Vodafone’dan 7 Milyon Diyabetliye Uzaktan Takip Kolaylığı

Haberler&GelişmelerVodafone’dan 7 Milyon Diyabetliye Uzaktan Takip Kolaylığı

Vodafone’un Medipol Üniversitesi Hastanesi, Bayer ve MarlinPlus iş birliğiyle hayata geçirdiği Diyabet Takip Sistemi, kronik hastalıkların takibinde dijital dönemi başlatıyor.

Vodafone Türkiye, sağlık sektöründe ilk uçtan uca entegre hasta takip teknolojisini hayata geçirdi. Vodafone’un kronik hastalıklara yönelik olarak Medipol Üniversitesi Hastanesi, Bayer ve MarlinPlus iş birliğiyle hayata geçirdiği Vodafone Diyabet Takip Sistemi, Türkiye’de sayıları 7 milyona ulaşan diyabet hastalarının yaşam standardını yükseltmeyi hedefliyor.

Sağlıkta dijitalleşme sürecine katkı sağlamayı hedefleyen projede Bayer’in geliştirdiği ölçüm cihazları, Vodafone’un global lideri olduğu makineler arası iletişim teknolojisi sayesinde hastanelerle bilgi alışverişi yapabiliyor. Hastaların hayat kalitesini yükseltmeyi ve sağlık sektöründe verimliliği artırmayı hedefleyen düşük maliyetli sistem sayesinde diyabetin sürdürülebilir takibi ve sağlık kurumlarına sürekli bilgi akışı sağlamak kolaylaşıyor. Sağlık kurumları açısından düzenli hasta kontrollerinin hastane ziyaretine ihtiyaç bırakmadan yapılabilmesi hasta memnuniyetinde artışı mümkün kılıyor. Hekimlerin eforunun doğru ve verimli kullanılmasına da yardımcı olacak sistem ile Türkiye’nin her yıl artan ve sadece diyabet için yılda 10 milyar TL’ye erişen sağlık giderlerinin de düşmesi hedefleniyor.

Diyabetlilere evinde kan şekeri ölçümü

Düzenli ve sürekli takip altına alınması gereken diyabet hastalarına yönelik geliştirilen Vodafone Diyabet Takip Sistemi’nde hastalar, hastaneye gitmeden her gün kan şekeri ölçümlerini tek bir cihaz üzerinden evlerinde yapabiliyor. Her yaştan diyabet hastasının kolaylıkla kullanabileceği cihazda ek işlem yapmadan bilgiler kontrol için otomatik olarak hastaneye iletiliyor. Tanımlanan değerler dışına çıkıldığında hastanın doktoruna otomatik olarak SMS ya da e-posta uyarısı sistem tarafından gönderiliyor.

Vodafone ve Medipol Üniversitesi Hastanesi iş birliği sayesinde bu teknolojiden ilk olarak Medipol Üniversitesi Hastanesi danışanları faydalanıyor. Dijital dönüşümün hastalar için katma değer sağlamasını hedefleyen iş birliğiyle ayrıca Vodafone Diyabet Takip Sistemi kullanan hastalara özel olarak Medipol Üniversitesi Hastanesi; tedavi, tetkik ve tüm diyabet hizmetlerini %50’ye varan indirimlerle sunuyor. Vodafone Diyabet Takip Sistemi kullanan bir hasta için Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde 130 TL olan muayene ücreti 70 TL indirimle sunuluyor.

VodafoneTürkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, konuyla ilgili şunları söyledi: “Vodafone olarak dijital dönüşümünün lideri olma vizyonumuzla ‘Teknoloji hayatın hizmetinde’ diyoruz. Mobil teknoloji, bireylerin yaşam kalitesini artırmayı ve sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırıyor. Vodafone olarak Mart 2013’te sunduğumuz Vodafone Cep Sağlık platformuyla sağlıkla ilgili hizmetlere uzaktan erişimi kolaylaştırıyoruz. Şimdi de Vodafone Diyabet Takip Sistemi ile diyabet hastalığının takibinde önemli kolaylıklar sunuyoruz. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de yaklaşık 7 milyon diyabet hastası var ve nüfusumuzun yüzde 30’u en az bir kronik hastalıkla yaşıyor. Türkiye’de diyabetli hasta sayısının 2035 yılında 12 milyona erişeceği hesap ediliyor. Hasta takibi ve önleyici tıp için dijital teknolojiler, bireysel ve toplumsal refah açısından kritik öneme sahip. Sistem ile Türkiye’nin ilk uçtan uca entegre kronik hastalık takip çözümünü hayata geçirdik. Hastaneye gitmeye gerek kalmadan hastaların uzaktan, sürekli ve düzenli kontrolünü mümkün kılıyoruz. Sistem sayesinde sosyal faydanın yanında sağlık giderlerini azaltarak ekonomiye katkı sağlamayı da hedefliyoruz.”

