki sebep şöyle; sensör ile pompa arasındaki sinyal bizim için oldukça önemli. Eğer sinyal düşüyorsa o durumda hipoglisemi uyarısı verip duruyor pompa. Benim iş yerimde sunum yaparken yaşadığım sorun gibi. Sonrasında da sinyal tamamıyla kopuyor ve pompa ile sensörün birbirini görmesini sağlamak dahil tekrar deri altı sıvısından şeker ölçümü yapmak için de ortalama 2-3 saat geçiyor. Bu süreci yaşadığım için bence kendi yöntemimi kendim bulmalıyım demiştim. Yani sensörü ve pompayı nereye takacağıma deneyimlerimle karar vermeliyim diye. 4 kez sensörlü pompayı kullandım. Ortalama 24 gün kaldı bende. İnanın çok öğretici oldu. Ve bu süreçte sadece son sensör taktığımda bir türlü sensör ve pompayı birbirine göstermeyi başaramamıştım. Ve bıkmıştım bu durumdan. Bu sebeple sensörlü pompa konusunu kafamdan bir süreliğine çıkarıp daha iyi kafamı yorabileceğim başka bir zamana erteledim. Ki elbette bir de SGK konusu sebebiyle 🙂

    Bu arada acaba bazal ayarlarınız daha oturma noktasında mı? Bu kadar ani düşüşün bir sebebi olmalı.

    Bence Medtronic yetkilileri ile bu konuda en doğruyu hem onların bilgisi hem de sizin deneyimleriniz ile harmanlayıp idela yöntem ve alanları bulmanız doğru bir yol olacaktır.

    Aklıma geldikçe başka detaylar yazarım size.

    sevgiler

  2. Sensörlü pompadan aldığınız kan şekeri verilerini kan şekerinizin gidişatı hakkında bilgilenmek için kullanmalısınız. Eğer pompa iniş veya çıkış yönünde uyarı veriyorsa ve müdahale etmeniz gerekiyorsa muhakkak öncesinde parmaktan ölçüm yapmalısınız.

  3. 3 aydır paradigm veo medtonic sensörlü kullnıyorum. İlk başlarda çok iyiydi. Sonra sensör hataları. O kadar para veriyoruz. Sonra pompanın motor hataları.12 satte hiçbirşey yemeden 10 ünite insülin yaptım. şekerim 300lerde devam etti. Sonra hızla düştü. 10 dakikada 100 oldu. 112 yi aradım. yoksa ölüyordum. Medtronic yetkilisi motor hatası vermiş (önce verilen insülinleri yapmamış sonra yapmış) dedi. Pomp olyını çok sevmiştim. Pompa olayı bence fiyasko. İnsülin kalemleri ise zaten komedi. Herhalde bizde iyileşme diye birşey olmayacak. Yavaş yavaş öleceğiz herkes gibi. Ama daha hızlı.

  4. BENDE ARTIK SENSORLU INSULIN POMPA KULLANICISIYIM 5 LI ENJEKTEDEN SONRA CAREYI BU SEKIL BULDUM SENSORLERI DEVLET 2 TANE ÖDÜYORMUS BIZE AYLIK 5 TANE GEREKIYOR YANI 3 TANESI CEBIMIZDEN ODEYECEGIZ YANLIS HESAPLAMADIYSAM SENSOR 99 TL +KDV YANI 118,9 TL ADEDI REZERVUR ICINSE 50 TL KOYALIM NE ETTI 356,7+50 : 406,7 TLA AYLIK YAPTI BEN DEVLETIN VERDIGI 2 ADET SENSORU 1 AY KULLANIRIM NE GEREK VAR 5 TANEYE DIYODUMKI SENSOR 6 GUN CALISIYOR 6 GUN 1 SN CALISMIYOR VE DE VUCUDA BIR KEREDE DOGRU SEKILDE MONTE ETME SANSIMIZ VAR YOKSA 118,9 TL GIDIYOR COPE EN UFAK HATADA SENSOR CALISMIYOR KIZDIGIM NOKTA SUDUR ESRA HANIM KISI ASGARI UCRETLE CALISIYOR DIYELIMKI UCRETLER KONUSUNDA DEVLET IMKANIM BUDUR DIYOR O ZAMAN BU ADAM ALLAH KORUSUN DA ÖLSÜNMÜ MADDİ DURUMU EL VERMIYOSA KALEM KULLANSIN DİYENLER OLABİLİR ANCAK BU KİŞİ BRİTLE VE ANİ HİPOGLİSEMİSİ VAR KALEM İŞİNİ ÇÖZMÜYOR POMPAYA GEREKSİNİMİ VAR BIDE UCRETLER KONUSUNDA EK OLARAK POMPAYA ODEYECEGI YUZDE VAR TABIKI BUNUDA ISIN ICINE KOYARSAK NERDEYSE ADAMIN TUM MAASI YAPIYOR SENSORE NE GEREK VAR SENSORSUZ ALSIN DIYOSANIZ SENSOR MENUSUNE ALTINA DUSMESINI ISTEMEDIGINIZ SEKER DEGERINI YAZIYOSUNUZ POMPA O OLCUMU YAPINCA BAZAL SALINIMI DURDURUYOR 2 SAAT BEKLIYO SEKER YUKSELMISSE BAZAL SALINIMI YAPMAYA BASLIYOR YENIDEN UYURKEN FILAN GUVENDE OLUYOSUNUZ BUNA IHTIYACI VARSA BU KISININ ŞİMDİ BU KİŞİ NE YAPSIN ???? İKİNCİ OLARAK SENSÖR KULLANIMI HAKKINDA BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM POMPAMIZIN SENSÖR BÖLÜMÜNDEN SENSÖRÜ KAPATABİLİYORUZ HER KAPATTIĞIMIZDA SENSÖR YAŞINI UZATABİLİRMİYİZ ACABA YOKSA KAPATSAKTA AÇIKTA TUTSAK 6 GUN MU YASIYOR BU SENSOR ACABA TEŞEKKÜR EDERİM

  5. Merhaba Esra hanım,
    DEXCOM firmasının Türkiyede satışı var mıdır?
    Dexcom G4 modeli CGM oldukça olumlu geribildirimler alıyor…

    • Sayin Mdemirkapi,

      Dexcom şu an için oldukça başarılı bir CGM. Özellikle çocuklar için geliştirilen bir ürğn. Ancak Türkiye’de şimdilik satışı yok. Gelme ihtimali kuvvetli.

      Sevgiler

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: