Bir haftadır takip edemiyorum bloğu.
Çünkü evimde tadilat var. Gerek iş temposu gerekse akşam evde iş temposu. “Eee bende insanım yaw 🙂 ” .
Ve hafta sonu geldi. Şimdi bu yorgunluğu atmam lazım.
İtiraf gibi olacak bir yandan da; bir kaç duble viskimi de atayım ben yüksek müsadelerinizle 🙂 🙂 .
Herkese sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Görüşmek üzere…
Takipçimiz: Hakan Bey
Esra Hanım Merhaba,
Yediğimiz yiyecekler ve içtiğimiz içecekler hakkında bir çok konuya değinildi. Benimd e bu konu aklıma geldiğinden bir kamuoyu yoklaması yapayım dedim :)) .
Bizler diyabetli olarak yaşam tarzlarımızı bu blog altında paylaşmaktayız. Ben Tip-1 diyabetli ve yetişkin olarak çok fazla abartmamak kaydıyla hafta sonları dinlenmek ve yorgunluk atmak amaçlı alkol kullanıyorum.
Tabi bu bahsettiğim konu dikkatli ve kontrollü bir şekilde oluyor. Yüksek karbonhidratlı alkollü içeçeklerden kaçınarak (bira,şarap,rakı) gibi.İçeceklerden genelde kullanmıyorum. Bu konu ile alakalı yaptığım araştırmalar, ve okuduğum yazı ve bilgilerle karbonhidrat ve şeker düzeyleri en düşük olan alkollü içecekleri tercih ediyorum. (viski,votka,cin) vs.gibi.
Ayrıca esra hanım sizinde bahsettiğiniz gibi alkol alındıktan sonra ertesi gün veya daha sonraki zamanlarda bazı kişilerde hipoglisemi riski olduğunu biliyorum. Herkesin vücut metabolizması farklı. Benim şahsen yaptığım deneme yanılma tecrübelerimde hipoglisemi atakları yaşamadım ve yaşamıyorum. Bu benim metabolizmam ile ilgili tabiki. Ama buna rağmen tanıdığım diğer diyabetli
Arkadaşların bazılarında hipoglisemi yaşayanlar,bazılarındada benim gibi hipoglisemi yaşamayanlar da var.
Yazdığım bu konu benim bireysel yaşam tarzımdan ibarettir. Kesinlikle tavsiye ve öneri doğrulsunta değildir. Diyabet konusunda herkesin düzenli,sistemli ölçülü bir yaşam şeklindeki yolda ilermeleri en doğrusudur.
sevgiler