Doktorlar ve hastalar arasında kesintisiz iletişim

Medipol Üniversitesi Hastanesi Medikal Direktörü Prof.Dr. Gazi Yiğitbaşı, kendi hastanelerinde uygulama bulacak olan Diyabet Takip Sistemi için şöyle konuştu: “Medipol Sağlık Grubu olarakgelecekle ilgili hedeflerimizden biri, Türkiye’dekikronik sağlık sorunlarını, farklı iletişim teknolojilerini kullanarak uzaktan takip edebilmek ve yönetimini gerçekleştirebilmekti. Bu nedenle, diyabet gibi kronik ve ciddi bir hastalığın takibinde dijital dönem başlatan bu projede yer aldığımızdan dolayı mutluyuz. Diyabet Takip Sistemi, insanın en önemli değerlerinden biri olan sağlığa, modern standartlarda, bütüncül kalite anlayışı içinde sınır tanımadan bir hizmet sunulmasını sağlıyor. Bu sistem sayesinde, veri iletim teknolojisini kullanarak hastalarımızı, hastaneye gelmeden de bulundukları her ortamdakolay bir şekilde takip edebileceğiz. Bir diyabet hastasının gün içinde ölçülen sonuçlarınıonline izleyerek gerektiğinde anında müdahaledebulunabileceğiz. Doktorlarımız ve hastalarımız arasında kesintisiz iletişim kurulmasını sağlayacak bu sistem, hastalarımıza kendilerini daha güvende hissettirecek.”

Bayer’in yeniliklerin öncüsü olmak ve kamu adına faydalı projeler üretmek misyonuyla tüm canlıların yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediğini belirten Bayer Diyabet Ürünleri META (Ortadoğu, Türkiye, Cezayir) Direktörü Selim Can, “Ülkemizde 7 milyondan fazla insanın ciddi sağlık sorunlardan biri olan diyabet,yaşam boyu tedavi ve takip gerektiren bir hastalık olduğundan, hastaların uygun ve doğru tedaviyi almaları diyabete bağlı sağlık problemlerinin önlenebilmesi açısından da oldukça önemlidir. Bu doğrultuda, hayata geçirdiğimiz ‘Kronik Takip Projesi’ ile hastaların hayat kalitesini yükseltmenin yanı sıra sağlık sektöründe de verimliliği artırmayı hedefliyoruz” dedi. Dünya Sağlık Örgütü’nün son istatistiklerine göre, 2000 yılında dünyada 171 milyon diyabet hastası varken 2030 yılında bu rakamın 366 milyona çıkacağının tahmin edildiğini söyleyen Can, “çocuk ya da yaşlı, her yaş grubundan ve her sosyo ekonomik seviyeden insanı ilgilendiren bu hastalıkla mücadele için Bayer her zaman yeni adımlar atmaya hazır olacaktır” dedi.

Dört yıllık bir Ar-Ge ve üretim çalışmasının ürünü

MarlinPlus CEO’su Göksenin Aydın, şunları söyledi: “Sağlıkta inovasyonun insan hayatındaki önemi her geçen gün artıyor. MarlinPlus olarak bu farkındalıkla, sektördeki 10 yılı aşan bilgi birikimimizi ve tecrübemizi sağlık, telekomünikasyon ve bilişim sektörlerinde çözüm modellerine dönüştürüyoruz. Sağlık bilişimi alanında dünyadaki gelişmeleri de takip ederek global çözüm ortaklıkları kuruyoruz. 2012 yılında TÜBİTAK tarafından da desteklenen Ar-Ge faaliyetlerimiz ile geliştirdiğimiz Diyabet Takip Sistemi, mobil ve iletişim teknolojileriyle destekleniyor. Dört yıllık bir Ar-Ge ve üretim çalışmasının ürünü olan Diyabet Takip Sistemi’ni hizmete sunmanın gururunu yaşıyoruz. Diyabet Takip Sistemi ile birlikte diyabet, aritmi, tansiyon, astım ve KOAH olmak üzere 5 farklı kronik hastalığa teknolojiyle takip imkanı sunabiliyoruz.”

Vodafone’dan Türkiye’nin en kapsamlı ilk ve tek mobil sağlık platformu

Vodafone aynı zamanda Türkiye’nin en kapsamlı ilk ve tek mobil sağlık platformu “Vodafone Cep Sağlık” ile sağlıkla ilgili hizmetlere uzaktan erişimi kolaylaştırıyor. Vodafone aboneleri, sağlık ihtiyaçlarına yönelik danışmanlık hizmetlerini, 1120 numaralı çağrı merkezinden 7/24 alabiliyor. “Vodafone Cep Sağlık” akıllı telefon uygulaması ve VodafoneCepSaglik.com.tr internet sitesi üzerinden de erişilebilen platformla, acil bilgiye ihtiyaç duyulduğunda sağlık danışma hizmetleri, kişisel sağlık koçluğu, sağlıklı yaşam bilgi servislerine erişim tek numara kolaylığıyla sunuluyor. Kişiye özel sağlık verilerinin çip üzerinde saklandığı Vodafone Cep Sağlık Kartı’yla ise sağlık bilgilerinin dijital ortamda güvenle saklanması kolaylaşıyor. Mart 2013’te lanse edilen Vodafone Cep Sağlık, bugüne kadar 700 bini aşkın kişinin hayatına dokundu. (Kaynak: http://www.computerworld.com.tr/basinbulteni/vodafonedan-7-milyon-diyabetliye-uzaktan-takip-kolayligi/)

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: