Yalancı Hipoglisemi

KomplikasyonlarYalancı Hipoglisemi

Yalancı Hipoglisemi

Bazen 70-140 mg/dL kan şekeri aralığında, yani her şey yolundayken, dahi hipoglisemi yani kan şekeri düşüklüğü belirtileri yaşayan tip-1 diyabetliler olmakta. Bunun çok basit teknik bir sebebi bulunmakta. Kan şekeri seviyesi uzun süre yüksek seviyelerde seyreden ve HbA1c değeri de 9 ve üzeri olan tip-1 diyabetliler hipoglisemi belirtilerini hissedebilirler. Bu duruma ‘yalancı hipoglisemi’ denir.

Özellikle bu tarz durum yaşayan tip-1 diyabetliler kan şekerini kontrol etmeden hipoglisemi müdahalesi lütfen yapmasınlar. Ki zaten kan şekeri ölçümü bizler için genel anlamda oldukça önemli. Hipoglisemi ve hiperglisemi hissiyatı oluştuğu anda hislerinize değil kan şekeri değerinizi ölçerek, rakamsal verilere göre müdahale yapın.

100 mg/dL dolaylarında ve hipoglisemi belirtileri yaşıyorsanız da lütfen bir müdahale yapmayın ki vücudunuz bu değerlere alışsın. Zamanla normal kan şekeri değerlerinde oluşan bu yalancı hipoglisemi halleri geçebilecektir.

Tekrar belirtmek gerekirse; ‘Hislerinize göre tip-1 diyabetinizi yönetmeyin. Kan şekerinizi ölçerek, rakamsal sonuca göre yönetin.’

https://tr.wikipedia.org/wiki/Hipoglisemi

NOT: Yazıyı Facebook ya da Twitter gibi sosyal medya kanallarında paylaşın. Alttaki Facebook, Twitter, Google+ ya da Pinterest butonlarına tıklamanız yeterlidir.

4 YORUMLAR

  1. genelde dediğinizin aksine hipoglisemi belirtisi hissettiğim an derhal müdahele ediyorum ölçüm yapmadan
    daha dikkat etmek lazım demekki
    bazen de esra hanım insan böyle yorgun ve halsiz oluyor ama ölçümler normal çıkabiliyor bunun sebebi genel yorgunluk vs. olabilir mi sanki bende her yorgun olduğumda şekerim yüksekmiş gibi bir algı oluşuyor

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: