2013 Türkiye Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi

Etkinlikler2013 Türkiye Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi

diabetes-logo2013 Türkiye Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi, 15-16 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecektir. Zirve, sürdürülebilir sağlık politikaları geliştirme ve diyabetlilerin yaşamlarını iyileştirmeye yönelik sağlık sistemleri oluşturma yollarını keşfetmek amacıyla düzenlenmektedir. Dünya genelinde ve özellikle Türkiye ve  çevre ülkelerde  diyabet görülme sıklığı artmakta olduğundan, diyabet ve  diyabet ile ilişkili hastalıkların yönetilmesinde gelecekte daha sürdürülebilir sağlık çözümleri sağlayan  bir yaklaşım geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Zirve, Türkiye’den, komşu ülkelerden ve diyabet konusunda benzer güçlüklerle mücadele eden farklı ülkelerden 400 civarında üst düzey katılımı ile gerçekleşmektedir.  Zirvenin nihai amacı diyabetle mücadele hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik hedef ve öncelikleri tartışmak, olası çözümler konusunda karara varmak ve diyabet epidemisinin gidişatını önlemek amacıyla atılması gereken adımları tespit etmektir.

2013 Türkiye Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde gerçekleşmektedir. Ev sahipliğini T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) üstlendiği  Zirvenin resmi ortağı T.C. Sağlık Bakanlığı’dır. Zirveye, Uluslararası Sosyal Güvenlik Derneği (ISSA), Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF), Türkiye Diyabet Vakfı, Türk Diabet Cemiyeti ve Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği destek vermektedir. Zirve, Novo Nordisk’in organizasyon desteği ile gerçekleşmektedir.(Kaynak: http://www.diabetesforumturkey.com/tr/)

2013 Türkiye Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi’nin program detaylarına ise http://www.diabetesforumturkey.com/Program linkinden ulaşabilirsiniz.

NOT: Toplantı maalesef üst düzey bir toplantı olduğunu için biz tip-1 diyabetliler ve yakınları katılamıyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: