DÖRTLÜ NÖROLİS

Genel BilgilerDÖRTLÜ NÖROLİS

DÖRTLÜ NÖROLİS Yöntemi ile Şeker Hastaları (Diyabet) Bacaklarını Kaybetmeyecek

Türkiye’de her yüz kişiden 14’ü şeker hastası….Ankara Keçiören Hastanesi‘nde uygulanan yöntem, şeker hastalarının umudu olacak.

Şeker hastalarının yüzde 3’ü ise sinir zedelenmesi yüzünden ellerini, ayaklarını kaybediyor.

Dünyada şeker hastalığına bağlı her 30 saniyede bir ayak kesiliyor.

Küçük yaralarla başlayıp çoğu zaman bacak kesilmesiyle sonuçlanan diyabet yani şeker hastalığında, yeni cerrahi yöntem uygulamaya geçti.

‘DÖRTLÜ NÖROLİS’ YÖNTEMİ

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ve “Dörtlü Nörolis” adı verilen yeni yöntem sayesinde hastalar el, ayak ya da bacak kaybından kurtuluyor.

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Klinik Uzmanı Op. Dr. Ömer Faruk Taner; “Ameliyat bacakta dört ayrı kanalda ayağın his ve motor fonksiyonlarını sağlayan sinirlerini gevşetilmesine bağlı. Kısa süreli ameliyatlar. Riski yok ertesi gün yürüyebiliyorlar” diye konuştu.

Taner; “Hastalarda kaybolmuş duyu hissinin geri gelmesini sağlıyoruz. Bu şekilde hasta, ayağının acıdığını, yandığını, çarptığında yara açıldığını hissederek koruyor. Aksi halde hasta hiçbir şekilde ayaklarındaki his kaybı nedeniyle yandığını bile hissetmiyor” dedi.

Şeker hastalarının umudu olacak ‘dörtlü nörolis’ sayesinde bacak ampütasyonları yüzde 90 oranında azalıyor. (Kaynak: http://www.haber365.com)

14 YORUMLAR

  1. Benimde bacaklarımda ve kollarımda yaralar çıkamaya başlamıştı yaşım genç olduğu için sivilce falandır dedim cildiyeye gittim bana sabunla krem verdi 1 ay kullandım daha daha fazla çıkmaya başladı bi tahlil yaptırim dedim öğrendimdi tip 1 diyabet hastasıymışım şekerim 700 e çıkmış doktor yatırdı 15 gün hastanede yattım yaralarımın hepsi geçti ama insülin kullanıyorum 🙁

    • Hüseyin Bey Merhaba,

      Diyabetin belirtilerinden birini bacak ve kollarınızda oluşan yaralar ile yaşamışsınız. En azından tip-1 diyabeti öğrenmiş oldunuz. Yoksa öğrenmeseydiniz daha kötü bir şekilde öğrenme durumunuz olacaktı.

      Diyabetli hayata bizler gibi siz de hoş geldiniz 🙂 . Üzülmeyin. Çünkü önemli bir gelişme olmadıkça diyabetle beraber yaşamak durumundayız.

      sevgiler

      • Esra hnm arda 2.5yasında sölemiştim daha evvel.bize diyabet tanısı konulmadan 3ay evvel ardanın genital bölgesinde çilek kırmızılığında kızarıklıklar olmuştu doktora götürdük allerji dediler.daha sonra bunun yuksek sekerden tabi 699du ardanın sekeri oldunu öğrendik.anne babalar biz yasadık siz dikkatli olun bu durumları gecer die geçiştirmeyin.

        • Dilek Hanım,

          Bu tarz belirtilerin diyabeti çağrıştırdığını bilseydim inanın daha önce tedaviye başlardım. Ki benim de genişleme bölgem oldukça sıkıntılıydı o dönemde.

          Anne ve babaların özellikle çocuklarını iyi gözlemlemeleri gerekiyor.

          Sevgiler

  2. ben önce sağlıklı günler dilerim arkadaşlar ben 39 yaşındayım 12 yıldır diyabet hastasıyım ünsilin kullanıyorum rutin sağlık kontrolünü yaplıyorum diyabetle yaşamak çok zor iyilik kötü alışkanlığı yenmesi lazım yane beslenme yeni doğmuş çocuk diyet yapması zordur ama yetişkin insanın anlaşlı olması lazım düzenli eğzersiz diyet

  3. babam şuan seker hastası ve ayak yarası enfeksıyonlu.ayagında şişme ve kızarıklık var.agrısı oldugunu söylüyor.eskişehir devlet hastanesinde enfeksiyon servisinde yatıyor.DÖRTLÜ NÖROLİS tedavisi kendisine uygulanabılırmı?hangi asamada sonuç alınabilir?

    • Özlem Hanım Merhaba,

      Yazılı ve görsel basından diyabetle alakalı tüm yayınları takip ediyoruz ve yayına alıyoruz.

      Ancak sorduğunuz konu uzmanlık gerektiren ve bir doktorun yanıtlamasının daha uygun olacağı bir soru.

      Bence Ankara Keçiören Hastanesi’ne gidilebilir.

      sevgiler

  4. merhaba Esra Hanım;

    6 eylülde babamı devlet hastanesinden çıkarıp eskişehir hava hastanesine yatırdık.burada antibiyotik+HİPERBARİK TEDAVİ uygulandı ve suan gayet iyi durumda.Tabi uzmanı tarafından yapılan gunluk pansumanlarıda çok faydalı oldu.

    bu durumda olanlara bir öneri olsun diye paylaşmak istedim…

    sağlıklı günler…..

    • Özlem Hanım Merhaba,

      Paylaşımınız için teşekkür ederiz. Babanıza geçmiş olsun dileklerimizi iletin lütfen.

      Bu konuyla ilgili babanızın ve sizin tecrübelerini yazmak isterseniz yazıp bana esra@diyabetimben.com‘a gönderebilirsiniz. Biz de yazı olarak yayına alırız. Böylece daha fazla kişiye rehber olursunuz.

      sevgiler

  5. bende kendimin diabet 2 hastasi oldugumu bu sene ogrendim.fakat daha once susama yaralarin gec iyilesmesi gibi belirtileri dikkate almamistim, simdi tum yayinlari okuyor ve rutin tedavimi surduruyorum.kansekerim. ilaclarimi almama ragmen degisiyor bazen 110-130 bazende 170 -arasinda oynuyor.bir arkadastan Cin de akapunkturla tedavi olarak tamamen iyilestigini ogrendim. asli varmidir.eger boyle bir tedavi olunuyorsa bende cine gitmeyi dusunuyorum. hepinize Allah sifalar versin.

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: