Tip-1 diyabetle yaşayan bireyler ve aileler için öğrenme ve gelişim hiç bitmeyen bir süreç. Bu yolculuk devam ederken teknolojiler ve yazılımlar da hızla gelişiyor. Tip-1 diyabet yönetimine dair bilgimizi, olmazsa olmaz prensiplerimizi ve günlük pratiklerimizi de bu gelişmelere göre sürekli güncelliyoruz. Biz de tüm bu değişimleri; anlaşılır, sade ve gerçek hayatın içinden bir sohbetle ele almak istedik. Hem klinik gözlemler hem de günlük deneyimlerin konuşulacağı bu seri, herkesin kendinden bir şey bulabileceği ve öğrenmeye devam edebileceği bir buluşma olacak.
Diyabet yönetiminde sıkça karşımıza çıkan sensörler, pompalar, tip-1 diyabet yönetimi ve son yıllarda adını daha çok duyduğumuz Loop, Trio ve AndroidAPS gibi uygulamaları; hem hekim hem ebeveyn hem de kullanıcı gözünden değerlendireceğiz.
Aynı konuşmacılarımızla gelecek bölümlerde de sizlerle buluşmayı sürdüreceğiz.
Bu bölümde konuklarım çoğunuzun yakından tanıdığı isimler:
🩵 Prof. Dr. Atilla Çayır – Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi
💙 Prof. Dr. Erdal Eren – Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi
🩵 Prof. Dr. Fatih Gürbüz – Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi
💙 Gökhan Aygün – Tip-1 diyabetli babası
Yayında;
- Sürekli glikoz ölçüm sensörleri,
- İnsülin pompaları ve teknolojilerin diyabet yönetimine katkıları,
- Tip-1 diyabeti yönetirken karşılaşılan her şey,
- Loop, Trio ve AndroidAPS gibi kapalı döngü sistemleri,
- Özellikle çocuklarda gözlemlenen klinik kazanımlar ile
- Gerçek kullanıcı deneyimleri üzerine doğal, akıcı ve herkesin rahatlıkla takip edebileceği bir sohbet gerçekleştireceğiz.
Ayrıca sizlerden gelecek ve mutlaka yanıtlanması gereken soruları da yayında konuşacağız.
📅 5 Aralık 2025 – Cuma
⏰ 21:00
📍 YouTube | DiyabetimBen kanalı
Tip-1 diyabetle yaşayanlar, aileler, sağlık profesyonelleri ve konuya ilgi duyan herkes için keyifli ve bilgilendirici bir buluşma olacak. Bekleriz!







