Gestasyonel Diyabet ve Bebek Doğduktan Sonra

T1D Hakkında Her ŞeyGestasyonel Diyabet ve Bebek Doğduktan Sonra

Bebeğim doğduktan sonra ne olacak?

Kandaki yüksek glikoz seviyeleri bebeğin doğumundan sonra genel olarak sorun olmamaktadır. Bebeğin doğumundan altı hafta kadar sonra bir OGTT testi yapılır ve bu genel olarak normal çıkar. Ancak yaşamınızın ilerki dönemlerinde 2inci tip şeker hastalığı riski daha yüksektir ve bunun hamilelikten sonraki 15 yıl içinde ortaya çıkma olasılığı %30-50 kadardır.

Fazla risk altında olan kadınlar genel olarak şu üç gruptan birine girerler:

1. Şeker hastalığı (gerekli şekilde tedavi edilir).

2. Normal Glikoz Toleransı (her 2-3 yılda bir test edilecektir).

Aç Karnına Glikoz Dengesizliği (Glisemi) veya Glikoz Toleransı Dengesizliği (her yıl ölçülecektir). Bu iki durum, prediyabet (şeker hastalığı öncüsü durum) olarak bilinmektedir.2inci tip şeker hastalığını geciktirme ve hatta önlemek için atılacak bazı olumlu adımlar mevcuttur.

Bu amaçla şunları yapmak önemlidir:

• Sağlıklı bir yemek planı uygulayınız.

• Fiziksel olarak aktif olunuz.

• Kilonuzu ideal ağırlık sınırları içinde tutunuz.

• Kanınızdaki glikoz seviyesini yukarıda belirtildiği şekilde ölçtürünüz. Çoğu kimseler için kendilerine hamilelik dönemi şeker hastalığı teşhisi konması üzüntü verici olabilir. Ancak, doktorunuz ve sağlık bakımınızla ilgilenen ekiple yakın işbirliği içinde olmak, kendiniz ve bebeğiniz için en iyi sonucu elde etmek amacıyla kanınızdaki glikoz seviyesini istenilen sınırlar içinde tutmaya yardımcı olabilir.

Eğer hamilelik dönemi şeker hastalığı geçirdikten sonra yine hamile kalırsanız, daha önce hamilelik dönemi şeker hastalığı geçirdiğinizi doktorunuza mutlaka bildiriniz. (Kaynak: http://www.diabetesaustralia.com.au)

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: